به گزارش میهن اگرچه تولید مصنوعات طلای سکه پارسیان یا تخت جمشید سالها پیش در استان اصفهان ممنوع اعلام شد اما متأسفانه تکثیر و تعدد این سکهها در ویترین طلافروشیها خود گواه این مدعاست که این قوانین ظاهراً محلی از اعراب نداشته است.
شاخههای گل طلا در طلافروشیها نیز یکی دیگر از چالشهایی بود که بر اساس گزارش اداره کل استاندارد به دلیل تقلبی بودن بارها از بازارهای استان جمعآوری شده اما با وجود اقدامهای انجام شده برای جلوگیری از فروش شاخههای گل طلای تقبلی، این کالای تقلبی همچنان در بازار اصفهان عرضه میشود.
با توجه به گرم شدن بازار خرید طلای نو و به ویژه مستعمل این روزها اطمینان از خرید طلای اصل، دغدغه بسیاری از مشتریان و علاقهمندان به جواهرات و سرمایهگذاران شده است.
چالشهای صنعت طلا
استان اصفهان به عنوان یکی از قطبهای مهم صنعت طلا و جواهر ایران شناخته میشود و در آن نظارت بر کیفیت و اعتبار طلاجات از اهمیت بالایی برخوردار است و همواره بسیاری از مراجع رسمی از خریداران میخواهند با خرید از مراکز معتبر، فاکتور معتبر دریافت و از صحت عیار و اعتبار کد شناسایی محصول اطمینان حاصل کنند.
در حال حاضر این صنعت با چالشهایی مانند کاهش کارگاههای تولیدی و گسترش تخلفات مواجه است.
طلا و جواهر در استان اصفهان یک صنعت قابل توجه است به گونهای که بخش قابل توجهی از مصنوعات طلای کشور در این خطه تولید میشود و اکنون ۶۶۳ کارگاه کددار طلا در آن فعال است اما بررسی آمار و اطلاعات نشان میدهد این صنعت در اصفهان نیز در سالهای گذشته با چالشهایی مواجه شده به طوری که تعداد کارگاههای فعال کاهش یافته است.
انگ طلا
در این راستا یکی از کارشناسان و فعالان این حوزه در گفتوگو با میهن اظهار میکند: «انگ طلا» شمارهای است که روی قطعات طلای آب شده حک میشود و مانند شناسنامه، مشخصات آن قطعه را نشان میدهد.
علی زرافشان با اشاره به اینکه ناآگاهی مصرفکنندگان نسبت به اعتبار کد واحد تولیدی سبب میشود سودجویان با فروش محصول دارای عیار کمتر از حد استاندارد و تقلب در وزن خالص محصول، سر مشتریان کلاه بگذارند به ما میگوید: توجه به کد شناسایی و خرید از مراکز معتبر طلا باید مورد توجه خریداران قرار گیرد.
وی با تأکید بر این موضوع که استعلام کد شناسایی و دریافت فاکتور معتبر از ضروریات خرید طلاست و علاوه بر ضرورت دقت در عیار طلای حک شده، کد اعتبار را نیز میتوان استعلام گرفت، ادامه میدهد: بهترین شیوه ممکن برای خریداران خانگی این است که طلا و جواهر مورد نیاز خود را از مراکز معتبر همراه با فاکتور خرید کنند.
وی تصریح میکند: عیارهای رسمی مصنوعات طلا شامل۷۵۰ در هزار(عیار ۱۸)، ۸۳۳ در هزار(عیار ۲۰)، ۸۷۵ در هزار(عیار۲۱)، ۹۱۶ در هزار(عیار ۲۲) و ۹۹۵ در هزار (عیار۲۴) است.
وی توضیح میدهد: وقتی عیار طلا ۷۵۰ از هزار باشد (طلای ۱۸ عیار مرسوم در بازار) به این مفهوم است که ۷۵۰ قسمت از هزار قسمت آلیاژ مصنوع، فلز طلاست و ۲۵۰ قسمت دیگر بسته به رنگ و خواص مصنوع آن، فلزاتی مثل نقره، مس، نیکل و پالادیوم اضافه میشود و در بازار ایران بیشترین تولید مصنوعات طلا عیار ۷۵۰ در هزار است.
طلای شکسته ؛ بلای جان تولید
بنا بر گفته عضو هیئت مدیره اتحادیه طلا و جواهر استان اصفهان، رکود بازار مصنوعات طلا ناشی از سیاستهایی بوده که مردم را به سمت خرید سکه و طلای آب شده سوق داده است و این روند موجب کاهش تعداد کارگاههای تولید مصنوعات طلا در استان اصفهان شده و از هزار و ۶۰۰ کارگاه اکنون تنها حدود ۳۰ درصد و با توان ۲۰ درصد فعالیت دارند.
