تحولات لبنان و فلسطین

آیت الله اشرفی در دوران مبارزه علیه ظلم طاغوت، پیوسته از روحانیون پیشگام و مبارزی بود که همگام با امام به پیش می‌رفت تا انقلاب اسلامی به ثمر رسید.

مرور کوتاهی بر زندگی آیت‌الله شیخ عطاءالله اشرفی اصفهانی / مجاهدی پارسا و پیر روشن‌ضمیر

۲۳ مهر سالروز شهادت عالم مجاهد، آیت‌الله اشرفی اصفهانی، امام جمعه کرمانشاه است. این فاجعه دردناک در ادامه تلاش‌های مذبوحانه عوامل استکبار جهانی برای براندازی نظام جمهوری اسلامی از طریق به شهادت رساندن چهره‌های مؤثر، بانفوذ و پیشگام انقلاب صورت گرفت. منافقین که در عمل رسماً همگام شیطان بزرگ بودند، پس از سقوط آخرین خاکریزشان که بنی‌صدر خائن در مقام ریاست جمهوری بود، احساس کردند هیچ راهی جز رویارویی با ملت برای بیرون راندن نیروهای انقلاب از صحنه ندارند. بر همین اساس بود که راه تروریسم کور را برگزیدند. یکی از معجزات انقلاب اسلامی این است هرچه توطئه بیشتری متوجه آن می‌شود، مردم راست قامت‌تر و قوی‌تر به راهی که در پیش گرفته‌اند ادامه می‌دهند و روزبه‌روز بر صلابت و عظمت انقلاب افزوده می‌شود. این اتفاقات، انقلاب را چنان قدرتمند کرد که برای همیشه در برابر توطئه‌ها بیمه شد و خون شهدای عزیز محراب، این بنیان را مستحکم‌تر و آسیب‌ناپذیرتر کرد و خاک یأس بر چهره کریه دشمنان و بدخواهان انقلاب اسلامی پاشید.

زندگی‌نامه و تحصیلات

آیت الله شهید حاج شیخ عطاءالله اشرفی اصفهانی در سال ۱۲۸۱ هجری شمسی در خمینی شهر اصفهان در خانواده‌ای روحانی متولد شد و در همان شهر تحصیلات دینی خود را آغاز کرد. پس از مدتی برای ادامه تحصیل به اصفهان رفت و در حوزه اصفهان به تحصیل اصول و فقه پرداخت. ایشان پس از ۲۰سال اقامت در اصفهان برای تکمیل علم و کسب معارف بیشتر راهی حوزه علمیه قم شد و مدت ۲۳سال نزد  علمای بزرگی چون آیت‌الله العظمی حائری و آیت‌الله العظمی بروجردی کسب علم و دانش کرد. در سال ۱۳۳۵ شهید اشرفی اصفهانی بنا به دستور مرحوم آیت‌الله بروجردی برای تبلیغ و نشر معارف و احکام دین و تقویت بنیه دینی و مذهبی اهالی کرمانشاه به آنجا اعزام شد.

مجاهدی پارسا و پیر روشن‌ضمیر که سال‌های سال نقش ویژه‌ای را در ایجاد وحدت میان تشیع و تسنن در استان کرمانشاه ایفا کرد. آیت‌الله را هدایتگر آن روزهای پرفراز و نشیب مردم کرمانشاه می‌دانند. ایشان مایه دلگرمی و امید، ملجأ و پناهگاه مردم بود.

مقام علمی شهید به حدی بود که در سن ۴۰سالگی از مرحوم آیت‌الله سید محمدتقی خوانساری گواهی اجتهاد گرفت و همچنین ۸ یا ۹ اجازه اجتهاد از علمای بزرگ زمان دریافت کردند.

