حیدر محمدی درباره دلیل کمبود یکی از برندهای انسولین گفت: دلیل آن که یکی از برندهای انسولین مدتی به کمبود خورده بود آن است که تولید کننده خارجی آن انسولین متاسفانه بدون اینکه منافع مردم را در نظر بگیرد، بیاخلاقی کرد، به تعهدات خود عمل نکرد و به روی انسولینهایی که قیمتهای بالاتری دارند، تغییر تولید داد و به این ترتیب بود که تولید آن نوع انسولین را کاهش داد و سهمی که متعهد به تامین بود را قطع کرده است.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: آن شرکت پیش از این ۸۰۰ هزار مورد از این نوع انسولین را تامین میکرد و متاسفانه تامین را به نصف رساند؛ همین موضوع مقداری موجب کمبود شد. اما در دیگر انسولینها مشکلی وجود ندارد.
وی افزود: ما وظیفهمان این است که از منابع دیگر نیاز بیماران را تامین کنیم و بر همین اساس هم از منابع مشابه خارجی و همچنین نمونههای تولید داخل نیاز را تامین کردیم و تولید داخل این انسولینها را در کشور داریم؛ بنابراین بیماران اگر از نمونه تولید داخل بخواهند استفاده کنند، منعی ندارد؛ اما برخیها نیز خواهان مصرف برند هستند و با توجه به بدعهدی شرکت خارجی مربوطه، طبیعتا برنامهریزیها پاسخگو نیست و شرکت مربوطه تامین نمیکند.
رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: بنابراین کمبودها نمیتواند صرفا به دلیل نقص برنامهریزی باشد؛ برنامهریزیهای خوبی در حوزه دارو برقرار است و روز به روز هم دارد دقیقتر میشود. به عنوان مثال دارویی برای مصرف چشم پزشکی داریم که تنها دو تولید کننده داشته در خارج از کشور که دیگر تولید نمیکنند؛ بنابراین کمبود در چنین مواردی را نمیتوان نقص در برنامهریزی تعبیر کرد و این چنین کمبودهایی جهانی است.
نظر شما