این گنجینه ارزشمند در موزه آستان قدس رضوی، شاهدی است بر توسل دلهای عاشق به امام رضا (ع) که در لحظات حساس، پناه و توانی دوباره برای قهرمانان ایرانی بوده است.
توسل به امام رضا (ع) برای قهرمانان ایران، چیزی فراتر از یک نذر یا سنت است؛ سرچشمهای از امید و آرامش در لحظات حساس زندگی.
مدالها و افتخاراتی که به موزه آستان قدس رضوی تقدیم شدهاند، نشانههایی هستند از ایمان و توکل به امام رئوف که برای ورزشکاران، راهی بهسوی پیشرفت و کسب رتبههای عالی دارد.
داستان عشق و توسل به امام رضا (ع) در دل ورزشکاران ایرانی، از غلامرضا تختی، قهرمان افسانهای کشتی ایران آغاز شد، او طبق وصیت خود، تصمیم گرفت که مدالها و افتخاراتش را به آستان قدس رضوی اهدا کند.
جهانپهلوان تختی تصور نمی کرد که این وصیت کوتاه، در سال۱۳۶۸ وقتی پسرش بابک بیستوسهسالگی اش را پشت سر میگذاشت، آن را اجرایی کند تا جرقه شکلگیری یکی از گنجینههای ارزشمند موزه آستان قدس، زده شود و ایجاد گنجینه مدالها حاصل همین چند خط وصیت قهرمان مردم است.
تختی با این اقدام، اولین چراغ ارادت قهرمانان به امام رضا (ع) را روشن کرد و راهی را گشود که پس از او، بسیاری از قهرمانان و ورزشکاران آن را ادامه دادند.
این مدالها که حالا به گنجینهای ارزشمند در موزه آستان قدس تبدیل شدهاند، تنها نمادی از پیروزیها نیستند؛ بلکه حکایتی عاشقانه و معنوی از دلهاییاند که با توسل و ارادت، راهی میدانها شدهاند.
اکنون بیش از ۲۰۰۰ نشان ارزشمند، داخلی و خارجی، از قهرمانان ایرانی در این گنجینه نفیس جاگرفته است.
این مدالها نه فقط یادگار پیروزیها و دستاوردهای ورزشی، بلکه برگ زرینی از زندگی ورزشکارانی است که با قلبی مملو از ارادت به ساحت امام رضا (ع)، افتخارات خود را تقدیم این حرم مقدس کردهاند و سالانه میلیونها زائر از سراسر ایران و جهان به تماشای این مدالها میآیند که هر کدام از این افتخارات، داستانی از عشق، ایمان و توکل را بازگو میکنند.
ورزشکارانی که با توسل، توانی مضاعف گرفتند
این راه عاشقانه را قهرمانانی همچون وحید شمسایی، سرمربی تیم ملی فوتسال، نیز ادامه داده است، وی از توسل به امام رضا (ع) در لحظات دشوار زندگی و میدان مسابقات سخن میگوید و باور دارد که امام همواره هوایش را داشته است.
او میگوید: هر وقت برای زیارت به مشهد میآیم، نیرویی تازه و ایمانی قوی در قلبم زنده میشود و هر بار که حاجتی از امام رضا (ع) خواستهام، ناامید بازنگشتهام.
حمید استیلی دیگر پیشکسوت محبوب فوتبال نیز از تجربههای معنوی خود در حرم امام رضا (ع) میگوید: در کنار ضریح و در میان جمعیت زائران، احساس آرامش و سبکی میکنم و باور دارم که این توسل به حضرت، توان مضاعفی در زندگی و میدان ورزش به من میدهد.
حسین رضازاده دارنده دو نشان طلای المپیکهای تابستانی ۲۰۰۰ و ۲۰۰۴ و چهار عنوان قهرمانی جهان در دسته فوق سنگین وزنهبرداری، خداداد عزیزی دارنده توپ طلای بهترین بازیکن فوتبال آسیا در سال ۱۹۹۶ میلادی و ۱۳۷۵ شمسی، حسن تفتیان، یکی از سریعترین مردان ایران در رشته دومیدانی که ۳ مدال طلای جایزه بزرگ آسیا و یک مدال طلای مسابقات قهرمانی داخل سالن آسیایی خود را به موزه اهدا کردهاند، از دیگر پیشکسوتان ورزشی هستند که با نیت و باوری خالص هر کدام مدالهای ارزشمند خود را به این موزه تقدیم کردند.
داستانی از عشق و توکل
ورزشکاران دیگری همچون حسین زارع، کشتیگیر تیم ملی، مهدی طارمی فوتبالیست محبوب تیم اینترمیلان، بهداد سلیمی و علی هاشمی دو وزنهبردار موفق تیم ملی ایران و بانوانی همچون کارینا کرمی، دارنده اولین مدال ایران در تاریخ رشته مچاندازی بانوان جهان، سپیده بابایی رکنی، قهرمان مسابقات جایزه بزرگ «ارکینبایف» در کشور قرقیزستان و... از دیگر قهرمانان ملیاند که مدالها و افتخارات خود را با قلبی آکنده از عشق، به امام رئوف اهدا کردهاند و همگی پیوندی عمیق و معنوی با حضرت امام رضا (ع) داشتهاند.
حالا این مدالها و نشانهای ارادت، بخشی از گنجینهای ارزشمندیاند که در کنار مضجع شریف امام رضا (ع) برای همیشه جاودانه خواهند ماند.
این گنجینه، برای بازدیدکنندگان و زائران هم نمادی از ایمان و توسل است که روح و قلبشان را از امید و نور پر میکنند و هم با نگاه به این مدالها، داستانی از عشق و توکل را میخوانند و این حقیقت زیبا را در مییابند که قهرمانان ایرانی، در مسیر افتخار و پیروزی، همواره از نور ایمان به امام رضا (ع) مدد گرفته و به میدانها رفتهاند ودر آینده نسل جوان نیز از همین سبک و سیره پیروی خواهندکرد.
نظر شما