به گزارش قدس آنلاین، چرا که گلوله شلیک شده از اسلحه ضارب به شکل خارقالعادهای با فاصله ناچیزی از سر ترامپ، به گوش راست او برخورد کرد.
براساس گزارش نیویورک تایمز، در جریان این سوءقصد نافرجام که به کشته شدن یک نفر و زخمی شدن دو نفر دیگر انجامید، بخش بالای گوش سمت راست ترامپ آسیب دید و منجر به جراحت وی شد، اما سرویس مخفی براساس دستورالعملهای امنیتی، بلافاصله ترامپ را سوار خودرو ضد گلوله و به بیمارستان منتقل کردند.
تنها دقایقی پس از این حادثه بود که پلیس فدرال آمریکا در بیانیهای خبر از کشته شدن ضارب توسط تکتیراندازهای مستقر در محل سخنرانی داد. در حالی که رسانههای نزدیک به حزب جمهوریخواه پس از انتشار این خبر مدعی شدند این اقدام از سوی یکی از اعضای گروههای جناح چپ مستقل ستیزهجوی ضد فاشیستی در آمریکا موسوم به «آنتیفا» انجام شده است، منابع دموکرات ازجمله روزنامه نیویورکتایمز نیز وی را فردی جمهوریخواه اما با اختلال روانی معرفی کردند. به نظر میرسد جمهوریخواهان و شخص ترامپ تصمیم گرفتهاند با موجسواری روی این حادثه، کلید ورود به کاخسفید را تصاحب کنند.
گرچه مرور تاریخ معاصر و سپهر سیاسی آمریکا پر است از روایات ترورهای موفق و ناموفق رؤسای جمهور در بزنگاههای مختلف این کشور، اما سوءقصد به جان ترامپ درست چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و در شرایطی که کمپین انتخاباتی رقیب بهشدت دچار تزلزل شده است، سبب شد اطرافیان ترامپ و برخی کارشناسان ادعا کنند این حادثه به نفع کارزار انتخاباتی او تمام خواهد شد، اما برخی دیگر از کارشناسان معتقدند موضوع پیچیدهتر از این است.
گمانهزنیها درباره افزایش شانس پیروزی ترامپ
امیرعلی ابوالفتح در گفتوگو با قدس درباره واقعه ترور نافرجام دونالد ترامپ، نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ درخصوص تأثیر این اتفاق بر چشمانداز انتخابات پیش روی آمریکا و گمانهزنیها درزمینه افزایش امیدها برای پیروزی ترامپ با بیان اینکه اگر تا دیروز درباره پیروزی ترامپ با تردید سخن گفته میشد، در شرایط کنونی باید گفت شانس ترامپ افزایش یافته است، اظهار کرد: اکنون همه چیز برای پیروزی ترامپ فراهم است، بهویژه آنکه از آن طرف در اردوگاه دموکراتها شرایط به دلیل اختلافات درخصوص ادامه حضور بایدن و تشتت آرای حاصل از این مسئله بسیار بد است.
ابوالفتح درباره برخی اظهارات و گمانهزنیهای مبتنی بر تئوری توطئه مبنی بر ساختگی بودن این ترور نیز با اشاره به اینکه تأمین امنیت جانی رؤسای جمهور قبلی و فعلی آمریکا برعهده سرویس مخفی آمریکاست و بر اساس مسائل حزبی و جریانی عمل نمیکند، توطئه بودن یا شائبه نفوذ سیاسی و انتخاباتی بودن این ترور نافرجام را خیلی بعید و غیرمحتمل دانست.
کارشناس مسائل آمریکا با تأکید بر اینکه سپری شدن زمان، وضعیت را به نفع ترامپ رقم میزند، تصریح کرد: با توجه به اینکه تمام جریانهای سیاسی اعم از محافظهکاران و لیبرالها درقبال ترور نافرجام ترامپ ابراز همدردی کرده و خشونت سیاسی را در هر شکلی محکوم کردند، باید اذعان کرد وضعیت برای ترامپ بسیار بهتر از پیش شده است و این احساس همدردی به مظلومنمایی ترامپ کمک شایانی خواهد کرد.
سوء قصد چگونه به ترامپ کمک خواهد کرد؟
الهام ستاری، کارشناس ارشد مسائل آمریکا نیز در گفتوگو با قدس با بیان اینکه ترور (یا شبهترور) نافرجام ترامپ با پیشفرضهای متفاوت، تحلیل متفاوتی دارد، اظهار کرد: اگر نظر برخی تحلیلگران رسانهها در آمریکا را که بلافاصله در واقعیبودن آن شک و آن را سناریویی دستساز برای تلقین مظلومیت ترامپ دانستند، بپذیریم و در روزهای آینده این فرض قوت بگیرد یا شواهد متقنی برای اقناع افکار عمومی آمریکا بدست آید، بعید است به پیروزی ترامپ کمک کند و شاید نتیجه عکس داشته باشد، اما اگر عادی بودن این ترور مسجل شود، شاید به پیروزی ترامپ کمک کند.
