تحولات منطقه

مدیرعامل صندوق ملی مسکن از افزایش جریمه بانک‌های متخلف نهضت ملی مسکن به ۲۰۲ همت خبر داد و خواستار همراهی سازمان برنامه، وزارت نفت و سازمان امور مالیاتی با طرح مذکور شد.

افزایش جریمه بانک‌های متخلف نهضت ملی مسکن به ۲۰۲ همت
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین محمدرضا مهدیار اسماعیلی یادآور شد:‌صندوق ملی مسکن طبق قانون جهش تولید مسکن به عنوان نهاد تامین کننده منابع مالی بخش مسکن برای پیشبرد اهداف مدنظر قانون شکل گرفت. این صندوق در آبان ۱۴۰۱ در نظام اداری کشور تاسیس شد که وظیفه آن تجمیع و تخصیص بهینه منابع به بخش مسکن برای محقق شدن اهداف قانون جهش تولید مسکن است.

وی با اشاره به اینکه مجموعه ای از منابع به صندوق واریز شده است محل تزریق این منابع را از حدود ۱۰ محل و طریق عنوان کرد و افزود: حدود ۱۰ طریق برای ورود دارایی به صندوق پیش‌بینی شده است که یکی از آنها منابع تملک دارایی سرمایه ای است که دولت در اختیار صندوق قرار می دهد. این منابع در سال جاری ۲۵ هزار میلیارد تومان است که در سال قبل ۳۰ هزار میلیارد تومان بود. از رقم منابع صندوق در سال گذشته حدود ۵۰ درصد منابع صرف عملیات نهضت ملی مسکن شد.

وی افزود: بازگشت اقساط مسکن مهر منابع دیگر صندوق است که در دو سال گذشته به شکل ۱۰۰ درصد محقق شده، سالی ۵ هزار میلیارد تومان است و تاکنون ۱۰ هزار میلیارد تومان محقق شده است.

وی منبع دیگر منابع به صندوق ملی مسکن را مبلغ حاصل از جریمه استنکاف بانک ها عنوان کرد و گفت: قانون تمامی بانک‌ها را موظف کرده است تا ۲۰ درصد تسهیلات خود را در حوزه مسکن صرف کنند. میزان تخلف بانک‌ها در سال اول ۶۱ همت، در سال دوم ۹۱ همت بوده  و برای سال بعدی نزدیک به ۹۱ همت است که جمع کل را به ۲۰۲ همت (هزار میلیارد تومان) برای سه سال رسانده است و برای جریمه های سال اول و دوم برگه تشخیص مالیاتی صادر شده است. منابع حاصل از این موارد باید به صندوق ملی مسکن واریز شود و برای بخش مسکن هزینه شود.

وی تصریح کرد: بخشی از این جریمه ۲۰۲ همتی استنکاف بانک‌ها در سال اول و دوم بخشی محقق شده است و نزدیک به یکهزار و ۱۰۰ میلیارد تومان بانک کشاورزی وصول شد و بقیه نیز به ترتیب وصول خواهد شد. سایر بانک‌ها نیز تلاش کرده و به بخشی از تعهدات خود عمل کردند.

مهدیار اسماعیلی گفت: منابعی که تاکنون از محل آورده مردم و واریزی بانک‌ها محقق شده است ۵۰۰ همت است که معادل یک ششم از منابعی است که برای طرح نهضت ملی مسکن نیاز است. این رقم در دو ماه و نیم گذشته معادل ۴۰۰ همت بود و اکنون به ۵۰۰ همت رسیده است.

به گفته وی، برای تکمیل پروژه‌های طرح نهضت ملی مسکن به ۳ هزار همت نیاز است که تاکنون یک ششم آن محقق شده است.

مدیرعامل صندوق ملی مسکن در بیان جزئیات ۵۰۰ همتی که در نهضت ملی مسکن هزینه شد گفت: از این ۵۰۰ همتی که در نهضت ملی مسکن هزینه شد، ۳۰۲ همت آورده مردم، ۱۷۴ همت آورده سهم الشرکه بانک هاست و مابقی نیز منابعی است که صندوق ملی مسکن به عنوان کمک و حمایت از عملیات پرداخت کرده است.

مدیرعامل صندوق ملی مسکن ادامه داد: ۲ میلیارد دلار منابع نفتی از محل استجازه رهبر انقلاب به اجرا رسیده است و امروز بخش اول آن را معادل ۲۰ میلیون دلار در منابع خود دریافت کردیم که امیدواریم با استمرار تخصیص ۲ میلیارد دلار این عملیات به انجام برسد.

وی یکی از شروط موفقیت طرح نهضت ملی مسکن را همراهی بانک‌ها عنوان کرد و افزود: مطابق قانون در سال ۱۴۰۰ معادل ۳۶۰ همت، در سال ۱۴۰۱ معادل ۴۵۸ همت، سال ۱۴۰۲ معادل ۶۰۵ همت و سال ۱۴۰۳ معادل ۷۹۷ همت بانک ها باید وام مسکن بدهند که سرجمع این عملیات ۲ هزار و ۲۰۰ همت می شود که اگر این رقم محقق شود این امکان وجود دارد که ما به تکالیف در زمان مقرر خود عمل کنیم. تاکنون کمتر از یک چهارم عمل شده است.

مهدیار اسماعیلی با بیان این‌که وزارت راه و شهرسازی به تنهایی نمی‌تواند ابرپروژه نهضت ملی مسکن را به سرانجام برساند، گفت: در این کار باید بانک‌ها همراهی داشته باشند، منابع نفتی مصوب به آن تخصیص یابد و منابع تملک دارایی سرمایه که در بودجه است باید تخصیص یابد.

وی در ادامه منابع تملک دارایی سرمایه را ۲۵ هزار میلیاردتومان عنوان کرد و گفت: تاکنون که در آبان ماه هستیم باید از این رقم حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان تخصیص می‌یافت که این رقم اکنون زیر ۱۵۰۰ میلیاردتومان است.

مهدیار اسماعیلی گفت: اگر می خواهیم نهضت ملی مسکن متوقف نشود باید آنچه را که سهم بانک است، آنچه که سهم نفت است و آنچه که سهم آورده مردم و آنچه سهم سازمان برنامه و بودجه است همگی محقق شود.

وی تصریح کرد: نمی‌شود تمام توقعات اجرای نهضت ملی مسکن را به تنهایی از وزارت راه و شهرسازی داشت بلکه باید بانک‌ها، سازمان برنامه و بودجه، وزارت نفت و سازمان امور مالیاتی در کنار وزارت راه و شهرسازی به تعهدات خود برای طرح نهضت ملی مسکن عمل کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.