تحولات منطقه

رییس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: بنابر اعلام اتاق بازرگانی ایران ۲۰ درصد از اقتصاد ایران تحت تاثیر پیوستن کشورمان به "اتحادیۀ بین‌المللی اعتبار بخشی آزمایشگاه‌ها" (ILAC) است.

۲۰ درصد اقتصاد ایران متاثر از پیوستن به اتحادیه اعتباربخشی آزمایشگاه‌هاست
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، مهدی اسلام‌پناه در آیین تجلیل از واحدهای نمونه استاندارد در خراسان رضوی افزود: جمهوری اسلامی ایران پس از ۳۲ سال تلاش به سازمان "ای لک" پیوست که گواهی نامه‌های بین‌الملی اعتبار سنجی کالا می‌دهد.

وی ادامه داد: با پیوستن به این اتحادیه جهانی امکان صادرات کالا به ۱۱۰ کشور جهان را با استفاده از گواهی نامه های تایید صلاحیت کالا در داخل کشورمان داریم.

رییس سازمان ملی استاندارد گفت: نتایج آزمایشگاه های مورد تایید مرکز ملی تایید صلاحیت ایران ، با پیوستن ایران به "آی لک" مورد پذیرش ۱۱۰ کشور قرار گرفته است و این مهم، صادرات واحدهای دارای استاندارد را تسهیل می کند.

اسلام پناه افزود: این اداره وظیفه دارد در همه گمرکات کشور حضور داشته باشد اما باید این وظیفه را با کمک آزمایشگاه های همکار بخش خصوصی انجام دهد.

وی اضافه کرد: اگر آزمایشگاه های همکار بخش خصوصی و کارشناسان آنها در بخش خصوصی و دانشگاه ها امکان حضور در مبادی مرزی داشته باشند استاندارد می تواند حضور آنها و موضوع تامین آزمایشگاه آنها را در مرزها فراهم کند.

رییس سازمان ملی استاندارد، خراسان رضوی را قطب صنایع غدایی ایران عنوان کرد و گفت: آمادگی داریم بخش آزمایشگاهی استان را برای تایید کیفیت محصولات غذایی منطقه و کشورهای همسایه به کار گیریم.

اسلام پناه افزود: پای دولت را تا جایی که می توانیم باید از اقتصاد قطع کنیم، دولت به طور قطع نمی تواند در حوزه اقتصادی بخش خصوصی موفق باشد از این رو از حضور آزمایشگاه های همکار بخش خصوصی در حوزه استاندارد استقبال می کنیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی نیز گفت: یک بعد استاندارد همان تولید و افزایش کیفیت با توجه به ذائقه مصرف کنندگان است که مورد توجه عموم قرار دارد.

حسن نوری زاده بر نظارت دقیق و مستمر بر فرایند تولید تاکید کرد و افزود: این نظارت می تواند بر سلامت جامعه تاثیر مهمی بگذارد.

وی ادامه داد: وقتی کالای ما به بازارهای جهانی وارد می شود، می دانیم دنیا منتظر محصولات ما نخواهد ماند و اگر تولیدی کردیم نظارت مستقر بر کیفیت آنها باید تداوم یابد.

معاون استاندار خراسان رضوی رعایت استاندارد را لازمه توفیق کالاهای صادراتی ایران در کشورهای همسایه عنوان کرد و گفت: باید به نحوی رفتار کرد که استاندارد ایران، مورد قبول این کشورها در حوزه استاندارد کالا شناخته شود و نه این که استاتدارد کشورهای دیگر در کشوری مانند افغانستان ملاک تایید صلاحیت و کیفیت کالا قرار گیرد.

نوری زاده بر کوتاه کردن زمان ترخیص کالا در مبادی مرزی تاکید کرد و افزود: برخی تاییدیه های استاندارد برای صادرات سوخت در داخل استان انجام نمی شود که این موضوع باعث افزایش زمان و هزینه برای صادرکننده می شود که باید این روند اصلاح شود.

وی اضافه کرد: ۹۶ درصد فعالان اقتصادی خراسان رضوی در بخش خصوصی فعالیت می کنند و امروز مفتخریم که پنج واحد از این استان در جمع واحدهای نمونه ملی کشور قرار گرفته است.

آیین تجلیل از واحدهای نمونه و مدیران کنترل کیفیت نمونه استاندارد در خراسان رضوی امروز شنبه با حضور رییس سازمان ملی استاندارد و مسوولان استانی در برج سپید مشهد برگزار شد.

همچنین در ادامه این آیین از شماری از دانش آموزان فعال و برتر در عرصه اجرای طرح "سفیران استاندارد" در مشهد تجلیل شد، سفیران استاندارد با همکاری اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی در مدارس به ترویج مباحث استاندارد بین دیگر دانش آموزان می پردازند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.