تحولات لبنان و فلسطین

۸ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۷
کد خبر: 1023571

۲۰سال پس از آنکه غرب با استفاده از انقلاب رنگی توانست سرنوشت دولت را در گرجستان رقم بزند، بار دیگر این گرجستانی‌ها هستند که تصمیم گرفته‌اند به دیکتاتوری سیاسی اروپا و آمریکا «نه» بگویند. هرچند این «نه» خیلی به مذاق غربی‌ها خوش نیامده است.

غرب، سرخورده از «نه» گرجی‌ها

قدس؛ ۲۰سال پس از آنکه غرب با استفاده از انقلاب رنگی توانست سرنوشت دولت را در گرجستان رقم بزند، بار دیگر این گرجستانی‌ها هستند که تصمیم گرفته‌اند به دیکتاتوری سیاسی و خوش رنگ و لعاب اروپا و آمریکا «نه» بگویند. هرچند این «نه» خیلی به مذاق غربی‌ها خوش نیامده است.

پس از آنکه در روز یکشنبه ۲۷ اکتبر، نتایج انتخابات پارلمان گرجستان اعلام شد و کمیسیون انتخابات از پیروزی حزب حاکم خبر داد، احزاب اپوزیسیون که نزدیکی خاصی با محافل غربی دارند، نتایج را به چالش کشیدند. حتی برخی هیئت‌های نظارت بر انتخابات مدعی تخلفات عمده شدند و در پی همین مسئله، سالومه زورابیشویلی، رئیس‌جمهور این کشور اعلام کرد نتایج انتخابات را نمی‌پذیرد و از مردم خواست برای اعتراضات به خیابان‌ها بیایند.

اعلام نتایج پس از شمارش آرا، ضربه‌ای سخت به گرجستانی‌های طرفدار غرب زد، زیرا رأی‌دهندگان، به این انتخابات به عنوان رقابتی میان «حزب حاکم طرفدار روابط عمیق‌تر با روسیه» و «احزاب اپوزیسیون طرفدار ادغام سریع‌تر با اتحادیه اروپا» نگاه می‌کردند.
حزب رؤیای گرجی که برای چهارمین بار پیاپی به پیروزی رسیده، با کسب حدود ۵۴درصد آرا توانسته ۸۹کرسی پارلمان این کشور را تصاحب کند و در مقابل، ائتلاف اپوزیسیون‌های غرب‌گرا فقط توانستند ۶۱کرسی بدست آورند. این نتیجه، شکستی برای احزاب غرب‌گرا بود زیرا آن‌ها به تلاش حزب رؤیای گرجی برای عمیق‌تر کردن روابط با روسیه و در مقابل، روند کند همگرایی گرجستان با اروپا معترض بودند.

در همین راستا، اکنون ادعای تقلب و دخالت روسیه در انتخابات را مطرح کرده و جنجال روسی‌گرایان و اروپاگرایان را به راه انداخته‌اند. برخی روسیه را عامل تقلب می‌دانند، زیرا به گفته آن‌ها حامی حزب روسی‌گرای رؤیای گرجی شده است. این تخلفاتِ ادعا شده توسط سه هیئت نظارتی که متشکل از یک سازمان اروپایی و سازمان‌های غیرانتفاعی آمریکایی است گزارش شده و این گروه‌ها مدعی شده‌اند تخلفات به‌صورت پر کردن برگه‌های رأی توسط دیگران، رشوه، ارعاب رأی‌دهندگان و خشونت در نزدیکی مراکز رأی‌گیری رخ داده است. البته این درحالی است که ناظران بین‌المللی، تمام نتایج را تقلبی اعلام نکردند.

ایراکلی کوباخیدزه، نخست‌وزیر گرجستان گفته نتیجه‌گیری ناظران نشان می‌دهد هیچ شکی در مشروعیت انتخابات وجود ندارد. روز گذشته خبرگزاری روسی تاس، به نقل از رئیس کمیته بین‌الملل روسیه نوشت: گرجستانی‌ها نه به طرفداری از روسیه، بلکه به منافع کشور و استقلال خود رأی دادند و ناظران بین‌المللی نتیجه انتخابات را قانونی می‌دانند. این انتخابات فقط توسط کسانی که روس‌هراسی را ترویج می‌کنند، به رسمیت شناخته نمی‌شود.

بوریس جانسون، نخست‌وزیر سابق بریتانیا که به زلنسکی دستور داد از روند صلح استانبول عقب‌نشینی کند و در نتیجه صدها هزار اوکراینی کشته شدند، حالا ادعاهای جعلی از دخالت روسیه در انتخابات گرجستان مطرح می‌کند. اتحادیه اروپا هم تهدید کرده «مسئله گرجستان» را برای بحث جداگانه در یک نشست فوق‌العاده مطرح خواهد کرد. این‌طور که به‌نظر می‌رسد واشنگتن و بروکسل نمی‌توانند با این واقعیت کنار بیایند که دولت‌های بیشتری مسیر توسعه حاکمیت خود را انتخاب می‌کنند. حزب رؤیای گرجی، در مقایسه با انتخابات سال ۲۰۲۰ در پارلمان یک کرسی کمتر بدست آورده است اما با کسب ۵۴.۰۸ درصد آرای مردم، برنده است و حق تشکیل دولت را به صورت انفرادی دارد.

خبرنگار: فاطمه کامیاب

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.