رسول جلیلی، عضو شورای عالی فضای مجازی به موضوع فیلترشکنهای اشاره کرد و اظهار داشت: براساس آمار و ارقامهای موجود مشخص شد که توسعهدهندگان فیلترشکنها معمولاً خارج از کشور هستند و حمایت مالی آنها از طریق سیستمهای اطلاعاتی خارجی تأمین میشود. این ابزارها بهطور مداوم بهروزرسانی میشوند تا با نیازهای روزمره کاربران سازگار باشند.
جلیلی در ادامه افزود: با این حال عملا امکان متوقف کردن کامل این ابزارها وجود ندارد. دلیل این موضوع آن است که فیلترشکنها در پلتفرمهایی مانند گوگل ادغام میشوند. نمیتوانیم موتور جست و جوی گوگل را حتی برای لحظهای از دسترس مردم خارج کنیم.
عضو شورای عالی فضای مجازی گفت: این موضوع، از جمله کوتاهیهای ما بوده است. ما تاکنون در توسعه یک موتور جست و جوی داخلی قدرتمند که بتواند در سطح گوگل رقابت کند، موفق نبودهایم. ایجاد چنین سیستمی به دلایل مختلف از جمله پیچیدگی فنی و محدودیتهای زیرساختی در حال حاضر برای ما امکانپذیر نیست.
وی در پایان خاطرنشان کرد: البته در برخی موارد موفق بودهایم. به عنوان مثال، اپلیکیشنهای مسیریاب از جمله نشان را جایگزین ویز و برخی از خدمات آمازون را با سرویسهای داخلی باکیفیت جایگزین کردیم و همچنین، آپارات را جایگزینی برای یوتیوب قرار دادیم.
نظر شما