انتخابات

نشست مطبوعاتی معاونت زنان ستاد مسعود پزشکیان نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد.

دیدگاه پزشکیان بر رفع نابرابری زنان است/ از شنبه هرکس رئیس جمهور باشد حقوق زنان را مطالبه می کنیم

به گزارش قدس آنلاین نشست مطبوعاتی «زهرا بهروزآذر»، «اطهره نژادی» و «ژاله فرامرزیان» سه عضو معاونت زنان ستاد مسعود پزشکیان با عنوان «دختران و زنان در دولت پزشکیان» برگزار شد.

در این نشست «زهرا بهروزآذر» مدیرکل اسبق امور بانوان شهرداری تهران گفت: در دولت پزشکیان تفاوت گفتمان با دولت رقیب دارد.

وی ادامه داد: مسیری که پزشکیان به آن باور دارند و در حوزه زنان ترسیم می‌کنند و در معاون زنان ستاد او بسط پیدا کرده، بحث رفع تبعیض‌ها به اشکال مختلف و توسعه عدالت جنسیتی است که تمام این نگاه در بیانیه ۷ تیرماه مبسوط توضیح داده شده است.

«اطهره نژادی» پژوهشگر ومعاونت زنان در ریاست جمهوری در دولت یازدهم در ادامه، گفت: موضوع زنان در کشور ما و در هر جامعه دیگری می‌تواند مورد بررسی قرار گیرد؛ یکی ضرورت حضور زنان در جامعه و دوم توجه به زنان و نیازهای خاص زنان است.

وی با اشاره به یکی از جملات پزشکیان در مورد زنان، گفت: توان دختران ما نباید صرف مبارزه برای احقاق حقوقشان شود.

زنگ انتخابات، زنگ انشا است

«ژاله فرامرزیان» دبیر کل انجمن روزنامه نگاران زن نیز افزود: دیدگاه پزشکیان مبتنی بر رفع نابرابری است.

وی ادامه داد: متناسب با آن‌چه در گفتمان پزشکیان مطرح شده امیدواریم در نگاه دولت آینده عقب ماندگی‌ها و پس‌رفت‌هایی که در یک سال گذشته وجود داشته، رفع شود.

نژادی در پاسخ به سوالی در مورد برنامه پزشکیان در مورد گشت ارشاد و لایحه عفاف و حجاب، افزود: زنگ انتخابات زنگ انشا است. وقتی کاندیداها صحبت می‌کنند همانند یک انشا در مورد مطالب خوب می‌نویسند. پزشکیان نه تنها امسال بلکه در سال ۱۴۰۱ که فرزندان ما نسبت به وضع موجود اعتراض داشتند نظر خود را مطرح کردند.

وی ادامه داد: اگر لایحه عفاف و حجاب تا زمانی که پزشکیان رئیس جمهور شود تبدیل به قانون نشده باشد، فرض ما بر این است که پزشکیان این لایحه را پس گیرد. اما اگر لایحه تبدیل به قانون شود جای اصلاح آن وجود خواهد داشت.

یکی از قول‌هایی که آقای پزشکیان دادند، نگهداری کودکان در کنار محیط شغلی زنان شاغل است

اطهره نژادی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه با توجه به تاکید شما بر حضور اجتماعی زنان، این امر مهم چگونه با مسئولیت‌های زنان در خانواده جمع پذیر است؟ برای این امر چه برنامه‌ای دارید؟ گفت: اگر آقای پزشکیان موضوع فیلترینگ فضای مجازی را رفع کنند، بسیاری از زنانی که از طریق فضای مجازی امرار معاش می‌کنند، مشکل آن‌ها حل خواهد شد.