ساده‌زیستی؛ سبک زندگی آیت‌الله

آیت‌الله اشرفی در ساده‌زیستی الگو بود و این موضوع در تمام وجود و زندگی این شخصیت بزرگوار تجلی پیدا کرده بود. از نوع و کیفیت خانه تا وضعیت لباس و پوشاک و چگونگی غذا و... همگی در صفت سادگی اشتراک داشتند. در یک خانه کوچک و مختصر زندگی می‌کرد. دوستداران ایشان چندبار درصدد تعویض خانه مسکونی ایشان برآمدند، اما ایشان نپذیرفتند و در پاسخ به اصرار اطرافیان برای تعمیر خانه می‌گفتند: «خانه‌های مردم را هواپیماهای عراقی خراب کرده‌اند و بندگان خدا زیر چادرها زندگی می‌کنند، آن وقت شما می‌خواهید خانه را تعمیر کنید. پولی را که برای گچ می‌خواهید بدهید، به جنگ‌زده‌ها بدهید که ثوابش خیلی بیشتر است».

آیت‌الله اشرفی با عظمت و مقام والایی که داشت، همیشه درِ منزل را شخصاً به روی مراجعان باز و با دست لرزان از میهمانان پذیرایی می‌کرد. تواضع این بزرگوار به حدی بود که اشخاص را واقعاً به تعجب و حیرت وامی‌داشت. او با اینکه دارای مقام علمی شامخی بود، همیشه می‌گفت من بچه طلبه‌ای بیش نیستم.

روحانی پیشگام و مبارز

آیت الله اشرفی در دوران مبارزه علیه ظلم طاغوت، پیوسته از روحانیون پیشگام و مبارزی بود که همگام با امام به پیش می‌رفت تا انقلاب اسلامی به ثمر رسید. به همین خاطر در تیرماه ۱۳۵۷ نظام طاغوتی شاه که نمی‌توانست او را تحمل کند، اقدام به دستگیری آن شهید بزرگوار کرد.

این عالم ربانی پس از پیروزی انقلاب هم در خنثی کردن توطئه‌های تفرقه‌افکنانه داخلی و خارجی پیشگام بود. آیت‌الله اشرفی در جنگ تحمیلی لباس نظامی بر تن کرد و اسلحه به دوش گرفت و روح مقاومت را در کالبد جوانان دمید.

ایشان دائم با حضور در جبهه‌ها به دیدار رزمندگان می‌رفت و با یکایک رزمندگان گفت‌وگو می‌کرد؛ می‌گفت: «وقتی به جبهه می‎روم تا مدتی روحیه‌ام قوی می‌شود».

شهید محراب

این شهید محراب پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ذی‌الحجه ۱۳۹۹ از سوی امام امت به امامت جمعه کرمانشاه منصوب شد و در این سنگر بزرگ به فعالیت پرداخت و سرانجام پس از یک عمر تلاش در راه حق و قیام برای تعالی دین و جامعه در روز ۲۳ مهر سال ۶۱ در مسجد جامع کرمانشاه توسط عنصری پلید از مهره‌های استکبار جهانی که از عوامل منافقین بود، به درجه شهادت نائل شد تا به عنوان یکی از شهیدان محراب در آسمان انقلاب بدرخشد.

پیکر او پس از تشییع در کرمانشاه و خمینی شهر،  بنا به وصیت خودش در گلزار شهدای تخت فولاد اصفهان و در کنار سید ابوالحسن شمس‌آبادی به خاک سپرده شد.

امام خمینی(ره) پس از شهادت ایشان در جمع مردم عزادار فرمود: «مصیبتی بر همه ما وارد شد که آن، شهادت این پیر هشتاد ساله است که عمر شریف خودش را در راه اسلام و در راه خدمت به مردم و راه تهذیب جامعه صرف فرمود. ملت ما از طفل شش‌ماهه تا پیرمرد هشتاد ساله را در راه خدا فدا کرد و این اقتدا به بزرگمرد تاریخ، حضرت سیدالشهدا(ع) است».

شهید آیت‌الله اشرفی اصفهانی عالمی ژرف‌اندیش و حامی وحدت بود که خون پاکش توطئه بدخواهان را ناکام گذاشت.

خبرنگار: زهره هاشمی

منبع: روزنامه قدس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.