ابراهیم حبیباللهی اظهار میکند: وجود سکههای تقلبی، تولید پلاکهای بیکیفیت، چالشهای نظارتی و کاهش تمایل به خرید مصنوعات از جمله مواردی است که آینده این صنعت را تهدید میکند.
وی یکی از معضلات بزرگ بازار طلا را سکههای تقلبی و پلاکهای بیکیفیت میداند و میگوید: این پلاکها هر چند با بستهبندیهای شکیل و قیمتهای متنوع عرضه میشوند اما به دلیل نبود نظارت کافی و ضعف در اطلاعرسانی به ویژه در برخی شهرستانهای اطراف که نظارت کمتری وجود دارد، به فروش میرسند.
این کارشناس با بیان اینکه تشخیص اصالت سکههایی از جمله «پارسیان» به دلیل وجود نشانههای خاص و بستهبندی ضدجعل تا ۸۵ درصد امکانپذیر است، تأکید میکند: تنها راه مطمئن برای خرید، مراجعه به فروشندگان معتبر و تأیید اصالت کالا توسط کارشناسان اتحادیه یا دادگستری است.
حبیباللهی اضافه میکند: اتحادیه طلا و جواهر به منظور مقابله با تقلب، بستهبندیهای ایمن و ضدجعل مشابه اسکناس طراحی کرده است که به طور مداوم بهروزرسانی میشود اما تزریق سکههای ارزانقیمت توسط بانک مرکزی میتواند از ایجاد حباب قیمتی جلوگیری کند و راهکاری مؤثرتر برای تنظیم بازار این نوع از سکهها خواهد بود.
وی ادامه میدهد: تزریق مداوم سکههای ارزانقیمت و در وزنهای مختلف توسط بانک مرکزی و دولت میتواند مانع ورود سکههای کادویی در بازار شود و اعتماد عمومی را بازگرداند.
حبیباللهی نظارت اداره استاندارد را فصلی و محدود میداند و میگوید: با بازرسی فصلی و سالیانه امکان رصد همه تخلفات وجود ندارد و باید با تقویت نظارت دائمی و تأمین بودجه و نیرو در ادارههایی مانند استاندارد، امکان رصد بهتر بازار در سراسر کشور فراهم شود.
خدشهدار شدن اعتماد عمومی
عضو هیئت مدیره اتحادیه طلا و جواهر استان اصفهان همچنین خواستار منع تولید سکههای پارسیان با شیوه کنونی و اصلاح روش تولید و عرضه آن شده و میافزاید: این سکهها با شرایط فعلی نه تنها تأثیر مثبتی بر اقتصاد ندارند بلکه اعتماد عمومی را نیز خدشهدار میکنند.
وی تصریح میکند: تشویق به خرید مصنوعات طلا نیز سبب افزایش تولید، رونق صادرات و ایجاد اشتغال در زنجیره صنعت طلا خواهد شد و خرید مصنوعات طلا، کلید پایان رکود صنعت طلاست.
به گفته وی، در زمان حاضر در کشور مصنوعاتی از طلا تولید میشود که مردم میتوانند با پرداخت کمترین نرخ دستمزد، طلایی باکیفیت و در عین حال نو و قابل استفاده روزمره را خریداری کنند در حالی که حفظ سرمایه نیز انجام دادهاند.
حبیباللهی تأکید میکند: مصنوعات نو در بازار ایران با فاکتور رسمی خرید و فروش میشوند در حالی که سکههای پارسیان یا طلای دست دوم هیچ فاکتور رسمی ندارند و خرید امن برای مردم، همان مصنوعات طلا هستند.وی خرید مصنوعات طلا به جای سکه و طلای آب شده را گامی مؤثر در حمایت از صنعت طلا میداند و میگوید: این کار علاوه بر اشتغالزایی در این حوزه و تأمین معیشت هزاران نفر میتواند به رونق این صنعت کمک و اشتغال کارگران را حفظ کند.
۹ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۸
کد خبر: ۱۰۳۱۰۷۲
به اغراق میتوان گفت در قریب به اتفاق تمامی صنوف عدهای با هدف سودجویی دست به تقلب میزنند که بازار سکه و طلای اصفهان نیز از این مقوله مصون نیست.
زمان مطالعه: ۵ دقیقه
منبع: روزنامه قدس
نظر شما