تحولات لبنان و فلسطین

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: ۶۷ نفر از ابتدای سال جاری تا پایان شهریور ماه در این استان به دلیل مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن جان خود را از دست دادند.

قاتل خاموش امسال جان ۶۷ همدانی را گرفت

به گزارش قدس آنلاین، محمدرضا شکوهی اظهار کرد: در این مدت ۲۸ نفر در ملایر، ۲۱ نفر در همدان، ۶ نفر در تویسرکان، پنج نفر در رزن، پنج نفر در بهار، یک نفر در فامنین و یک نفر در کبودرآهنگ بر اثر مسمومیت با گاز مونوکسید کربن جان باختند.

وی با بیان اینکه ۱۷ نفر از متوفیان مربوط به شهریور ماه است خاطرنشان کرد: این افراد شامل ۹ نفر در ملایر، ۲ نفر در همدان، یک نفر در رزن، سه نفر در درگزین و ۲ نفر در شهرستان بهار بودند که دچار مسمومیت با گاز مونوکسید کربن شده و جان خود را از دست دادند.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی اظهار کرد: مونوکسیدکربن گازی بی رنگ و بی بو است که از دودکش ها و بخاری خراب به داخل خانه سرایت می کند.

شکوهی اضافه کرد: افراد حاضر در خانه با تنفس این گاز دچار سردرد، سرگیجه و بی حالی می شوند بنابراین در صورت مشاهده افرادی با این وضعیت باید وسایل گرمایشی و لوله های دودکش را بررسی، شیر گاز را قطع، سپس درب و پنجره را باز کرده و با شماره های ۱۱۵ تماس برقرار کرد.

وی به بیان راه های پیشگیری از مسمومیت با گاز مونوکسید کربن پرداخت و افزود: شهروندان از بکار بردن وسایل گرمایشی بدون نصب دودکش یا دارای نقص در دودکش خودداری و از قراردادن لوله خروجی بخاری به داخل ظرف آب پرهیز کنند.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی اضافه کرد: توجه به داغ بودن دودکش بهترین آزمایش برای بررسی کارکرد مناسب آن است اگر لوله سرد بود نشانه بسته بودن مسیر و عدم خروج گاز سمی است.

شکوهی ادامه داد: بهتر است در انتهای لوله بخاری از دودکش با کلاهک اچ استفاده شود چرا که این نوع کلاهک خطر بسته شدن کمتری دارد.

وی گفت: باید از نصب آب گرمکن در حمام و روشن کردن شعله های گاز برای گرم کردن فضای آن خودداری کرد و از ذغال و پیک نیک برای گرمایش خودرو و چادر استفاده نکرد.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه بیشتر مسمومیت ها در خانه رخ می دهد تاکید کرد: نباید همه روزنه های جریان هوای منزل به ویژه اتاق خواب را برای گرم کردن محیط خانه مسدود کرد.

شکوهی اظهار کرد: علائم و نشانه های مسمومیت به نوع سم و مقدار مواجهه بدن با آن بستگی دارد اما شایع ترین علائم شامل ضعف، استفراغ و اسهال، درد معده، گیجی، خواب آلودگی و از حال رفتن است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.