رئیس بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، در نخستین نشست «ایران و مقاومت»، از سلسه نشستهای تحلیلی پدافند غیرعامل که با حضور دکتر برات شمسا، شرقشناس و مشاور سردار شهید حاجقاسم سلیمانی، دکتر علی جان سکندری، پژوهشگر گروه انقلاب و تمدن اسلامی و جمعی از محققان و پژوهشگران در محل تالار شیخ طوسی این بنیاد برگزار شد گفت: آستان قدس رضوی در حوزه پدافند غیرعامل، کارهای زیربنایی متعددی انجام داده است.
دکتر احد فرامرز قراملکی افزود: در این زمینه ۱۰ کمیته تخصصی تشکیل شده که از جمله آنها میتوان به کمیته علم و فناوری در دانشگاه بینالمللی امام رضا (ع) که بحثهای فناورانه را دنبال میکند و کمیته فرهنگی در بنیاد پژوهشهای اسلامی که به بحث فرهنگ پدافند میپردازد اشاره کرد.
وی ادامه داد: یکی از اقدامات بنیاد پژوهشهای اسلامی در این حوزه اعلام موضع نفرت و محکومیت جنایتهای اخیر رژیم صهیونیستی، تهیه گفتوگوهای حرفهای و کوتاه به زبانهای انگلیسی، فارسی و عربی، برای شبکه دو سیما است.
قراملکی ادامه داد: دشمن در پی پیشرفت و توسعه تکنولوژی تخریبگر و وحشیانه خود است و موضوع اصلی بحث جنگشناختی و جنگ ترکیبی است که باید با آن مقابله کنیم.
در ادامه این نشست نیز دکتر شمسا شرقشناس و مشاور سردار شهید حاجقاسم سلیمانی، به چند نظریه که در نیمقرن اخیر مطرح است اشاره و با طرح این سؤال که نسبت ایران با جبهه مقاومت چیست؟ گفت: تعبیر ما از ایران این است که ایران با شیعه گرهخورده است.
وی تصریح کرد: انگلیسیها نگاهی داشتند که ۷۰ سال پیش در کتابی با عنوان «برخورد تمدنها» مطرح شده است، در این اثر تمدنها به دودسته مرده و زنده تقسیم شده است و به این نکته اشاره دارد که تمدنهای مرده زمانی درخشش داشتهاند و بعد از آن دیگر نقشی در زندگی بشر نداشتند، اما تمدن زنده شامل تمدن اسلامی، شبهه قاره، روسی، ارتودکس و چین میشود و از این تمدنها سه تمدن قدرت جهانشمولی را ندارند و تنها تمدن اسلامی و مسیحیت غرب در حال حاضر در حال رقابت هستند و سرنوشت بشر را این دو تمدن تعیین میکنند.
دکتر شمسا در ادامه با اشاره به این که در تمدن مسیحیت غربی دین مرده و حیات ندارد و از معنویت و اخلاق دور شده است، گفت: تمدن غرب اگر نتواند خود را ترمیم کند باید وضعیت زمین را به تمدن اسلامی واگذار کند.
وی افزود: در مقابل تمدن غرب، دین اسلام، زنده و در زندگی مسلمانان اثرگذار بوده و دارای فضیلتهای اخلاقی است، تمدن اسلامی همواره با سایر تمدنهای زنده در حال گفتوگو بوده و تنها با تمدن غرب در تقابل است.
دکتر شمسا ابراز کرد: در کتاب «دورویه بورژوازی تمدن غرب» نیز نظریهای مطرح است که معتقد است غرب دو وجه دانش و کارشناسی و استعمارگری و غارت دارد. باید تمدن غرب را با این دو وجه بشناسیم، این نظریه بر این باور است که هنر ایران ایستادگی مقابل استعمارگری غرب و مقابله با آن با ابزاردانش و کارشناسی است.
وی عنوان کرد: بهترین روش و دیپلماسی که در این اثر ذکر شده این است که باید با سلاح دانش و تکنولوژی کمترین امتیاز را به غرب بدهیم همانگونه که در برجام تلاش شد این هدف دنبال شود؛ اما غرب از آن خارج شد.
دکتر شمسا تصریح کرد: در برخی از مقالات به این نکته اشاره شده که ایران نقش توازن بخشی به غرب و شرق را دارد و با حفظ استقلالش میتواند این توازن بخشی بین قدرتها را در سطح جهانی انجام دهد؛ بنابراین وزن ایران بهگونهای است که میتواند با تمایل به شرق، شرق را و با تمایل به غرب، غرب را پیروز کند.
وی تأکید کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی غرب در تلاش است ایران را ذیل خودش تعریف کند و ایران مقاومت کرده است.
دکتر شمسا یادآور شد: بیش از ۷۰ سال است رژیم صهیونیستی اسرائیل، سرزمینهای فلسطین را اشغال کرده است اسرائیل یک رژیم نژادپرست است و هر روز وضعیتش در حال انزواست، ما در فقه شیعه حق جهاد ابتدایی نداریم و تنها در موضع دفاعی هستیم.
۱۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۹
کد خبر: 1018142
به همت گروه انقلاب و تمدن اسلامی، بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، نشست «ایران و جبهه مقاومت» برگزار شد.
منبع: آستان نیوز
نظر شما