به گزارش قدس خراسان، امین وطن پور معاون کمیتههای خانه همافزایی انرژی و آب گفت: نقشههای پایه GIS (پارسل) دارای اطلاعات دقیقی از موقعیت، مرزها و اندازههای قطعات زمین هستند و اغلب برای مدیریت، برنامهریزی و تحلیلهای محیطی استفاده میشوند؛ در این نوع نقشهها اطلاعات مکانی و جغرافیایی مربوط به قطعات زمین بهصورت دیجیتالی و با استفاده از سیستمهای اطلاعات جغرافیایی (GIS) ثبت و مدیریت میشوند.
وی افزود: با آنکه الزام قانونی برای وجود بستر یکپارچۀ نقشههای پایه GIS در استان خراسان رضوی وجود دارد، بهدلیل فقدان چنین بستری دستگاههای مختلفی با صرف هزینههای بالا به تهیه نقشههای پایه و بروزرسانی دورهای آنها برای خود مبادرت نمودهاند که این اقدامات هزینه بالایی برای یک عمل مشترک به بیتالمال تحمیل کرده است.
وطن پور گفت: پس از احصا و اعلام چالش دربارۀ یکپارچهسازی نقشههای پایه GIS به خانه همافزایی انرژی و آب در فرودین ۱۴۰۳ و تجزیه و تحلیل ابعاد مختلف آن در بستر کمیته رفع موانع و اجرای بهینه پروژهها و در نهایت پیادهسازی راهکارهای پیشنهادی، صرفهجویی بیش از ۲۹ میلیارد تومانی در تهیه و بهروزرسانی نقشههای پایۀ GIS برای دستگاه دولتی مشارکتکننده در این زمینه رقم خورد.
وی افزود: همافزایی در زمینه اشتراکگذاری نقشههای پایۀ GIS از مسیر برگزاری جلسات تخصصی و مشارکت سه شرکت آب و فاصلاب خراسان رضوی، گاز استان خراسان رضوی و شرکت توزیع نیروی برق استان خراسان رضوی با کمک خانه همافزایی انرژی و آب انجام شد.
معاون کمیتههای خانه همافزایی انرژی و آب تصریح کرد: فقدان بستر یکپارچه برای به اشتراکگذاری نقشههای پایه GIS در کشور یک چالش مهم است. بهعلت وجود جریان همافزایی در بین شرکتهای تابعۀ وزارتخانههای نفت و نیرو در سالهای اخیر با کمک خانه همافزایی انرژی و آب، در استان خراسان رضوی بستر لازم برای بهاشتراکگذاری نقشههای پایۀ GIS و یکپارچهسازی آن در بین شرکتهای مذکور ایجاد شد.
وی تصریح کرد: میزان صرفهجویی محاسبه شده بر اساس استعلام از سازمانهای دولتی انجامدهنده خدمت تهیه نقشه پایۀ GIS بوده که بیش از ۲۹ میلیارد تومان بوده که افتخار بزرگی برای خانه و جریان همافزایی در استان خراسان رضوی است.
نظر شما