ستاری افزود: بهنظر میرسد ترامپ به یک شوک در افکار عمومی آمریکا برای پیروزی نیاز داشت، در حالی که بهدلیل تشتت و افتراق در جبهه دموکراتها که این روزها بر سر جانشینی بایدن اختلاف دارند و از او میخواهند کنار بکشد، فضا کاملاً علیه دموکراتها و بایدن و به نوعی به سود جمهوریخواهان است.
واقعی یا ساختگی؛ ابهام برای افکار عمومی آمریکا
وی ادامه داد: افکار عمومی آمریکا اکنون با پرسش واقعی یا ساختگی بودن ترور مواجه است. نوع واکنشهای ترامپ که تعجب حاضران را بهدنبال داشته و مقایسه رفتار قهرمانانه او با موارد مشابه قبلی که از یک صدای کوچک هم به وحشت میافتاده، این پرسش را به میان میآورد که چقدر این گلوله که حتی پرده گوش ترامپ را زخم عمیق نداده واقعی بوده است! همه این سناریوها البته گواهی بر ضعف امنیت و ثبات داخلی آمریکاست، چه این ترور ساختگی و چه واقعی باشد، گواه دیگری بر تأثیرپذیری احساسی مردم در انتخابات در کشوری که دموکراسی را چونان یک نظم قدرتمند سیاسی میداند که میتواند بر شکافهای پوپولیستی غلبه کند.
ستاری با اشاره به نظرسنجیهایی که بلافاصله پس از این ترور انجام شده و حاکی از افزایش شانس پیروزی ترامپ است، تصریح کرد: این خود گواهی بر مناسبات غلط قدرت و دموکراسی در یک کشور مدعی است. چرا چنین حادثهای بر تشخیص فرد کارآمد از ناکارآمد که باید مبنای اصلی در یک انتخاب دموکراتیک باشد، اثر بگذارد؟ چطور ترور یک فرد چه واقعی و چه دستساز باید مبنای تغییر در نگرش مردم به فرد کارآمدتر قرار گیرد؟ همچنین بهنظر میرسد در روزهای آینده دموکراتها نیز برگ برنده دیگری را مقابل این اقدام رو کنند. شاید این برگ برنده، تغییر در نامزد و راضیکردن بایدن به کنارهگیری باشد. هرچه هست ترامپ یا بایدن، نه هیچ یک توانستهاند تغییرات مهمی در سطح داخلی در وضع ۹۹درصدیهای آمریکا که فقط یک درصد از ثروت این کشور را دارند، بدهند و نه با هیچ یک تغییری در سیاستهای کلی آمریکا درزمینه منطقه ما شاهد خواهیم بود.
راهبرد دموکراتها در برابر مظلومنمایی ترامپ
علیرضا کوهکن، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی هم در پاسخ به قدس درباره ترور نافرجام ترامپ گفت: با توجه به نحوه اطلاعرسانی و نوع تصاویر منتشر شده از سوی رسانههای جمهوریخواه و رسانههای مستقل در وهله نخست میتوان گفت این اتفاق میتواند به نفع ترامپ در کمپینهای انتخاباتی تمام شود؛ حتی موضوع سخنرانی ترامپ در لحظه وقوع سوء قصد درباره مهاجران غیرقانونی و خطرات احتمالی آنها برای آمریکا بود.
وی با اشاره به اینکه چنین اقداماتی میتواند به منزله زنگ خطری برای جامعه آمریکا باشد چرا که به احتمال زیاد این کشور را به سمت مشکلات امنیتی داخلی سوق خواهد داد و احتمالاً حزب رقیب نیز پس از فروکش کردن فضای احساسی همین راهبرد اعلام هشدار به آمریکا را برای پوشش دادن اتفاقی که برای ترامپ پیش آمده استفاده خواهد کرد، میافزاید: این درحالی است که ترامپ تلاش خواهد کرد از حادثه سوءقصد برای مظلومنمایی بهره ببرد و بایدن و اردوگاه رقیب با برجسته کردن شکاف اجتماعی و نسبت دادن تحرکات منجر به شکلگیری افراط گرایی و تندروی منجر به ایجاد شکاف اجتماعی در آمریکا، تلاش خواهند کرد.
نظر شما