وی گفت: در واقع چنین توافقی حاصل شده است. چنین سند مهمی را نمی توان با عجله امضا کرد. ما تصمیم گرفته ایم که این سند در سفر رئیس جمهور جدید ایران به مسکو به امضا برسد.
دستیار رئیس جمهور روسیه ادامه داد : من معتقدم طرفین در مورد تاریخ سفر آتی رئیس جمهور ایران در آینده نزدیک به توافق خواهند رسید. هم در مسکو و هم در تهران، ما یک جای خالی در برنامه رؤسای جمهور پیدا خواهیم کرد تا این سفر را نهایی کنیم.
وی در خصوص این سوال که آیا امسال می توان انتظار سفر پزشکیان به مسکو را داشت، پاسخ مثبت داد.
یوری اوشاکوف تاکید کرد: هم ما و هم طرف ایرانی به این توافق رسیده ایم که نمی خواهیم این سفر را به تعویق بیندازیم.
به گفته اوشاکوف، این سفر در دیدار روسای جمهور دو کشور در حاشیه اجلاس بریکس در کازان مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
وی یادآور شد که پوتین و پزشکیان اخیراً در عشق آباد دیدار داشتند.
مسکو و تهران در چند سال گذشته مشغول کار بر روی یک معاهده همکاری راهبردی جامع بوده اند. به گفته کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه، این معاهده از اواخر اسفندماه سال ۱۳۹۳ آماده امضا بود، اما به دلیل شهادت سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور سابقه ایران در سانحه هوایی در اردیبهشت ماه، امضای آن به تعویق افتاد.
پوتین در ۱۱ اکتبر در عشق آباد از همتای ایرانی خود برای دیدار رسمی از روسیه دعوت کرد.
به گفته مقامات روسیه و ایران، این معاهده تمامی حوزه های همکاری دوجانبه را در بر می گیرد و خواستار گسترش روابط در حوزه های مختلف از جمله انرژی، حمل و نقل، صنعت، کشاورزی، فرهنگ، علم و فناوری است.
دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران و ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه روز جمعه ۲۰ مهرماه ۱۴۰۳ برای نخستین بار با یکدیگر دیدار کردند.
این دیدار در حاشیه همایش بینالمللی «ارتباط متقابل زمانها و تمدنها-مبنای صلح و توسعه» در عشقآباد پایتخت ترکمنستان انجام شد.
پوتین رئیسجمهور روسیه در این دیدار ضمن دعوت از همتای ایرانی خود برای سفری رسمی به مسکو گفت: در اجلاس (سران گروه) بریکس در کازان منتظر شما هستم، جایی که ما همچنین یک نشست دوجانبه را برنامه ریزی کرده ایم.
پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز با ابراز امیدواری نسبت به تسریع در امضای سند راهبردی مشارکت ایران و روسیه، بر توسعه همکاریهای فیمابین تاکید کرد.
کشور روسیه به عنوان رئیس دورهای گروه بریکس در سال ۲۰۲۴، اول تا سوم آبانماه در کازان مرکز تاتارستان، میزبان اجلاس سران این گروه است.
به گفته سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه، سران بیش از ۳۰ کشور حضور خود را در نشست کازان تأیید کردهاند.
جمهوری اسلامی ایران، روسیه، برزیل، چین، هند، آفریقای جنوبی، مصر، اتیوپی و امارات متحده عربی اعضای گروه بریکس را تشکیل میدهند. عربستان سعودی که همزمان با ایران، مصر، اتیوپی و امارات از ابتدای سال ۲۰۲۴ (دیماه ۱۴۰۲) به گروه بریکس دعوت شده است، به گفته کنستانتین کاساچوف سناتور ارشد در شورای فدراسیون روسیه، همچنان در حال تصمیمگیری درباره عضویت در این گروه است.
نظر شما