به گزارش قدس آنلاین، مشاغل خانگی یکی از مهمترین بسترهای رشد و شکوفایی اقتصاد خانوارهاست که بستر رشد اقتصادی و رونق تولید را فراهم میکند. این دسته کسب و کارها مصرف انرژی و هزینههای تولید را کاهش میدهند و با حذف هزینههای سنگین اجاره بها و هزینه ایاب و ذهاب زودتر به بهرهبرداری و درآمدزایی و ثمردهی میرسند.
از نگاه کارشناسان بازار کار، توجه به مشاغل خانگی و کارآفرینی خانگی یکی از زیرمجموعههای مهم حوزه تولید و کارآفرینی به شمار میرود که بیشتر افراد فعال در آن را زنان تشکیل میدهند. به زعم آنها ایجاد خوداشتغالی بین اعضای خانواده، عدم نیاز به دریافت تسهیلات کلان و کاهش هزینههای بهره برداری از ویژگیها و مزایای ایجاد کسب و کارهای خانگی است.
طبق آخرین گزارشها در استان تهران ۲۲۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات مشاغل خانگی اختصاص یافته و با پیگیریهای لازم بین دستگاههای اجرایی و بانکهای عامل مبلغ ۲۲۶ میلیارد تومان تسهیلات به ۱۶۷۷ طرح متقاضی مشاغل خانگی پرداخت شده که این رقم در مقایسه با سال قبل رشد ۷۸ درصدی در سهم اعتبار را به دنبال داشته است.
بر اساس اعلام اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران طی یک سال گذشته ۷۳۸۱ مجوز در حوزه مشاغل خانگی صادر و بیش از ۲۲۶۲ میلیارد ریال تسهیلات قرضالحسنه به متقاضیان کسب و کارهای خانگی پرداخت شده است. برابر اعلام اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران طی یک سال گذشته ۷۳۸۱ مجوز در حوزه مشاغل خانگی صادر و بیش از ۲۲۶۲ میلیارد ریال تسهیلات قرضالحسنه به متقاضیان مشاغل خانگی پرداخت شده است که بیش از سهم تسهیلات ابلاغ شده برای مشاغل خانگی استان بوده و عملکرد ۱۰۲ درصدی را رقم زده است.
سال گذشته تعهد اشتغال استان تهران ۱۰۸ درصد و به میزان ۱۶۱ هزار و ۹۰۱ نفر بوده و برای امسال هدفگذاری ایجاد اشتغال ۱۸۰ هزار و ۶۹۱ نفر پیش بینی شده است.
پیش از این مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد از فراهم شدن امکان دریافت علامت تجاری برای متقاضیان مشاغل خانگی خبر داده و اعلام کرده بود: بررسی مجوزهای پشتیبان به صورت استعلام الکترونیکی برخط از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صورت میگیرد و مجوزهای پشتیبان مورد پذیرش مربوط به فعالیتهای «صنایع دستی، فرش دستباف، برخی شاخههای هنری، پرورش گل و تولیدات گیاهی، صنایع نساجی و پوشاک» است.
سال گذشته مبلغ تسهیلات مشاغل خانگی با ۳۳ درصد رشد به ۴۰۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت که طبق اعلام معاونت اشتغال وزارت کار در نیمه دوم سال نیز ۱۰۰۰ میلیارد تومان دیگر برای تقویت منابع وام مشاغل خانگی از سوی بانک مرکزی اختصاص پیدا کرد و جمعا به ۵۰۰۰ میلیارد تومان رسید.
از زمان آغاز فعالیت دولت سیزدهم تا پایان سال گذشته بیش از ۲۵۰ هزار فرصت شغلی خانگی ایجاد و ۹۳ درصد هدفگذاری ایجاد اشتغال در حوزه مشاغل خانگی محقق شده است.
گفتنی است؛ هم اکنون یکی از بهترین و کارآمدترین راهکارها برای کاهش نرخ بیکاری به ویژه بیکاری زنان و فارغالتحصیلان، اشتغال خانگی است. کسب و کارهای خانگی علاوه بر اشتغالزایی موجب کسب درآمد و افزایش رفاه نسبی خانوار میشود. پایین بودن هزینه، ریسک کم، افزایش بهرهوری و سهولت دریافت مجوز از مهمترین مزایای ایجاد کسب و کارهای خانگی به شمار میرود.
نظر شما