به گزارش قدس آنلاین سمیه گلپور، با اشاره به منویات رهبری مبنی بر اینکه «یکی از چیزهایی که می تواند جلوی این بی عدالتی را به شکل منطقی و اصولی سد کند، همین کار تعاونی است» گفت: ایران با یک فاصله قابل توجهی یکی از کشورهایی است که بیشترین تعداد تعاونی ثبت شده در جهان رادارد,در ایران حدود ۱۰۰هزار تعاونی ثبت شده وجود دارد, این در حالی است که کشور بعد از ایران, آمریکا است که حدود ۴۰هزار ثبت تعاونی دارد.
گلپور با بیان اینکه علی رغم اینکه تعداد تعاونی های ثبت شده بسیار بالا است اما سهم تعاون در اقتصاد ملی بسیار پایین است گفت:تعاونی ها باید در یک شبکه سازی عظیم فعالیت کنند. متأسفانه در بخش تعاونی موفق نبودیم کارایی لازم راداشته باشیم. شاید به دلیل عدم کارآیی کار مدیران یا ساختار سنتی بخش تعاون باشد. مشارکت پایین اعضای تعاونی ها در تصمیم گیری ها نیز از دلایل عدم رشد بخش تعاون است.
وی بیان کرد: بخشی از تعاونی ها به محلی برای استفاده از منابع رانتی شده است. اگر تعاونی ها را مطابق آنچه می بینیم, حمایت کنیم, چرا که تعاونی ها در بحران ها به وجود آمدند.درآمد تعاونی ها در دنیا از حق عضویت است که این مسئله در ایران بسیار کمرنگ است.
گلپور با اشاره به جایگاه آموزش در حوزه تعاون نداشته ایم اظهار داشت: بخش تعاون نیازمند بخش حرفه ای دارد,حتی در کتب درسی و گرایش مستقلی در این حوزه به شدت ضعیف است.
رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران بیان کرد: نهاد تخصصی در حوزه تأمین مالی بخش تعاون نداریم یا بسیار ضعیف هستند.دیدگاه جامعه به تعاونی ها جذب منابع ارزن به تعاونی ها است که به نوعی وابسته به حمایت دولتی است. به طور مثال تعاونی ها مشمول ۲۰درصد تخفیف مالیاتی می شوند.
وی اظهار داشت:ظرفیت ذاتی و درونی تعاونی ها کمتر دیده می شود و تکیه اصلی به دولت ها است که نیازمند حمایت جدی در این حوزه است. یعنی اگر دولت می خواهد کمکی کند با تکیه بر وظیفه ذاتی تعاونی ها باشد. مطابق گزارش مرکز پژوهش های مجلس سهم تعاونی ها از تولید ناخالص ملی مبهم است اما آمارهای غیرسمی نشان دهنده این است که این سهم حدود ۶تا۸درصد است. ۶تا۸درصد سهم تولید ناخالص ملی یعنی یک فضا برای فرصت شغلی بسیار بالا.اگر این درصد ارتقا یابد, می توان گفت یک جهش بسیار خوبی را در حوزه فرصت های شغلی خواهیم داشت. یعنی می توانیم بگوییم در حوزه مختلف و تعاونی کشاورزی, خدماتی و مسکن و ... هزاران شاغل را داریم. اما با توجه به آسیب های جدی که در حوزه تعاون در حوزه حقوقی و قضایی , بودجه وجود دارد،باعث شده است که از این فرصت استفاده نمی شود و بهره ای برده نمی شود.
رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران در حوزه باورهای غیر مولد در حوزه تعاون باید اقدامی کرد بیان کرد:بهترین فرصت برای مردمی سازی اقتصاد بحث تعاون است. ما باید مراجعه ای به تکالیف نهادهای آموزشی داشته باشیم, وزارت تعاون باید با توجه به فرمایش رهبری در حوزه شبکه سازی تعاون, باید یک شبکه عظیمی از تعاونی ها داشته باشد و آنها را با سایر کنش گران در حوزه صنعت, تجارت و خدمات آشتی دهد. باید همه با هم با همکاری یکدیگر فعالیت کنند.
منبع: خبرگزاری تسنیم
نظر شما