زهرا بهروز آذر در مورد راهکارهای بهبود شغل در دولت آینده پزشکیان عنوان کرد: اشتغال در حیطه مسائل زندگی خود زنان و خانواده آن‌ها است و در مرحله نخست، وقتی یک مرد به این موضوع می‌رسد که زن خانواده می‌تواند وقت خود را خارج از خانه صرف کار کند، در ادامه می‌توان برای موضوع اشتغال زنان تصمیم گرفت.
وی تاکید کرد: یکی از قول‌هایی که آقای پزشکیان دادند، نگهداری کودکان در کنار محیط شغلی زنان شاغل است تا آن‌ها بتوانند به وظیفه مادری و زن شاغل در محیط کار خود برسند.

از روز شنبه چه آقای جلیلی رئیس جمهور باشد چه پزشکیان، ما همچنان مطالبه گر حوزه زنان خواهیم بود

اطهره نژادی در ادامه در مور لایحه عفاف و حجاب گفت: این لایحه ابتدا ۱۵ ماده داشت و الان در حدود ۷۰ ماده است و در مجلس موادی به این لایحه اضافه شده و جای کار دارد، همچنین نگاه سیستمی برای بخش‌های مختلف جامعه در این لایحه لحاظ نشده است.

فرامرزیان در مورد سهمیه بندی جنسیتی در مشاغل مدیریتی گفت: یک برنامه کاملاً مدونی در دولت یازدهم و دوازدهم در این باره وجود داشت. امروز کمتر از ۷ درصد مشاغل مدیریتی در اختیار زنان است. یعنی عقب گرد داشتیم. در دولت سیزدهم حتی یک معاون زن نداشتیم. انشاله این ترمیم صورت می‌گیرد.

نژادی هم در این باره گفت: از روز شنبه چه آقای جلیلی رئیس جمهور باشد چه پزشکیان، ما همچنان مطالبه‌گر حوزه زنان خواهیم بود.

بهروزآذر گفت: در روزهای سخت ۱۴۰۱ پزشکیان تنها کسی بود که در مجلس صدای زنان شد. امیدواریم نگرانی که در زنان و دختران وجود دارد از این حجم انفعال خارج شود. قهرهایی که اتفاق افتاده بخاطر ترس از اینده است.

وی گفت: درخواست‌هایی را برای راه اندازی کمپین مادران در ستاد پزشکیان را شاهد هستیم.

بهروزآذر در مورد برنامه‌های پزشکیان در حوزه معاونت زنان گفت: رویکردی که وجود دارد این است که اصلاً به دنبال دروغ گفتن و تهدید کردن رقیب نیستیم. به دنبال رقیب هراسی و جلیلی هراسی نیستیم.

وی گفت: بخش دیگری از برنامه این است که با توجه به رشد هواداران، می‌خواهیم کمک کنیم تا ابزارهای گفتگوی بیشتری داشته باشند.

ما باید به قوانین بین المللی تن بدهیم نباید بگوییم ضرورتی ندارد

فرامرزیان گفت: زنان حدود ۵۰ درصد جامعه را تشکیل می‌دهند، ظرفیت متناسب با این جمعیت در حوزه اشتغال در اختیار زنان نیست و نگاه پزشکیان در این حوزه منصفانه است.

وی ادامه داد: تعداد شاغلین زن در دستگاه‌های اجرایی کمتر از ۱۵ درصد و در کل مشاغل هم کمتر از ۱۰ درصد هستند که این نابرابری‌ها باید مورد توجه قرار گیرد.

فرامرزیان با بیان اینکه حق عائله‌مندی برای زنان در حوزه کار تعریف نشده است، گفت: باید حق مشابه برای زنان در نظر گرفته شود این از مواردی است که احساس نابرابری را زیاد می‌کند و در دولت آقای پزشکیان حتماً اصلاح می‌شود.

فرامرزیان در خصوص به کارگیری زنان در دستگاه‌های اجرایی گفت: ما وقتی در برابر الزام نظام بین المللی مقاومت کردیم به جای پیشرفت، عقب‌گرد هم کرده‌ایم. به همه دولت‌ها ابلاغ کرده‌اند که تا سال ۲۰۳۰ باید ۳۰ درصد موقعیت‌ها به زنان اختصاص دهند. ما باید به قوانین بین المللی تن بدهیم نباید بگوییم ضرورتی ندارد.

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.