تحولات منطقه

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با تأکید بر اهمیت تقوا در موفقیت‌های فردی و لزوم ارتباطات مؤثر روابط عمومی، بر ضرورت شتاب بخشیدن به سنددار شدن موقوفات و گسترش اطلاع‌رسانی در این زمینه تأکید کرد.

وقف، ریشه‌دارترین تحول در نظام خلقت؛ تقوا و ارتباطات مؤثر، شتاب‌دهنده به اقدامات اوقاف
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی طی سخنانی در دوازدهمین دوره آموزش تخصصی کارشناسان روابط عمومی ستاد و ادارات کل اوقاف و امور خیریه سراسر کشور ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) گفت: بنا بر روایات، پیامبر(ص)، دخترشان را ام ابیها به‌ معنای «مادرِ پدر خویش» می‌خوانده‌اند. به مفهوم عرفی معلوم است که حضرت فاطمه(س) دختر حضرت خدیجه(س) و پیامبر گرامی اسلام(ص) است. اما مادرِ پدر، خطابش در اینجا روشن است. «قوم» به معنی ریشه است، اگر نهالی ریشه نداشته باشد، خشک خواهد شد و اگر فردی ریشه معنایی و علت خلقت نداشته باشد، خشک می شود و این اشاره به آیه «لَوْلاکَ لَمَا خَلَقْتُ الْأَفْلاکَ» دارد که ای پیامبر اگر تو نبودی من افلاک را خلق نمی کردم. سوال این است که اگر پیامبر(ص) نبودند، افلاک خلق نمی شد؟ اگر حدیث قدسی را بررسی کنید همین را می گوید که اگر تو نبودی من افلاک را خلق نمی کردم. این عبارت یعنی چه؟ در نقشه جامع نظام مخلوق، وجود مقدس پیامبر گرامی اسلام(ص) وجود رئیسه است، اگر هست سبب اتصال زمین و آسمان است و اگر هست، علت خلقت است و اگر نبود این نظام احسن شکل نمی گرفت.

وی افزود: سپس می فرماید:«لَوْلا عَلِی لَما خَلَقْتُک»؛ یعنی اگر علی(ع) نبود تو را خلق نمی کردم، گویی در نظام جامع مخلوق، روابط وسیعی تعریف شده و در ادامه می فرماید: «وَ لَوْلا فاطِمَةُ لَما خَلَقْتُکما»؛ اگر فاطمه نبود شما دو تا را خلق نمی کردم. مفهومش همین ام ابیهاست؛ یعنی اگر فاطمه نبود، پیامبر(ص)، علی(ع) و ائمه معصومین(ع) و نظام کون و مکان نبودند. وجود مقدس حضرت صدیقه کبری(س) همچین منزلت و رفعتی در نظام خلقت دارد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: روایت است که حضرت(س) وقتی وارد صحرای محشر می‌شوند، همه سرها به زیر افکنده می شود و هرکس بتواند پشت سر حضرت حرکت کند اهل نجات است. فرموده‌اند حضرت زهرا(س)؛ فاطمیون، علویون و اهل بیتی ها را مانند مرغی که دانه از زمین برمی گیرد از بین جمعیت انتخاب می‌کنند. مفهومش این است که در نظام جامع مخلوق، یک نظام احسنی است و در آن نظام احسن، وجود معصومین یک مهره اساسی در تحقق این نظام احسن و نظام خلقت است.

وی عنوان کرد: به همین دلیل وقتی خداوند وجود حضرت زهرا(س) را به پیامبر(ص) و حضرت خدیجه(س) اعطا می کند، خطاب می شود «إِنَّا أَعْطَیْنَاکَ الْکَوْثَرَ»، کوثر فقط چشمه جوشان انسانها نیست، چشمه جوشان نعمت و رحمت و آنچه توقع دارید و دعا می کنید و چشمه جوشان اهداف متعالی است.

حجت الاسلام خاموشی بیان کرد: سیادت شبکه مهمی است که سادات، آن هم سادات علوی، حسنی، حسینی، باقری، صادقی و ... زیاد هستند و این ها نشات گرفته از وجود صدیقه کبری(س) هستند و به نظر می رسد کوثر، خیلی معنای عمیق تری دارد، معنایش چشمه حیات است که تمام توالی چشمه حیات از این کوثری که خدا خطاب کرده به پیامبر(ص) که به تو کوثر دادیم نشات می گیرد.

