به گزارش قدس آنلاین، مهمترین مسئلهای که برای ساخت این واحدهای مسکونی باید تأمین میشد مسئله زمین برای ساخت این واحدها و سپس تسهیلات بانکی مورد نیاز بوده که در استانهایی نظیر لرستان و به خصوص در مرکز این استان به یک چالش جدی تبدیل شده است.
روند طولانی تأمین زمین برای ساخت واحدهای طرح ملی مسکن در لرستان موجب انتقاد و بلاتکلیفی متقاضیان ساخت این واحدها شده است و در حالی که متقاضیان چشم انتظار ساخت این واحدها آن هم در شرایط تورم و گرانی مسکن در لرستان هستند، دستگاههای متولی هر کدام توپ تقصیر و مسئولیت را به زمین دیگری میاندازند.
۱۰۰هزار خانواده فاقد مسکن در لرستان
معاون وزیر مسکن و شهرسازی و رئیس سازمان ملی زمین و شهرسازی در سفری به خرمآباد، مشکل کمبود زمین برای اجرای این طرح را تأیید و عنوان کرده است باید با همافزایی و تلاش زیاد همه دستگاهها این عقبماندگی را جبران کرد.
ارسلان مالکی در جلسه شورای مسکن خرمآباد از ۱۰۰هزار خانواده فاقد مسکن در لرستان به عنوان یک چالش جدی یاد کرده و میافزاید: لرستان در ارزیابیهای مسکن ملی در رده آخرین استانهاست، بنابراین باید با همدلی و همکاری از مرحله تأمین زمین عبور کنیم.
رئیس سازمان ملی زمین و شهرسازی با اشاره به اینکه سایر استانها از مرحله تأمین زمین عبور کردهاند و ملاک ارزیابیها تعداد واحدهای تحویل داده شده است، تصریح میکند: در لرستان متأسفانه پس از گذشت سه سال، این طرح همچنان در مرحله تأمین زمین باقی مانده است.
پایان ۱۴۰۴ قول استاندار برای تحویل واحدهای مسکونی
استاندار لرستان با توجه به این اوضاع پایان سال ۱۴۰۴ را برای واگذاری کامل سایت هزار و ۸۰۰ واحدی نهضت ملی مسکن خرمآباد اعلام کرده است.
ابوطالب شفقت میافزاید: محوطه هزار و ۸۰۰ واحدی خرمآباد در دو سایت در حال ساخت است که بخشی از ساختمانها علاوه بر زیرزمین، سقف طبقات اول نیز ساخته شده است. همچنین با مجوزهای ساختی که شهرداری خرمآباد صادر کرده و دریافت وام مسکن، پیمانکار پروژه سرعت بیشتری به ساخت و ساز خواهد داد که با همه این موارد امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۴ تمام هزار و ۸۰۰ واحد این سایت آماده تحویل به متقاضیان شود.
مسکن به عنوان یک اولویت در استان تشخیص داده نمیشود
مدیرکل راه و شهرسازی لرستان نیز با یادآوری اینکه در لرستان به شدت با کمبود زمین مناسب برای ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن مواجه هستیم، اظهار میکند: در این راستا فرایندی لازم است تا بتوانیم این اراضی را شناسایی و تأمین کنیم.
بهزاد شاکرمی با بیان اینکه عدم اجرا و تکمیل واحدهای نهضت ملی مسکن در لرستان دلایل متفاوتی دارد، میافزاید: برخی دلایل مدیریتی و برخی هم فنی است.
وی با اشاره به اینکه هر موقع در استان عزم، همت، انگیزه و قوتی که لازم است مدیران عضو شورای مسکن استان به خود بگیرند و مسکن را به عنوان یک اولویت، اصل و ضرورت در لرستان تشخیص دهند، یقیناً این زمان کوتاهتر میشود، تصریح میکند: همچنین یکی از مشکلات فنی در این ارتباط، روند طولانی تصویب طرحهاست.
شاکرمی ادامه میدهد: بیشتر اراضی که ما استفاده میکنیم، ملی هستند و آنها نیز معارض محلی دارند و این امر موجب وقفه در اجرای پروژهها میشود.
مدیرکل راه و شهرسازی لرستان همچنین توپوگرافی منطقه و کوهستانی بودن استان را یکی دیگر از دلایل طولانی شدن اجرای پروژهها برشمرده و به این نکته اشاره میکند که تأخیر در صدور پروانهها یکی دیگر از دلایل طولانی شدن ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن در لرستان به شمار میآید.
چالش جدی تأمین منابع مالی
شاکرمی از عدم تأمین منابع مالی برای ساخت نهضت ملی مسکن به عنوان یک مسئله جدی نیز یاد و اظهار میکند: این منابع مالی از دو حوزه آورده مردم و تسهیلات است؛ در بحث آمادهسازی، دولت کمکهای خودش را دارد اما اصل ساخت معطوف به این دو مانع است.
وی میافزاید: معضل اصلی ما بانکها هستند، در حال حاضر ۵هزار واحد مسکن در مقاطع متفاوت در استان شروع شده ولی هنوز موفق به دریافت قرارداد تسهیلات با بانکها نشدهایم که این موضوع سبب شده ما ۲۰درصد از میانگین کشوری عقبتر باشیم.مدیرکل راه و شهرسازی لرستان تأکید میکند: اگر منابع از سوی بانکها تأمین نشود، امکان اجرای طرح نهضت ملی مسکن در لرستان وجود ندارد.شاکرمی با بیان اینکه در لرستان ۲هزار و ۵۱ هکتار بافت فرسوده داریم، بیان میکند: از این میزان، ۳۵۰ هکتار بافت تاریخی است، ۹۰۰هکتار بافت حاشیهنشین و ناکارآمد و ۸۵۰ هکتار نیز بافت فرسوده درونشهری است.وی با اشاره به اینکه در این ۸۵۰ هکتار بافت فرسوده شهری باید ۱۶هزار و ۵۵۴ واحد در چهار سال نوسازی شوند، اظهار میکند: در ۵/۱ سال گذشته، ۵هزار و ۷۹۶ واحد را در چهار بخش حمایتی، خودمالک شهری، خودمالک روستایی و بازآفرینی در دو مقطع افتتاح کردهایم.
نظر شما