تحولات منطقه

قیمت نفت امروز تحت تاثیر کاهش تقاضای چین کار خود را آغاز کرد. این موضوع به قدری پیش‌بینی‌ناپذیر و نگران‌کننده است که موسسه‌های بزرگ هم پیش‌بینی خود از تقاضای جهانی را کاهش دادند.

چین مهم‌ترین عامل تعیین‌کننده بهای طلای سیاه ماند
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به‌گزارش قدس آنلاین، امروز قیمت نفت، تحت تاثیر کاهش تقاضای چین کار خود را آغاز کرد. این موضوع به قدری پیش‌بینی‌ناپذیر و نگران‌کننده است که موسسه‌های بزرگ هم پیش‌بینی خود از تقاضای جهانی را کاهش دادند.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز ۳ آبان ۱۴۰۳ با ۱.۶۲ درصد کاهش به ۷۴ دلار و ۵۵ سنت و قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۱.۷۸ درصد کاهش به ۷۰ دلار و ۲۳ سنت رسید.

طی هفته جاری، قیمت نفت خام به دلیل تلاقی عواملی که بشدت بر جو بازار تأثیر گذاشت، با کاهش شدید مواجه شد. نگرانی در مورد تقاضای ضعیف، به‌ویژه در چین و کاهش ریسک عرضه در خاورمیانه، عامل اصلی فشار نزولی بر قیمت‌ها به حساب می‌آید.

آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی خود از تقاضای جهانی را کاهش داد

همزمان، مجموعه‌ای از گزارش‌های موسسه‌های بزرگی مانند آژانس بین‌المللی انرژی(IEA) و سازمان کشورهای صادرکننده نفت اوپک پیش‌بینی‌های تقاضای جهانی برای سال ۲۰۲۴ را کاهش دادند و چشم‌انداز نزولی را تقویت کردند.

آژانس بین‌المللی انرژی در گزارش اکتبر خود متذکر شده است که تقاضای جهانی برای نفت امسال تنها ۸۶۲ هزار بشکه در روز افزایش می‌یابد. این آژانس دلیل شیب نزولی افزایش عرضه را کاهش رشد مصرف در چین دانسته است. برآورد اخیر آن‌ها کمتر از رشد ۹۰۳ هزار بشکه در روز تقاضای جهانی برای نفت است که در گزارش ماه قبل این آژانس پیش‌بینی شده بود.

اوپک نیز پیش‌بینی تقاضای خود برای چین را کاهش داد. این سازمان اکنون انتظار دارد رشد تقاضای نفت چین در سال ۲۰۲۴ به تنها ۵۸۰ هزار بشکه در روز برسد که کمتر از برآورد قبلی ۶۵۰ هزار بشکه در روز است. این تجدیدنظر نقش مهمی در کاهش قیمت برنت و وست تگزاس اینترمدیت ایفا کرد.

جایگزینی برای اوپک

بنا بر گزارش اویل پرایس، کاهش تنش‌های خاورمیانه با ارزیابی گسترده‌تر از عرضه جهانی نفت همزمان شد. تولید نفت خام آمریکا به رکورد ۱۳.۵ میلیون بشکه در روز رسید و این اطمینان را به بازارها داد که با افزایش سطح تولید تولیدکنندگان غیراوپک می‌توان هرگونه اختلال را کاهش داد.

هم اوپک و هم آژانس بین‌المللی انرژی گزارش‌هایی را در این هفته منتشر کردند که پیش‌بینی‌های تقاضای جهانی نفت را برای سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ کاهش دادند. این انتظارات پایین‌تر عمدتا ناشی از تقاضای ضعیف در چین، کندی اقتصاد جهانی و تغییر به سمت منابع انرژی پاک‌تر مانند گاز طبیعی و انرژی‌های تجدیدپذیر است.

منبع: تجارت‌نیوز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.