دکتر علی اصیلیان به قدس آنلاین می گوید: در این شیوه با روش های مخصوص، گلبول های قرمز و سفید خون فرد را جدا کرده و پلاکت تغلیظ شده را که در حقیقت ۳ تا ۸ برابر پلاکت خون معمولی است برای درمان استفاده می کنند.
وی توضیح می دهد: «پی آر پی» پلاسمایی است که پلاکت هایش غنی شده است. برای مثال در خون معمولی ۹۳درصد گلبول قرمز، یک درصد گلبول سفید و ۶درصد پلاکت وجود دارد اما در پی آر پی، پلاکت چندین برابر پلاکت خون معمولی است.
این پلاکت تغلیظ شده مؤلفه های رشد متعددی مانند رشد عروقی، سلولی و غیره دارد. به همین منظور کاربردهای گوناگونی از جمله برای درمان ریزش مو، جوان سازی پوست، بهبود زخم های مزمن مانند زخم های دیابتی، واریسی و سوختگی ها دارد.
از آنجا که پلاکت را از خون خود فرد می گیرند بنابراین ماده ای بی خطر است و حساسیت ایجاد نمی کند. با این حال روش پی آر پی باید در مراکز استاندارد و استریل و با کیت های مخصوص این کار انجام شود تا از هر لحاظ قابل اطمینان باشد.
پی آر پی یک روش درمانی کمکی برای درمان ریزش مو است که شواهد علمی بسیاری، این روش را تأیید می کند.
پی آر پی طی چند جلسه انجام می شود؟
این متخصص پوست که فلوشیپ جراحی پوست، لیزر و زیبایی از آمریکا دارد درباره تعداد جلسات درمان با روش پی آر پی می گوید: پی آر پی به وسیله دستگاه هایی به نام مزوگان به پوست سر تزریق می شود که ابتدا یک تا سه بار در هر ماه، پس از آن دو یک تا سه بار در ماه و سپس هر سه ماه یک بار یعنی در مجموع در ۹ جلسه تزریق می شود.
پی آر پی به عمق پوست سر نفوذ کرده و خودش را در اختیار فولیکول ها یا پیاز مو قرار می دهد و به دلیل دارا بودن مؤلفه رشد و سلول های بنیادی سبب می شود موهای کرکی به موهای ضخیم تبدل شود به طوری اگر فرد کف سرش پیدا و طاس بوده پس از مدتی کاملاً رشد موها را حس می کند.
این متخصص پوست و مو می افزاید: ریزش مو دلایل مختلفی دارد به ویژه در نوع ارثی که عامل آن یک ژن غالب است و نمی توان این ژن را از بین برد. برخی متخصصان معتقدند در ریزش موی ارثی، پس از اینکه با روش پی آر پی، موها به خوبی رشد کرد، باید پس از پایان ۹ جلسه درمانی، سالی یک بار این روش را تکرار کرد تا نتیجه بهتری حاصل شود.
روش درمانی پی آر پی چه عوارضی دارد؟
روش درمانی پی آر پی روشی بی خطر است که می توان برای درمان ریزش مو از آن استفاده کرد.
این روش کمک درمانی معمولا عارضه چندانی ندارد و تنها عارضه اش ممکن است دردی باشد که فرد هنگام تزریق پی آر پی به پوست سر، احساس می کند که آن هم با استفاده از کرم یا اسپری های بی حسی موضعی از بین می رود.
استفاده از روش پی آر پی برای کدام افراد ممنوع است؟
اصیلیان با اشاره به اینکه در برخی بیماری ها پلاکت بسیار کم است می گوید: افرادی که درگیر بیماری هایی هستند که پلاکت خون شان خیلی کم است یا افرادی که عفونت های فعال از جمله زرد زخم، تبخال، بیماری های ویروسی مانند ایدز، هپاتیت دارند بهتر است از این روش درمانی استفاده نکنند.
درباره زنان باردار نیز گرچه ممنوعیتی در این باره وجود ندارد اما بهتر است این روش انجام نشود به ویژه اگر مادر دچار عفونت های فعال باشد.
شروع درمان پی آر پی از چه سنی مناسب تر است؟
این استاد دانشگاه بیان می کند: ریزش مو در خانم ها و آقایان معمولا از ۲۰ سالگی به بعد آغاز می شود. در آقایان ۶۰درصد و در خانم ها ۵۰درصد طاسی وجود دارد. اینکه گفته می شود خانم ها طاسی پیدا نمی کنند اشتباه است، بلکه آن ها نیز دچار ریزش موی نوع زنانه می شوند. بنابراین هر چه زودتر یعنی تا پیش از آن که همه موها بریزد درمان را شروع کنیم نتیجه بهتری خواهیم گرفت.
کاربردهای گوناگون پی آرپی کدامند؟
جوانسازی پوست صورت، بهبود زخم ها، درمان زگیل های صورت که هم سطح پوست و قهوه ای رنگ هستند نیز از دیگر کاربردهای پی آر پی است. حتی پس از انجام لیزر، با استفاده از این روش می توان به عنوان کمکی برای از بین بردن جای جوش ها استفاده کرد. بنابراین پی آر پی کاربردهای بی شماری دارد.
این متخصص پوست و مو به مردم توصیه می کند: در صورت استفاده از این روش، حتما به مراکز تخصصی مراجعه کنید تا از استریل بودن آن مطئمن باشید.
اصیلیان در پاسخ به این پرسش ما که روش پی آر پی از چه سنی به بعد نتیجه بخش نخواهد بود می گوید: پی آر پی معمولا محدودیت سنی ندارد اما طبیعتا هر چه سن بالاتر می رود به دلیل این که سلول های بازسازی کننده مانند همیشه فعال نیستند از سن ۶۰ یا ۷۰سالگی به بعد پی آر پی کارایی چندانی ندارد.
هزینه پی آر پی چه قدر است؟
وی می گوید: برخی کیت های استفاده شده در پی آر پی، سوئیسی و گران و برخی دیگر ایرانی و با قیمت مناسبت تر هستند. بنابراین هزینه پی آر پی با توجه به نوع کیت استفاده شده متفاوت و هر جلسه آن بین ۲ تا ۳ میلیون تومان متغیر است.
نظر شما