به گزارش قدس آنلاین، سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری امروز خود در خصوص آخرین وضعیت پرونده ترور دانشمند هستهای کشورمان شهید محسن فخری زاده توسط عوامل وابسته به رژیم صهیونیستی گفت: با توجه به تحرکات و تلاشهای رژیم صهیونیستی برای ترور و حذف دانشمندان هستهای کشور، دستگاه امنیتی ما با تحت نظر قراردادن تحرکات سرویسهای بیگانه اقدامات خوبی را صورت دادند و در این پرونده خاص در استان آذربایجان غربی ۸ نفر از عوامل مرتبط با ترور شهید فخری زاده شناسایی و دستگیر شدند.
حکم اعدام برای عوامل انتقال تجهیزات ترور شهید فخری زاده به کشور
اصغر جهانگیر با بیان اینکه سه نفر از این افراد تاکنون به اتهام جاسوسی برای اسرائیل به دادگاه معرفی شدند، افزود: سه نفر از اعضای این باند علاوه بر جاسوسی در پوشش قاچاق مشروبات الکلی مبادرت به انتقال تجهیزات و ادمات ترور شهید فخری زاده به داخل کشور کرده بودند که اقدامات قضایی در مرود آنها انجام و به اعدام محکوم شدند که حکم آنها در مرحله تجدید نظر خواهی است.
وی اظهار داشت: پرونده دیگری هم در ارتباط با این ترور در دادگستری تهران مفتوح است که هنوز روند آن در جریان است ودر صورت حصول نتیجه در زمان لازم اطلاع رسانی میشود.
بازداشت ۱۴ تن از عوامل اصلی و پشتیبان حمله تروریستی تفتان
سخنگوی عدلیه درباره پرونده ترور نیروهای مرزبانی فراجا در تفتان هم با اشاره به ورود میدانی دادستانی و مراجع امنیتی و اطلاعاتی بلافاصله پس از وقوع این حادثه و پیگیری موضوع، گفت: تا این لحظه ۱۰ نفر از عوامل پشتیبان و مرتبطین این حادثه بازداشت شدهاند و در جریان درگیری و تعقیب و گریز نیروهای انتظامی و امنیتی با تروریستها نیز ۸ نفر از تروریستها معدوم شدند که در میان آنها اتباع خارجی نیز حضور داشتند.
جهانگیر اضافه کرد: ۴ نفر از تروریستها نیز در این تعقیب و گریز دستگیر شدند که در بازجوییها به جنایات خودشان در او عملیاتهای اقدامات تروریست دیگری هم در گذشته اعتراف کردهاند. اقدامات پلیسی و امنیتی لازم برای دستگیری سایر عوامل توسط وزارت اطلاعات فراجا و نیروی زمینی قرارگاه قدس سپاه در جریان است.
همکاری قوه قضائیه با دولت برای پیگیری مقابله با تحریم هواپیمایی کشور
وی در پاسخ به سوال خبرنگار قدس آنلاین در خصوص اقدام اتحادیه اروپا در تحریم هواپیمایی تجاری و مسافری کشورمان و تضییح حقوق عامه مردم ایران هم گفت: این موضوع از جمله مسائلی است که دستگاههای ذیربط اقدامات لازم را در مورد آن برای حل مشکل و اقدام لازم شروع کردهاند و دستگاه قضایی هم هماهنگ با دولت این عزم را دارد هرکجا نیاز باشد ورود کند و به کمک دستگاه های اجرایی برود.
سخنگوی دستگاه قضا اضافه کرد: ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با همکاری وزارت امور خارجه و معاونت حقوقی ریاست جمهوری اقداماتی را آغاز کردهاند که در هر مرحله به اطلاع مردم خواهد رسید.
تعرفه انبارداری در بنادر به حالت قبل بازگشت
وی گفت: در خصوص اجرای شعار سال و حمایت از تولید، اقدامات خوبی در قوه قضاییه صورت گرفته است؛ از جمله اینکه تعدادی از تجار و واردکنندگان از افزایش تعرفه خدمات بندری و انبارداری کالاها ابراز شکایت داشتند. دادگستری استان هرمزگان ورود کرد و مشخص شد در دولت سیزدهم برای جلوگیری از رسوب کالاها در انبارهای بنادر، تعرفه بنادر چند برابر افزایش پیدا کرده بود و همان اواخر دولت سیزدهم با بررسی این موضوع و اینکه افزایش تعرفه تأثیری بر میزان رسوب کالاها نداشت، در ۳ تیر ۱۴۰۳ تصویب کرد که افزایش تعرفه نگهداری کالاها در انبار گمرکات متوقف شود اما سازمان بنادر و کشتیرانی با این مصوبه عمل نکرد که با ورود رئیس کل دادگستری استان هرمزگان، سازمان بنادر از قانون تمکین کرد و افزایش تعرفههو ملغی و قرار شد از ۳ تیر ۱۴۰۳ هزینههای اضافی دریافت شده به صاحبان کالا عودت داده شود.
