تحولات منطقه

۲۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۰
کد خبر: ۱۰۰۶۳۹۶

مدیرعامل مؤسسه قصه‌های شیرین نبی گفت: ما برای آسان‌سازی بازی‌ها و آموزش‌های قرآنی تصمیم گرفتیم بازی‌هایی را در این زمینه بسازیم، در این راستا با یک تیم بازی‌ساز که در رشته تکنولوژی آموزشی و بازی‌سازی تبحر داشتند، کار را آغاز کردیم.

آموزش احکام با چاشنی بازی در یک موسسه قرآنی
زمان مطالعه: ۴ دقیقه
به گزارش قدس خراسان، امروزه بازی و سرگرمی با توجه به استفاده گسترده از کنسول‌های بازی و بازی‌های برخط و رومیزی بخش جدانشدنی از زندگی کودکان و نوجوانان شده، با توجه به این موضوع بازی‌سازی‌ در راستای آموزش در کنار سرگرمی ضرورت پیدا کرده است به ‌ویژه بازی‌هایی که در کنار سرگرمی مسائل دینی یا درسی را آسان‌سازی کنند و در این راستا به کودکان و نوجوانان کمک کنند تا بتوانند این آموزش‌ها را در کنار سرگرم شدن دریافت کنند. 

در این راستا به سراغ طیبه اعظم سلامی، مدیرعامل مؤسسه قصه‌های شیرین نبی رفتیم. او که دارای مدرک کارشناسی الهیات است و حدود ۲۷سال است در زمینه‌ امور پرورشی و فرهنگی در مدارس فعالیت می‌کند، از راه‌اندازی این مؤسسه از اردیبهشت سال جاری خبر داد و گفت: ما برای آسان‌سازی بازی‌ها و آموزش‌های قرآنی تصمیم گرفتیم بازی‌هایی را در این زمینه بسازیم، در این راستا با یک تیم بازی‌ساز که در رشته تکنولوژی آموزشی و بازی‌سازی تبحر داشتند، کار را آغاز کردیم.

مدیرعامل مؤسسه قصه‌های شیرین نبی افزود: حدود ۲۷۰ بازی رومیزی قرآنی را طراحی کردیم که یک سوم این بازی‌ها به مرحله تولید انبوه رسیده، همه آن‌ها به ثبت نرسیده است اما استانداردهای لازم را دریافت کرده‌ایم. 

سلامی درباره موضوعات بازی‌های طراحی شده، بیان کرد: برای آموزش‌های روخوانی و روان‌خوانی، مفاهیم قرآنی و حتی برای آموزش‌های درسی بازی طراحی و تولید کرده‌ایم، این ظرفیت را داریم که همه دارالقرآن‌ها، مؤسسه‌های قرآنی و حتی مدارس را به این بازی‌ها مجهز کنیم.

وی درباره دغدغه‌ای که سبب شد به سمت تولید این نوع بازی‌های رومیزی بروند، عنوان کرد: هنگامی که می‌دیدیم این حجم زیاد بازی در بازار وجود دارد و محتوای قوی و خوبی را نیز ارائه و آموزش نمی‌دهند، تصمیم گرفتیم این بازی‌ها را هدفمند و به ‌صورت مثبت ارائه دهیم تا بچه‌ها حین بازی در کنار سرگرمی، آموزش‌های خوبی نیز ببینند.

مدیرعامل مؤسسه قصه‌های شیرین نبی درباره ایده‌پرداز این مؤسسه گفت: ایده این بازی‌ها متعلق به خانم آسیه اکبری، رئیس هیئت مدیره مؤسسه قصه‌های شیرین نبی است که مخترع بازی هستند و چندین سال برای طراحی این بازی‌ها در دانشگاه زحمت کشیده‌اند.  

سلامی با بیان اینکه یکی از بازی‌های جذاب ما مربوط به نماز و احکام است، ادامه داد: این بازی را برای دختران و پسرانی که به سن تکلیف رسیده‌اند به‌ صورت آزمایشی در یکسری از مؤسسه‌های قرآنی و دارالقرآن‌ها اجرا کردیم، به این صورت که دختران و پسران را به مؤسسه‌ها و دارالقرآن‌ها دعوت می‌کردیم و در کنار انجام بازی به آن‌ها احکام وضو و نماز را آموزش می‌دادیم.

