عموی رحمان دوشنبه گفت که برادرزادهام توسط اهالی محل از «چنگال سگها» نجات پیدا کرد و چندین نقطه از بدنش بهشدت زخمی شد که پس از مداوا از بیمارستان مرخص شد و اکنون حال عمومی او خوب است.
پیشتر در چهارم خرداد امسال نیز، امیرحسین، کودک ۵ساله دزفولی، ۳۱ روز پس از حمله سگ ولگرد به وی، جانش را به دلیل ابتلا به هاری از دست داد.
طبق آماری که چندی قبل منتشر شد در سال حدود ۳۲۰ هزار حیوان گزیدگی اتفاق میافتد که حدود ۳۰۰ هزار مورد آن مربوط به سگهای ولگرد است.
این حیوانات در فصول سرد سال به دلیل خلوتی کوچه و خیابان جرئت بیشتری پیدا میکنند.
سازمان بهداشت جهانی حیوانات، دستورالعملی مشخص برای مقابله با سگهای ولگرد دارد که طیفی از اقدامات را شامل میشود. مانند؛ عقیمسازی، مرگ آرام، واگذارکردن سگها به حامیان حیوانات.
ایمان معماریان، دامپزشک و فعال حقوق حیوانات، میگوید که با نگاه به گذشته درمییابیم که سگکشی بهعنوان اقدامی برای ریشهکنی هاری بیاثر بود، زیرا ممکن بود شکارچیان فقط سگهای سالم را اسیر کنند که در این صورت سگهای هار در محیط باقی میماندند و عاملی برای انتشار بیماری محسوب میشدند.
اما مسعود شکیبا، پژوهشگر و کارشناس محیطزیست استان گلستان، میگوید که هیچ راهحلی وجود ندارد که از طریق آن بتوان یکشبه معضل سگهای ولگرد خیابانی را برطرف کرد، اما با عقیمسازی و واکسینه کردن جمعیت پایدار این سگها غیرمولد و غیر هار میشود و به مرورزمان مشکلات مربوط به آنها کاهش مییابد.
حسین آخانی، کارشناس و فعال محیطزیست، معتقد است که تنها راه این است که این سگها باید جمعآوری شوند و برای این کار نیز میشود از الگوهای بینالمللی استفاده کرد. اما بخش مهمی که باید اولویت داشته باشد «جلوگیری از دسترسی سگهای ولگرد به غذاست». مردم نباید به حیوان غذا بدهند و علاوهبرآن مدیریت پسماند یکی از برنامههایی است که مسئولان باید بهدرستی آن را مدیریت کنند، چراکه میتواند یک منبع غذایی برای سگها باشد.
نظر شما