از چای دبش چه خبر؟
جهانگیر گفت: در خصوص پرونده تخلفاتی گروه دبش باید گفت که تعهدات ارزی گروه دبش بیش از ۳ میلیارد یورو است که برای ۲.۸ میلیارد یورو رفع تعهدات صورت نگرفته و به میزان ۲.۷ میلیارد یورو کالا وارد نشده است. به دلیل عدم ورود کالا به کشور مهلت رفع تعهد ۲.۲ میلیارد یورو منقضی شد.
وی افزود: بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان اموال اعم از منقول و غیرمنقول شناسایی و توقیف شده است. در خصوص کالاهای موجود
۶ هزار و ۶۹۵ تن چای به ارزش ۷۷۲ میلیارد تومان توسط سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی فروش رفته است. در مزایده حضوری در ۱۲ آبان در استان هرمزگان از مجموع ۸۹ دستگاه کانتینر، ۵۲ دستگاه کانتینر چاب به مبلغ ۱۷۷ میلیارد تومان به فروش رسیده است.
جهانگیر درباره اینکه با توجه به اعلام صدور کیفرخواست پرونده چای دبش از سوی دادستان تهران در روز ۲۴ مهرماه، آیا وقت رسیدگی به این پرونده تعیین شده یا خیر و آیا رسیدگی علنی خواهد بود؟ گفت: این پرونده در ۱۲ آبان ماه امسال به شعبه اول دادگاه انقلاب ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی ارجاع شد و بلافاصله وقت رسیدگی تعیین شده است و زمان رسیدگی ۳ آذرماه امسال است.
وی در خصوص علنی بودن یا نبودن دادگاه گفت: این موضوع با تشخیص قاضی است.
جهانگیر درباره پرونده تخلف پتروشیمی و استرداد مرجان شیخالاسلامی گفت: مرجان شیخالاسلامی اتهامات متعددی داشت از جمله مشارکت در اخلال کلان اقتصادی، تحصیل مال از طریق نامشروع و کلاهبرداری که در یک پرونده به ۲۰ سال در پرونده دیگری با یک سال حبس محکوم شد. از آنجا که رأی به صورت غیابی صادر شده بود، اعلان قرمز صادر و اقدامات لازم از سوی پلیس بینالملل انجام شده تا او به کشور استرداد شود.
وی افزود: سایر متهمین پرونده با توجه به اعاده دادرسی، رسیدگی مجدد در دیوان عالی کشور تجویز شد و پرونده به شعبه هم عرض ارجاع شد و الان در شعبه اول دادگاه انقلاب در حال رسیدگی است که با اتمام رسیدگی، نتایج به اطلاع ملت شریف عرض خواهد شد.
۵ نفر در حادثه معدن طبس مقصر شناخته شدند
جهانگیر درباره پرونده معدن طبس بیان کرد: در ابتدا باید دقت کرد که اینگونه حوادث نباید به یک موضوع عادی تبدیل شود، قوانین باید به درستی رعایت شوند تا شاهد تکرار این چنین حوادث نباشیم. نظارت بر رعایت مسائل ایمنی علاوه بر اینکه به عده پیمانکاران است باید در دستورکار ویژه صمت قرار بگیرد و کاستیهای حوزه معدن مشخص و برطرف شود.
جهانگیر ادامه داد: در این رابطه پرونده در حال تکمیل تحقیقات است و تاکنون ۵ نفر به عنوان مقصرین شناخته شدهاند و میزان تقصیر آنها مشخص شده است. دادگستری استان اقدامات شاخصی از جمله حضور ٢۴ ساعته در محل و جمعآوری و تحقیق از شهود داشته است. دستور پلمپ محل انفجار تا زمان ایمنسازی صادر شده و تکلیف مدیران معدنجو برای پرداخت هزینهها به خانواده مصدومان و قربانیان را با صدور بیش از ۳۰ نیابت را دنبال میکند.