وی افزود: این بازی‌ها برای دختران در سن ۹ سال و برای پسران در سن ۱۵ سال جذاب است؛ چرا که نخستین بار است که می‌خواهند به تکالیف دینی خود عمل کنند و با این بازی‌ها خیلی راحت‌تر می‌توانند انجام تکالیف دینی را بپذیرند و عمل کنند.

مدیرعامل مؤسسه قصه‌های شیرین نبی خاطرنشان کرد: بازی فاتح خیبر تلفیقی از امام‌شناسی و ریاضی است و حدود ۳هزار نسخه از آن را تولید کرده‌ایم، در این بازی چهار عمل ریاضی به ‌صورت بازی آموزش داده می‌شود و کودکان و نوجوانان از ۹ سال به بالا می‌توانند این بازی را انجام دهند و حین سرگرم شدن آموزش نیز می‌بینند.

سلامی در مورد معرفی این بازی‌های رومیزی در مدارس عنوان کرد: نیروهایمان با کسب اجازه از مدیران به برخی از مدرسه‌های دولتی و غیرانتفاعی رفتند و بچه‌ها به ‌صورت نوبتی بازی ‌کردند، دانش‌آموزان به ‌ویژه در مدارس دخترانه متوسطه اول استقبال خوبی از این بازی‌ها کردند و نکات آموزشی بازی‌ها برایشان خیلی جذاب بود.

وی با بیان اینکه هنوز سایت مؤسسه راه‌اندازی نشده تا عموم مردم بتوانند به بازی‌های تولیدی مؤسسه دسترسی داشته باشند، گفت: این بازی‌های رومیزی این قابلیت را دارند که در نسخه‌های اندرویدی آن را تولید و از طریق فضای مجازی بازی‌ها را ارائه کنیم.

مدیرعامل مؤسسه قصه‌های شیرین نبی درباره بازی‌هایی که هنوز به مرحله تولید نرسیده‌اند نیز بیان کرد: یکسری بازی‌های درسی برای درس‌های سختی که دانش‌آموزان متوسطه در آن زمینه مشکل دارند نیز در مرحله طراحی داریم که هنوز تولید نشده است، برای تولید این بازی‌ها نیازمند حمایت‌ از سوی مسئولان دولتی هستیم.

سلامی متذکر شد: با توجه به اینکه دارالقرآن‌ها زیر نظر آموزش و پرورش هستند و ما در زمینه آموزش‌های قرآنی فعالیت‌هایی داشتیم، نیاز داریم آموزش و پرورش توجه بیشتری به این نوع آموزش‌ها از طریق بازی و سرگرمی داشته باشد.

وی با بیان اینکه در زمینه اختراع، اکتشاف، نوآوری، آموزش‌های رباتیک و هوش مالی نیز مباحثی برای کودکان پیش‌دبستانی داریم، گفت: در هفته پژوهش محتوای جالبی را برای پیش‌دبستانی‌ها داشتیم، کتابی را هم در این زمینه تألیف کرده‌ایم که از طریق آن آموزش‌های خوب و نویی را می‌توانند دریافت کنند. 

مدیرعامل مؤسسه قصه‌های شیرین نبی افزود: ظرفیت زیادی در زمینه آموزش به کودکان پیش‌دبستانی داریم، طرح‌نامه‌ای را در این زمینه ارائه داده‌ایم اما متأسفانه هنوز پیگیر این موضوع هستیم که کتاب این طرح‌نامه‌ها را به چاپ برسانیم، این طرح‌نامه‌ها خیلی جای کار و حمایت دارد، امیدواریم آموزش و پرورش به این موضوع بیشتر توجه کند و این بازی‌ها را ببیند و وقت بگذارد؛ چرا که در جامعه‌ای که بچه‌ها بیشتر به سمت بازی‌ها و سرگرمی‌ها می‌روند ما باید کارهای فرهنگی زیادی در این زمینه انجام دهیم. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.