وی افزود: تک تک شما زنان و مردان به حضرت صدیقه کبری(س) متوسل شوید و با ایشان ارتباط معنایی داشته باشید. حضرت دستگیری می فرمایند به شرطی که خواهان این دستگیری باشید. وجود شریف صدیقه کبری(س) کوثر است. «فَصَلِّ لِرَبِّکَ وَ انْحَرْ» نماز به پادار و قربانی کن که دشمنان تو ابتر هستند. دشمنان پیامبر(ص) یعنی دشمنان دین اسلام، دشمنان اکمال دین و اتمام نبوت. این اتفاق در جهان بشری افتاد و وجود حضرت زهرا(س) آمد و رفت ولی سایه ایشان بر سر بشریت مستدام خواهد بود به شرط اینکه در مسیر خودمان بمانیم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با تاکید بر اینکه مهمترین زاد و توشه، تقواست، گفت: تقوا یعنی خودحفظی از گناهان، «فَإِنَّ خَیرَ الزّادِ التَّقوی وَاتَّقونِ یا أُولِی الأَلبابِ». خدمت امام رضا(ع) که می رسید از حضرت تقوا طلب کنید. تقوا، کلید کمال عقبایی است، اگر آخرت آباد می خواهید باید در این دنیا تقوا داشته باشید، شما به عنوان روابط عمومی باید تقوای زبانی و تقوای قلمی داشته باشید و در انتشار مطالب تفکر کنید. 

وی افزود: شما روابط عمومی ها پژواک فعالیت های سازمان اوقاف و امور خیریه هستید. اولین تقاضا این است که فعالیت ها را به صورت حجمی ثبت و ضبط کنید، نکته دیگر در نظر گرفتن زمان مناسب برای انتشار اطلاعات است. خبر ویژه که جهت درست داشته باشد مهم است. 

حجت الاسلام خاموشی عنوان کرد: سازمان اوقاف نسبت به سنوات قبل یک چرخشی دارد به عنوان مثال خوب است با امین موقوفات در رابطه با اقدامات و فعالیت هایی که انجام می دهند گفتگو کنید. در رابطه با بقاع متبرکه گاهی صحن و سرا مد نظر است و گاهی کنش مدیریتی بقعه مورد توجه قرار دارد که چقدر توفیق داشته و چقدر نداشته و با چه چالش هایی مواجه است تا به قطب فرهنگی و اجتماعی تبدیل شود. 

وی گفت: در حوزه اسناد موقوفه، اقداماتی صورت گرفته، بررسی کنید چه اخباری می توانید تولید کنید که سنددار شدن موقوفات شتاب بیشتری پیدا کند. موضوع دیگر اینکه کنش سازمان اوقاف و تعریف وضعیت فعلی سازمان برای جامعه بیرونی باید صورت بگیرد از جمله اینها می توان به اقداماتی که در حوزه دانش بنیانها صورت گرفته اشاره کرد. به عنوان مثال بررسی کنید در جورچین مهندسی تولید پروتئین سفید ما چه کارهایی انجام داده ایم؟ بررسی کنید جریان آبزی پروری در خلیج فارس چرا توسعه پیدا نمی کند؟ ما قبول کردیم که مجموعه ای کلان باشیم که به دهها مجموعه خرد در این زمینه سرویس دهیم که کار ملی است، اخیرا کارهای جدید در این زمینه آغاز شده که باید اطلاع رسانی شود. 

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: باید مشخص و اطلاع رسانی شود در سه گزاره اصلی سازمان شامل حفظ العین، افزایش منافع و اجرای نیت هرکدام چقدر پیشرفت کرده و چه خلاهایی داریم. پاسخگویی به خبرنگاران باید انجام شود. در رابطه با ابزار و تکنیکهای مورد نیاز روابط عمومی نیز کمک خواهیم کرد که کامل و بروز شوند تا کارها به خوبی پیش روند.

وی تصریح کرد: وقف، بیت المال، بودجه دولتی، اموال بانکها، مالیات و عوارض نیست، اموال خصوصی بوده که شانی شده و اکنون یا متولی اداره می کند و اگر متولی، مفقود یا مجهول باشد در اختیار ولی فقیه است و ولی فقیه نماینده مجاز انتخاب می کند. انشاالله بتوانیم از این ظرفیت استفاده بهینه کنیم.

لازم به یادآوری است دوازدهمین دوره آموزش تخصصی کارشناسان روابط عمومی ستاد و ادارات کل اوقاف و امور خیریه سراسر کشور، از تاریخ ششم تا نهم آذرماه، در مشهد مقدس برگزار می‌شود. این دوره که با حضور اساتید ارجمند، خانم آرزو حشمتی و آقای محمدرضا برزویی، اعضای هیئت علمی دانشگاه، در قالب کارگاه‌های آموزشی برگزار می‌گردد، به مباحث مهمی همچون «روابط عمومی و کاربرد رسانه‌های اجتماعی» و «سواد رسانه‌ای با تأکید بر سواد مجازی» خواهد پرداخت. این فرصت ارزشمند به منظور ارتقای سطح دانش و مهارت‌های تخصصی در زمینه‌های مذکور و تقویت توانمندی‌های کارشناسان این حوزه فراهم آمده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha