هوشنگ دهقانزاده، افزود: پایش، شناسایی، ثبت جمعیتها، نژادها، دام و طیور بومی هر کشور ضرورتی انکارناپذیر است.
به گفته وی اسب کاسپین اسبی کوتاه قد و زیبای ایرانی است که به خطه شمال و جنگلهای حاشیه خزر تعلق دارد که از نژادهای پایه اسب و ذخیره ژنتیکی بسیار ارزشمندی محسوب میشود.
دهقانزاده تصریح کرد: اسب کاسپین قدیمیترین اسب خونگرم دنیاست که درحال حاضر تعداد کمی از آن در ایران و دنیا وجود داشته و یک نژاد در معرض خطر انقراض است.
معاون پژوهش و فناوری مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گفت: در حال حاضر مجتمع تحقیقات، آموزش و حفظ ذخائر ژنتیکی اسب کاسپین در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان؛ تنها مجتمع تحقیقاتی اسب کاسپین در ایران است که اسبهای آن ارزش جهانی داشته و خطهای خونی متنوع از این نژاد را دارد.
دهقانزاده تأکید کرد: در این مجموعه اقداماتی با مشارکت موسسه تحقیقات علوم دامی کشور در راستای احیاء و حفظ این ذخیره ژنتیکی ارزشمند جهانی در حال انجام است.
وی افزود: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان در همکاری با انجمن حفاظت از اسب کاسپین نسبت به میکروچیپ گذاری، داده برداری، ثبت مشخصات، شناسایی اسبها، نمونه برداری اسب های کاسپین در ۳ نسخه اقدام میکند که یکی در اختیار انجمن، یک نسخه در اختیار موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و یک نسخه به مالک اسب داده می شود.
دهقانزاده تصریح کرد: انجمن حفاظت از اسب کاسپین نیز با توجه به تفاهمنامه با موسسه تحقیقات علوم دامی کشور نسبت به شناسایی و ثبت ملی اسبها و ثبت در تبارنامه بین المللی اسب کاسپین اقدام کرده است.
وی از جمله فعالیتهای انجمن حفاظت از اسب کاسپین را تدوین طرح ثبت اسب کاسپین در فهرست ملی میراث ناملموس کشور برشمرد و گفت: آغاز پروسه ثبت اسب کاسپین در فهرست میراث جهانی، کسب ۲ کرسی در انجمن بین المللی اسب کاسپین و فعالیتهای علمی و تحقیقاتی مختلف است.
نظر شما