مؤسسات اعزام دانشجو زیرنظر دادستانی هستند
سخنگوی قوه قضاییه درباره ورود دادستانی تهران به موضوع ساماندهی مؤسسات اعزام دانشجو به خارج از کشور گفت: دادستانی و دستگاه قضایی تلاش دارد تا حقوق عامه حفظ شود، در همین راستا با هر مؤسسهای که باعث از بین رفتن حقوق مردم میشود برخورد خواهد داشت. در این خصوص جلساتی برگزار شده که در آن تعیین شد وزارت علوم باید ظرف ١۵ روز این مراکز را برای مسدودسازی معرفی کند.
وی افزود: تا به الان تعدادی از این مراکز مسدود شدهاند و موارد جدید اطلاعرسانی خواهد شد. صدا سیما نیز در این مسیر برای آگاهسازی مردم اقدام میکند.
آخرین وضعیت پرونده کروز
اصغر جهانگیر همچنین در خصوص آخرین وضعیت پرونده کروز گفت: برای پرونده توسط رییس دادگاه هیئت کارشناسی تعیین شده و یک زمان دو ماهه برای کارشناسی اعلام شد. کارشناسی از تاریخ ۲۰ شهریور برای بررسی شروع شده و هنوز مهلت آن تمام نشده است.
وی افزود: به این دلیل که اوراق کارشناسی۶۶ جلد است، در صورتی که کارشناسی درخواست تمدید زمان کند، با توجه به بالا بودن حجم اوراق، احتمالاً دادگاه درخواست را قبول خواهد کرد.
نظر قوه قضاییه درباره رفع فیلترینگ چیست؟
سخنگوی قوه قضاییه سپس درباره فیلترینگ فضای مجازی و نظر قوه قضاییه درباره آن گفت: در خصوص فضای مجازی و ساماندهی فضای مجازی مقام معظم رهبری بارها بر اهمیت فضای مجازی تأکید داشته و فرمودهاند که نباید فضای مجازی به دست دشمن بیفتد.
جهانگیر تأکید کرد: در همه دنیا مدیریت بر فضای مجازی وجود دارد و ما هم باید آن را اعمال مدیریت کنیم. این موضوع از گذشته تاکنون در دستور پیگیری توسط مراجع ذیصلاح بوده است.
جهانگیر ادامه داد: از جمله مجموعههایی که وظیفه دارند این موضوع را دنبال کنند، شورای عالی فضای مجازی است که دستگاه قضایی هم در آنجا حضور دارد. در صورتی که آنجا تصمیمی گرفته بشود به اطلاع مردم خواهد رسید.
روغنهای آلوده مرجوع میشوند
جهانگیر درباره سرنوشت روغنهای آلوده دپو شده در بتدر شهید رجایی گفت: یک شرکت ایرانی اقدام به وارد کردن ۴۴هزار تن روغن خوراکی آفتابگردان کرد که پس از آزمایشات تشخیص داده شد که محموله وارد شده مناسب برای مصرف خوراکی نیست. با این حال فروشنده جبران ضرر و زیان و مرجوع شدن محموله را پذیرفت تا در این خصوص اقدامات لازم را انجام دهد.
وی افزود: برای بازگرداندن این محموله روغن، اقدامات صورت گرفته و الان آماده برای عودت این میزان روغن به شرکت فروشنده است. در این رابطه برای ۴ نفر پرونده تشکیل شده و در حال پیگیری است. تاکنون ٧١میلیون یورو جهت خرید محموله و ۴� میلیارد هزینه انبارداری و ٧� میلیون هزینه بارگذاری آن شده است، امیدواریم با بازگشت محصول به فروشنده نسبت به تضییع حقوق اقدام شود.
با فرار مالیاتی برخورد میکنیم
جهانگیر در بخش دیگری از این نشست درباره فرار دانه درشتها از پرداخت مالیات گفت: پرداخت مالیات از نظر ما دانه درشت و دانه ریز ندارد و همه باید مالیات پرداخت کنند. سازمان امور مالیاتی وظیفه اصلی را در این زمینه دارد و قوه قضاییه نیز با افرادی که جرم فرار مالیاتی دارند با تشکیل پرونده قضایی برخورد میکند.
دادستانها هم دستورات لازم برای بازرسی از شرکتهایی که فرار مالیاتی دارند، صادر میکنند.
وی تأکید کرد: مالیات تضمینکننده پیشرفت کشور است و نباید قشرهای آسیبپذیر مانند کارگران و کارمندان به موقع مالیات پرداخت کنند اما دلالان و افرادی که درآمدهای کلان دارند فرار مالیاتی داشته باشند و حقوق مردم را تضییع کنند.
