فیلها از معدود جانورانی هستند که میتوان برای ایجاد ترس و وحشت از آنها استفاده کرد. اگر به آنها زره جنگی و مقداری تیغه و میخ به عاجشان اضافه شود، آنوقت یک هیولای جنگیِ ترسناک خواهید داشت! فیلهای آفریقایی و آسیایی در هند و آفریقا در گذشته در ارتش گنجانده شده بودند. این حربه جنگی در هند آن قدر رایج بود که تقریباً کل بدنه ارتش را فیلها تشکیل میدادند. فیلها کاملاً شکستناپذیر نبودند اما میتوانستند با حرکتِ سرشان به طرفین سربازان را از سر راه بردارند. معروف بود که اسبها اغلب از فیلهای بزرگ میترسند و از مواجه شدن با آنها در میدان نبرد خودداری میکنند. اما گاهی واکنش فیلها در میدان متمایز بود و این ترفند روانی جنگی که برای ایجاد ترس در مخالفان استفاده میشد میتوانست کاملاً برعکس عمل کند. در یک نمونه معروف، خوکهای شعلهور برای ترساندن فیلها استفاده شدند و باعث شدند که سربازان خودی در هنگام تلاش برای فرار از دست فیلهایی که رم کرده بودند، زیر دستوپای آنها له شوند؛ بنابراین استفاده از فیلهای جنگی استراتژی پرخطری بود.
مسئله امروز ما هم در پشت جبهه (نزد افکار عمومی) همین است. فیلهای رسانهای دشمن مدام در حال تنه زدن به افکار عمومی ما هستند و می خواهند اولویتهای جامعه را از میدان خارج کنند و انگارههای خودشان را در این ورطه جا بزنند. طرف مقابل میخواهد جامعه ایرانی بی توجه به تحولات میدان؛ گزارههایی را بپذیرد که در نهایت ختم به انفعال و گسست اجتماعی شود. اسکی سواری رسانهها و شبکه های خارجی روی مسائلی مانند بالا و پایین شدن قیمت دلار (جنگ ارزی)، صعودی شدن قیمت طلا، عدم ثبات قیمت کالاهای معیشتی و از زمزمهها گران شدن بنزین و برجستهسازی مقوله بودن یا نبودن فیلترینگ با چاشنی داغ ریجستر موبایلها لوکس خارجی یا افشاگریهای بیموقع و البته سیاه نمایی برخی چهرههای سیاسی به همین پازل بر میگردد.
بطور نمونه همین روزها، در حالی که مشغول تحلیل و پایش اخبار و احتمالات نحوه پاسخگویی تهران به تجاوز رژیم صهیونیستی و شهادت نیروهای مدافع امنیت ملی هستید، یک رسانه مجازی داخلی با انتشار محتوای به اصطلاح افشاگرانه، صدر تا ذیل چهرهها و مسئولین نظام را زیر سئوال میبرد و بدون اینکه صغری و کبری درستی برای اظهاراتش ارائه کند به خودش اجازه میدهد که با برچست زنی و بهرهگیری از عملیات روانی این نتیجه را به مخاطب عام خود القاء کند که شرایط «سیاه» است و همه چیز را غیر قابل اعتماد جلوه بدهد. چنین شرایطی یعنی ما راهی نداریم جز نبرد هوشمندانه در پشت جبهه. باید با مردم به صراحت اما هوشمندانه سخن گفت تا بازی رسانه های خارجی و داخلی وابسته و یا کینه توز نسبت به اصل نظام خنثی شود. وقتی به هجوم ابهامات و دروغ پراکنیها در پشت جبهه واکنش درستی نشان داده نشود آنها به مانند «فیلهای وحشی» به شما تنه میزنند و از میدان خارج میشوید.
رهبر معظم انقلاب در خصوص این مصداق به صراحت میگویند: «در مقابل این تهاجم ترکیبی و دستهجمعی، نمیتوانیم همیشه در موضع دفاعی بمانیم. ما نیز باید در زمینههای مختلف از جمله رسانهای، امنیتی و اقتصادی تهاجم ترکیبی کنیم که در این زمینه اهل فکر و اقدام بخصوص مسئولان، موظف به تلاش هستند.» عرصه نبرد ترکیبی مستلزم حضور نیروهای ریسک پذیر، با تجربه و از همه مهم تر همدل با نظام و انقلاب است. وفاق در نفاق محقق شدنی نیست. نباید به افرادی که تا شب انتخابات آمریکا «پز» بایدن را می دادند و فردایش برای ترامپ نان و پنیر دیپلماسی لقمه گرفتند اعتماد کرد. عوامل تشدید کننده دوگانگی در جامعه ایرانی را باید از همه بازی ها کنار گذاشت. باید یک دست شد باید مبارزه با جنگ ترکیبی و شناختی دشمن در پشت جبهه هوشمندانه و آگاهانه باشد چراکه مبارزه بدون علم به تاکتیکهای ستون پنجم، ممکن است آنگونه که باید نتیجه بخش نباشد.
نظر شما