محمود بارانی در جریان برداشت پسته در منطقه زرندیه اظهار کرد: کار برداشت پسته در شهرستان زرندیه از ۲۵ شهریور آغاز شده و تا پایان مهر ادامه دارد و این روزها اوج برداشت این محصول استراتژیک در باغات پسته است.
وی قطعی مکرر روزانه برق در باغات پسته را عمدهترین مشکل امسال دانست و گفت: با سرد شدن نسبی دمای هوا از میزان خاموشیها کاسته شد و خوشبختانه برداشت پسته در این روزها بدون قطعی برق انجام شده و جبران کاستیهای یک هفته ابتدایی برداشت پسته انجام شده است.
بارانی با اشاره به افزایش ۱۵ درصدی میزان برداشت پسته در شهرستان زرندیه گفت: با وجود افزایش میزان دهان بسته بودن و پوکی محصول پسته، از آنجاکه افزایش ۱۵ درصدی تولید اتفاق افتاده، در مجموع، پسته تولیدی سالم امسال با سال گذشته تفاوت محسوسی نخواهد داشت.
رئیس هیئت مدیره تعاونی پستهکاران استان مرکزی در توضیح علت افزایش پوکی و دهان بسته بودن پسته گفت: امسال در همه روزهای تابستان روزانه پنج ساعت قطعی برق وجود داشت و به دلیل گرمای بیش از حد، خسارت قابل توجهی به باغات وارد شد. به طوری که قطعی روزانه برق در مناطق پسته خیز کشور موجب خاموشی چاههای آب شده و فرآیند آبیاری باغات را مختل کرد که این مسئله موجب شد محصول پسته در مقطعی که باید آبیاری شود نتواند آب مورد نیاز خود را جذب کند و بخشی از محصول پوک شد.
بارانی افزود: معمولا از اوایل تیر، جسم فیزیکی محصول پسته تکمیل شده و شروع به مغزگیری میکند، اما قطعی برق در این مقطع، موجب خاموشی چاههای آب شده و عملا تنش آبی بر باغات پسته حاکم گردید و آبگیری درختان با اختلال مواجه شد و حتی سوختگی برگ درخت اتفاق افتاد.
وی گفت: در شرایط عادی میزان پوکی مجاز پسته بین ۳تا۵ درصد است، گفت: افزایش میزان پوکی به میزان ۳۰ تا ۴۰ درصد نگران کننده بوده و خسارت زیادی را به تولیدکنندگان این محصول استراتژیک وارد کرده است.
نظر شما