تحولات منطقه

۷ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۵
کد خبر: ۱۰۲۳۲۹۳

کیش- رئیس مرکز بهداشت کیش با بیان اینکه با آغاز نخستین بارش باران در جزیره تعداد تخم‌گذاری‌های پشه آئدس چندین برابر خواهد شد، گفت: در صورت اصلاح نشدن محل‌های تخم‌گذاری این پشه، حضور پشه آئدس به طور قابل توجهی در جزیره کیش افزایش خواهد یافت.

«پشه آئدس» کیش را تهدید می‌کند
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

اسدالله احمدی با بیان اینکه اصلاح محل‌هایی که آب در آن‌ها تجمع می‌کند باید سریعا در دستور کار باشد، اظهار کرد: آب شیرین راکد بهترین مکان برای تخم گذاری پشه آئدس است که با آغاز بارش‌ها بسیاری از مناطق جزیره کیش مستعد آن خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه هنوز هیچ گزارشی از ابتلا به بیماری تب‌دانگی در کیش گزارش نشده است، افزود: نظارت‌ها و تست گیری از افراد مشکوک به این بیماری در سطح جزیره افزایش یافته است؛ ما از بیمارستان کیش و پزشکان جزیره درخواست کردیم تا بیماران با علائمی همچون تب همراه با سردرد، خستگی، بثورات پوستی و درد شدید در مفاصل و عضلات با اولویت تشخیص تب دانگی سریعا برای انجام تست سریع معرفی کنند زیرا در مواردی که تب دانگ موجب افت پلاکت‌های خون شود وارد فاز هموراژیک (خونریزی دهنده) خواهد شد و موجب خونریزی شدید از بینی یا لثه‌ها، خونریزی دستگاه گوارش، افت فشار خون،   کما و حتی مرگ افراد می‌شود.

این مسئول گفت: تب دانگ  (Dengue fever)یک بیماری ویروسی است که از طریق گزش پشه‌های آئدس (Aedes Mosquitoes) از جمله آئرس اجپتی و آئدس آلبوپیکتوس به انسان منتقل می‌شود و  باید جدی گرفته شود. یکی از خصوصیات پشه آئدس این است که اپیدمی‌های انفجاری ایجاد می‌کند؛ یعنی اگر این پشه در جامعه وجود داشته باشد می‌تواند جمعیت زیادی را در مدت کوتاهی آلوده کند.

احمدی خاطر نشان کرد: بیمارستان کیش و آموزشگاه ابوعلی جزیره آزمایش‌های مربوط به تب دانگی را انجام می‌دهند.

وی مهم‌ترین راهکار برای جلوگیری از گسترش پشه آئدس در جزیره را همکاری برای پیشگیری از وجود آب راکد در نقاط مختلفی همچون زیرگلدان، داخل قایق و ساختمان‌های نیمه کاره شد.

رئیس مرکز بهداشت کیش با بیان اینکه کنترل این پشه در بیرون خانه به دلیل کثرت زیستگاه آن بسیار سخت اما به راحتی می‌توان زیستگاه آن در داخل خانه را با به‌سازی محیط نابود کرد، گفت: سینی یا سطل زیر کولر، لاستیک‌های مستعمل و رها شده، قایق‌های مستعمل و بلا استفاده، منبع‌های آب، ظروف آب پرندگان و زیر گلدانی از محل‌های مساعد رشد و تخم‌گذاری این پشه آلوده به ویروس هستند که از بین بردن و جمع‌آوری این ظروف و خالی کردن مکرر آب آن‌ها موجب می‌شود پشه توانایی رشد و تکثیر را نداشته و از بین برود.

احمدی میزان مرگ و میر تب دنگ را یک درصد از مبتلایان اعلام و اظهار کرد: طبق آمار رسمی در برزیل هم اکنون ۶ میلیون نفر به این بیماری مبتلا شدند.

وی با بیان اینکه نگرانی شدید از این بیماری میزان مرگ و میر آن نیست، گفت: این بیماری سیستم‌های درمانی و بهداشتی یک کشور را می‌تواند شدیدا درگیر کند.

رئیس مرکز بهداشت کیش با بیان اینکه پشه آئدس در هر مرحله تخم‌ریزی بیش از یک‌صد تخم تولید می‌کند، افزود: در صورتی که حتی نیمی از این تعداد تخم ماده باشند آن‌ها نیز هر کدام امکان تولید یک‌صد تخم را دارند که در نهایت رقم تولید مثل بالایی را شامل می‌شود.

احمدی ادامه داد: این پشه ۷تا ۱۴  روز عمر دارد و می‌تواند در شعاع ۵۰۰ متری جابه جا شود.

وی خواستار ورود گروه‌ها و نهادهای اجتماعی برای آگاهی سازی و به‌سازی محیط به منظور پیشگیری از افزایش پشه آئدس در جزیره شد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha