ولودیمیر زلنسکی درباره دیدار روز گذشته (شنبه) خود با دونالد ترامپ و امانوئل مکرون در کاخ الیزه اظهار داشت: «اعلام کردم که ما به صلحی عادلانه و پایدار نیاز داریم، صلحی که روسها نتوانند آن را طی چند سال از بین ببرند، همانطور که بارها در گذشته انجام دادهاند».
بر اساس این گزارش، زلنسکی در اعترافی نادر به هزینههای انسانی جنگ در اوکراین، اعلام کرد که ۴۳ هزار سرباز اوکراینی کشته و ۳۷۰ هزار نفر زخمی شدهاند.
خبرگزاری فرانسه با اشاره به اینکه «گمان میرود هر دو طرف [روسیه و اوکراین] متحمل تلفات سنگینی شدهاند»، افزود: به نظر میرسد ارقام گزارششده، بسیار کمتر از آمار واقعی باشد.
زلنسکی همچنین گفت که اوکراین به «تضمینهای کارآمد برای صلح» نیاز دارد. کییف ماههاست خواستار تضمینهای امنیتی از سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است.
رئیسجمهوری اوکراین با بیان اینکه «آتشبس بدون تضمین» ممکن است هر لحظه جنگ را «دوباره شعلهور کند»، خاطرنشان کرد: جنگ نمیتواند بیپایان باشد، صلح باید پایدار و قابل اعتماد باشد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه «اوکراینیها بیش از هر کس دیگری، خواهان صلح هستند»، مدعی شد: روسیه جنگ را به سرزمین ما آورد و این روسیه است که بیشتر به دنبال برهم زدن امکان صلح است.
پیش از این، رئیسجمهور منتخب آمریکا اعلام کرد که رهبری اوکراین مشتاق دستیابی به توافق است.
ولودیمیر زلنسکی روز شنبه در کاخ الیزه با دونالد ترامپ دیدار کرد. این اولین گفتوگوی حضوری آنها از زمان پیروزی ترامپ در انتخابات و تبلیغات او برای محدود کردن کمکهای آمریکا به اوکراین بود.
امانوئل مکرون رئیسجمهور فرانسه در حاشیه بازگشایی کلیسای نوتردام، جایی که رهبران جهان برای بزرگداشت این نماد فرهنگی گرد هم آمدهاند، میانجی این دیدار بود.
اوکراین برای ادامه مقابله با روسیه هر ماه به میلیاردها دلار حمایت اقتصادی و نظامی نیاز دارد و دولت جو بایدن رئیسجمهور آمریکا در هفتههای اخیر محدودیتها را برداشته و کمکها را افزایش داده است.
ترامپ گفته است که قصد دارد به سرعت جنگ را پایان دهد و از هزینههای بیش از حد آمریکا در این درگیری انتقاد کرده است، با این حال او هنوز توضیح نداده است که چگونه این کار را انجام خواهد داد.
رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.
نظر شما