قراردادهای معاملات ملکی یکسان میشود
جهانگیر همچنین درباره اقدامات انجام شده در راستای ابلاغ ماده ۳ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول گفت: سازمان ثبت اسناد مکلف است در راستای این قانون ظرف یک سال امکان دسترسی دلالان معاملات املاک و اشخاص حقیقی و حقوقی به سامانه ثبت الکترونیک اسناد را در قالب قراردادهای نمونه و یکسان فراهم کند.
جهانگیر افزود: سازمان ثبت اسناد با همکاری بخشهای دیگر قوه قضاییه پیشنویس قراردادهای یکسان را که تاکنون بیش از ۱۰ پیشنویس قرارداد یکسان آماده شده را تهیه کرده است و به معاونت اول قوه قضاییه ارسال شده است. امیدواریم ظرف مهلت قانونی همه قرادادهای پیش نویس را بتوانیم بهصورت یکسان در اختیار اشخاص حقیقی و حقوقی قرار دهیم.
مستند حکم قطع انگشت دو سارق حرفهای
سخنگوی قوهٔه قضاییه درباره قطع انگشتان ۲ سارق در ارومیه گفت: این ۲ مجرم دهها فقره محکومیت، سرقت و آدمربایی داشتند و بهدلیل جرائم متعددشان مشمول قطع ید شدند. این موضوع با سند تحول قوهه قضاییه هیچ تناقضی ندارد؛ حدود الهی تعطیلیبردار نیست و سند تحول قرار نیست تعطیلکننده حدود الهی باشد. این امر کاملاً در چارچوب حدود الهی انجام شده است.
جهانگیر درباره ادعای دولت فرانسه در خصوص نامطلوب بودن وضعیت دو تبعه فرانسوی زندانی در ایران گفت: سیسیل کوهلر و ژاک پاریس دو تبعه فرانسویی به اتهام جاسوسی به نفع بیگانگان و اقدام علیه کشور ایران و همچنین اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور در اردیبهشت ۱۴۰۱ دستگیر شدند که کیفرخواست آنها در سوم اسفند ۱۴۰۱ صادر و به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب ارسال شد.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: در حال حاضر چندین جلسه دادرسی برگزار شده و جلسه رسیدگی جدید در تاریخ ۴ آذر ماه تعیین شده است. برابر گزارشی که ما از مراجع ذیربط گرفتیم این دو نفر از شرایط خوبی در بازداشتگاه برخوردار بوده و در سلامت به سر میبرند لذا هرگونه ادعایی در خصوص وضعیت غیرعادی آنها تکذیب میشود.
جهانگیر گفت: متهمان از طریق کنسولگری با نزدیکان خودشان در تماس بودند و این مسأله نشان میدهد که از همه حقوق انسانی و قانونی که مورد نظر بوده برخوردار هستند.
پرونده فساد فوتبال نباید بزرگنمایی شود
جهانگیر درباره پرونده فساد در فوتبال گفت: اخیراً موضوعاتی در خصوص پرونده فساد در فوتبال مطرح شده و در مورد تعدادی از اشخاص حقوقی که در حوزه فوتبال که حالا به یک صنعت تبدیل شده، فعالیت میکردند مسائلی مطرح شده و پروندههایی طرح شده که انشاءالله نتایج این پروندهها به موقع اطلاعرسانی خواهد شد.
وی افزود: امیدواریم نحوه اطلاعرسانیها بهگونهای باشد که افکار عمومی را دچار تشویش نکند و احساس نکنند که جریانهای بزرگ فساد در حوزههای ورزشی رقم میخورد. ما باید مراقب باشیم ضمن اینکه با کوچکترین فساد و جرمی برخورد بکنیم اما پرهیز از سیاهنمایی در عرصههای مختلف از جمله تأکیداتی است که همواره همه بزرگان داشتند و ما هم این تأکید را به تبعیت از بزرگان به اصحاب رسانه عرض میکنیم که تلاش کنیم ضمن آگاهسازی و ضمن اطلاعرسانی بهینه به مردم مراقبت کنیم که یک موقع نخواهیم همه بخشهایی که دارند فعالیت میکنند را زیر سؤال ببریم.
جهانگیر در پاسخ به سؤالی درباره موضع قوه قضاییه درباره بیانیه مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم در مورد رژیم صهیونیستی گفت: موضع قوه قضاییه درباره این بیانیه از سوی رئیس قوه قضاییه اعلام شد و ما همان موضع را تکرار میکنیم.
انتهای پیام/
نظر شما