به همت بنیاد بهرهوری موقوفات آستان قدس رضوی، آیین تکریم واقفان رضوی استانهای تهران، البرز و قم برگزار شد.
همزمان با میلاد فرخنده امام حسن عسکری(ع) با هدف تجلیل از واقفان و اشاعه فرهنگ ناب و سنت حسنه وقف رضوی آیین تکریم واقفان رضوی استانهای تهران، البرز و قم در سازمان موقوفات استان تهران، باغ خوردین برگزار شد. در این سلسله همایش که در طول سال به صورت منطقهای در سراسر کشور برگزار میشود از واقفانی که در طول سه سال گذشته اموال منقول و غیرمنقول خود را وقف حضرت علی بن موسی الرضا(ع) کردهاند تجلیل به عمل میآید. در این مراسم که 21 مهر برگزار شد، ۱۰۵ واقف رضوی با نیات مختلف فرهنگی، خدمات زائران و حرم مطهر رضوی شرکت کردند.
آیین تجلیل و تکریم واقفان رضوی استان تهران در محل سازمان موقوفات آستان قدس رضوی در تهران برگزار شد.
در این مراسم علیرضا خانمحمدی، رئیس سازمان موقوفات آستان قدس رضوی در استان تهران ضمن خیرمقدم به واقفان رضوی حاضر در این مراسم، مشهد مقدس را به واسطه میزبانی از حضرت رضا(ع) پایتخت معنوی ایران عنوان کرد و گفت: ما دستبوس همه واقفانی هستیم که به حضرت سلطان خدمت میکنند.
در ادامه این مراسم گروه سرود نوجوانان در مدح امام رضا(ع) به اجرای برنامه پرداختند.
وقف بهترین سرمایهگذاری برای انسان
مراسم تجلیل از واقفان رضوی با سخنرانی سروری از اعضای هیئت مدیره سازمان موقوفات آستان قدس رضوی ادامه یافت.
وی با ابراز امیدوای نسبت به اینکه واقفان بتوانند وظایف خود را در برابر امام مهربانیها انجام دهند، افزود: انسان همواره به دنبال جاودانگی بوده و در اقوام و ملل مختلف این موضوع همواره دنبال میشده اما این دین اسلام است که به شکل مناسبی میل به جاودانگی را چارهجویی کرده است.
سروری ادامه داد: انسان چارهای جز اینکه از فنا به بقا برسد ندارد و برای اینکه فنا را به بقا تبدیل کند و به رضوان الهی دست یابد دو راه بیشتر در پیش رو ندارد؛ یکی شهادت و دیگری وقف.
وی با تأکید بر اینکه وقف موجب میشود پرونده اعمال انسان در این دنیا بسته نشود بلکه از طریق وقف که همان صدقه جاریه است حیات آدمی جاودانه میشود، گفت: با وقف انسان اموالش را توسعه میدهد و در مسیری قرار میدهد که گرچه حیات ظاهریاش پایان یافته اما حیات معنوی او به واسطه وقف همچنان جوشش دارد.
وی با بیان اینکه اموال نباید سبب وابستگی انسان شود، اظهار کرد: در روایتهای مختلف تأکید شده انسان باید از دنیا برای رسیدن به جاودانگی و رضوان الهی بهره بگیرد.
وی با تأکید بر اینکه واقفان مصداق روایت «المؤمن کیس» هستند، افزود: وقف بهترین سرمایهگذاری برای انسان است.
در ادامه این مراسم حجت اشرفزاده، خواننده به اجرای برنامه پرداخت و نوای «آمدهام ای شاه پناهم بده...» مرحوم استاد کریمخانی را زمزمه کرد.
وقف بهترین مصداق برای مردمی کردن اقتصاد است
همچنین حجتالاسلام دکتر عبدالرضا اصغری، مدیر توسعه وقف و مشارکتهای آستان قدس رضوی در این مراسم گفت: آستان قدس رضوی خود را موظف میداند حافظ موقوفات واقفان باشد که با عشق و اخلاص اموالشان را به ساحت قدسی امام هشتم(ع) تقدیم کردهاند.
وی با اشاره به شعار «همه واقف رضوی» افزود: ما تلاش میکنیم نیات واقفان به طور دقیق اجرا و حقوق موقوفات استیفا و موقوفات جدید جذب شود.
مدیر توسعه وقف و مشارکتهای آستان قدس رضوی با بیان اینکه رسول گرامی اسلام(ص) نخستین واقف در تاریخ اسلام هستند، یادآور شد: مرحوم عتیقی در ٥١٦سال پیش وقفیاتی را انجام داده است. رابعه قهرمان بیمارستان منتصریه را در مشهد ساخته و مرحوم حسین ملک نیز ٦٢هزار هکتار زمین و همچنین مغازه وقف حضرت کرده است که این سه نفر از مشهورترین واقفان رضوی محسوب میشوند.
اصغری با تأکید بر اینکه وقف چشمه همیشه جاری و فرصتی برای ماندگاری است، اظهار کرد: وقف بهترین مصداق برای مردمی کردن اقتصاد است.
وی با بیان اینکه شرایطی را در آستان قدس رضوی فراهم کردهایم که همه میتوانند واقف رضوی باشند، خاطرنشان کرد: وقف مشارکتی با این هدف طراحی شده که هر ارادتمندی به میزان تواناییاش بتواند وقف کند. وقف وکالتی نیز طراحی شده که افراد به آستان قدس رضوی وکالت میدهند در موضوع مورد نظر آنها وقف را انجام دهد.
در این مراسم باشکوه خادمیاران حضرت رضا(ع) با پرچم متبرک بارگاه رضوی در مراسم حضور یافتند که حال و هوایی معنوی بر مراسم حاکم کرد.
خادمیاران رضوی پرچم سبز و متبرک گنبد امام مهربانیها را وارد این مراسم معنوی کردند و واقفان رضوی با نوای «رضاجان رضاجان» ارادت خود را به ساحت امام مهربانیها ابراز کردند و صحنههای زیبایی از عشق و دلدادگی به سلطان طوس رقم خورد.
قدردانی از واقفان رضوی استانهای تهران و البرز با اهدای هدایای معنوی پایانبخش این مراسم بود.
نظر شما