تحولات لبنان و فلسطین

۲۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۲
کد خبر: 999843

رویکرد دولت سیزدهم برای توسعه صنعت نفت و گاز با جذب سرمایه‌گذاری غیردولتی خارجی و داخلی بسیار موفق بوده است. افزایش ظرفیت تولید، فرآورده های پالایش شده، بنزین و نفت و گاز یورو ۵، نیز زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز را توسعه داد.

دولت سیزدهم ایران رویکردی راهبردی برای توسعه صنعت نفت و گاز کشور با جذب سرمایه گذاری های غیردولتی خارجی و داخلی در پیش گرفته است. این رویکرد تاثیر قابل توجهی بر صنعت داشته و منجر به افزایش ظرفیت تولید، بهبود محصولات پالایشی و افزایش تولید بنزین و یورو ۵ نفت و گاز شده است. یکی از تحولات قابل توجه افزایش ۱۰ میلیون تنی ظرفیت تولید پتروشیمی در سال با سرمایه گذاری ۳.۵ میلیارد دلاری است. این پیشرفت ایران را قادر ساخته تا به یک بازیگر اصلی در بازار جهانی پتروشیمی تبدیل شود. یکی دیگر از تحولات قابل توجه افزایش ۹۰ میلیون بشکه ای محصولات پالایشی در سال است که باعث بهبود ظرفیت پالایشی کشور و کاهش واردات شده است.

تولید بنزین نیز ۱۸ میلیون لیتر در روز و تولید نفت و گاز یورو ۵ نیز ۲۰ میلیون لیتر در روز افزایش یافته است. این امر باعث بهبود چشمگیر عرضه بنزین و یورو ۵ نفت و گاز کشور شده و وابستگی به واردات را کاهش داده است. میزان تولید نفت خام نیز ۶۳ درصد افزایش یافته است و یکی از قابل توجه ترین افزایش تولید نفت خام در سال های اخیر است. این توسعه امنیت انرژی کشور را بهبود بخشیده و اتکای آن به واردات نفت را کاهش داده است.

صنعت نفت و گاز در دولت سیزدهم شاهد جهش سرمایه گذاری خارجی بوده است و با سرمایه گذاری ۵.۵ میلیارد دلاری در سال ۱۴۰۲، رکورد سرمایه گذاری خارجی ایران در ۱۷ سال گذشته شکسته شده است. بخش قابل توجهی از این سرمایه گذاری در صنعت نفت و گاز بوده است که نشان دهنده جذابیت این بخش برای سرمایه گذاران خارجی است.

افزایش سرمایه گذاری خارجی به دلیل تلاش های دولت برای ایجاد فضای کسب و کار مطلوب تر، از جمله ایجاد مناطق آزاد تجاری، مشوق های مالیاتی و اصلاحات نظارتی صورت گرفته است. این تحرکات باعث سهولت فعالیت سرمایه گذاران خارجی در کشور شده و حجم قابل توجهی از سرمایه گذاری را به خود جذب کرده است. افزایش سرمایه گذاری داخلی نیز قابل توجه بوده و بسیاری از شرکت های ایرانی در صنعت نفت و گاز سرمایه گذاری کرده اند. این سرمایه گذاری داخلی با تلاش دولت برای ارتقای توسعه صنعت و ایجاد شغل برای اتباع ایرانی انجام شده است.

همچنین توسعه صنعت نفت و گاز مزایای اقتصادی قابل توجهی برای کشور داشته است که از آن جمله می توان به ایجاد اشتغال، تحریک رشد اقتصادی و درآمدزایی اشاره کرد. این صنعت همچنین منبع درآمد پایداری را برای دولت فراهم کرده است و دولت را قادر به تامین بودجه برنامه های توسعه خود کرده است.

در خاتمه، رویکرد دولت سیزدهم برای توسعه صنعت نفت و گاز با جذب سرمایه‌گذاری غیردولتی خارجی و داخلی بسیار موفق بوده است. افزایش ظرفیت تولید، فرآورده های پالایش شده، بنزین و نفت و گاز یورو ۵، زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز را توسعه داد. این رویکرد کلیدی در توسعه بالادست و پایین‌دست صنعت نفت و گاز با جذب سالانه ۶.۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در صنعت نفت و گاز ایران محقق شد. همچنین افزایش سرمایه گذاری خارجی نیز قابل توجه بوده و رکوردهای سرمایه گذاری خارجی در کشور را شکست و در سال ۱۴۰۲ به میزان ۲ برابر بهترین سال برجام جذب سرمایه‌گذار خارجی با محوریت صنعت نفت و گاز جذب شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.