به گزارش قدس آنلاین غلامرضا نوری قزلجه امروز در مراسم تجلیل از فعالان طرح جهش تولید در دیم زارها که با حضور رئیس جمهور، پرویز فتاح - رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و آیت الله محمدی گلپایگانی - رئیس دفتر مقام معظم رهبری - برگزار شد، اظهار کرد: عنایت رهبر انقلاب به این طرح جای فخر و مباهات برای ما دارد، ولی مسئولیت سنگینی هم در تامین مواد غذایی بر عهده ما می گذارد. تفقد رهبری از دست اندرکاران طرح جهش تولید در دیم زارها جای سپاسگذاری دارد. من هم از همه دست اندرکاران این بخش تشکر میکنم.
وی ادامه داد: این طرح از سال ۱۳۹۹ با همکاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام و وزارت جهاد کشاورزی آغاز شد و امروز این طرح برای ۵ سال دیگر تمدید خواهد شد. در این طرح ۵.۲ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی زیرکشت رفت. ۶۰۰ میلیارد تومان برای اجرای این طرح هزینه شد. ۵۱۰ هزار کشاورز و ۵۵۰۰ ناظر و کارشناس در این طرح مشارکت داشتند و ۴۰ درصد بر افزایش عملکرد محصول موثر بود و گندم برای کشور و درآمد برای کشاورز حاصل شد. نکته مهم این است که در طرح دیم بر منابع آب زیرزمینی فشار نیاورد.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به دستور رهبر انقلاب برای ادامه طرح جهش تولید در دیم زارها، افزود: ۱۲۰ میلیون تن محصول کشاورزی در سال تولید می شود که ۱۲ میلیون تن صادر شده و ۲۵ میلیون تن هم واردات داریم. بخش کشاورزی ۱۵ درصد اشتغال کشور را تامین می کند که با موارد پیشینی و پسینی این عدد به ۲۳ درصد می رسد. ۱۸ درصد GDP کشور نیز در بخش کشاورزی تامین میشود.
نوری قزلجه در ادامه با اشاره به گزارش ۷۵ روزه فعالیت خود در جهاد کشاورزی بیان کرد: قیمتگذاری به موقع و عادلانه برای گندم و سایر محصولات قبل از شروع فصل کشت، پرداخت مطالبات کشاورزان، تامین تسهیلات برای ماشینآلات کشاورزی، ساماندهی سوخت و تامین برق برای زمینهای کشاورزی، ابلاغ تعرفههای به تعویق افتاده در حوزه نظام مهندسی و کشاورزی، تامین کود، تلاش برای توسعه برق خورشیدی و پیگیری برای فاینانس خارجی از اقداماتی بود که در این مدت انجام شده است. از رئیسجمهور و عنایت رهبری برای پرداخت مطالبات گندمکاران که بیش از سقف بودجه بود، تشکر میکنم. همه مطالبات گندمکاران پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه فاصله مزرعه تا سفره مردم را باید کم کنیم، افزود: امنیت تولید مهم است و در عین حال باید با کمترین قیمت ممکن مواد غذایی را در دسترس مردم قرار دهیم. اولویت ما هم افزایش تولید به وسیله دانشبنیان است.
وزیر جهاد کشاورزی اجرای تکالیف برنامه هفتم توسعه، افزایش تولید، توسعه آبیاری هوشمند، صدور اسناد برای اراضی کشاورزی، حرکت بر مدار قانون، عدالت در تصمیمگیری و واگذاری امور به خود مردم را از برنامههای جهاد کشاورزی دانست.
نظر شما