در همین راستا چهارمین همایش بینالمللی فعالان فرهنگی اربعین ۲۱ تا ۲۳ آذر با حضور ۳۰۰ تن از فعالان فرهنگی، تبلیغی، پژوهشی، رسانه و فضای مجازی از ۱۰ کشور اسلامی ازجمله کویت، ترکیه، بحرین، عربستان، آفریقا، لبنان، پاکستان، افغانستان و ۸۰ میهمان ویژه از عراق در مشهد مقدس برگزار شد.
کنگرهای بینظیر و فریادی رسا و بیهمتا
این همایش در حالی برگزار شد که در شرایط استثنایی منطقه ضرورت همافزایی کشورها بهویژه شیعیان بیش از پیش احساس میشود. به گفته رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین حسینی، بحث و تبادل نظر درباره جهانی شدن اربعین، وحدت هر چه بیشتر جهان اسلام و یکپارچگی مسلمانان از اهداف این همایش بینالمللی بود.پیام رئیس مجلس شورای اسلامی آغازگر همایش یاد شده بود. در پیام محمدباقر قالیباف آمده: اجتماع میلیونی پیادهروی اربعین با حضور زائران و راهیان عاشق خاندان عصمت و طهارت(ع) به عنوان کنگرهای بینظیر و فریادی رسا و بیهمتا در دنیای پرهیاهوی کنونی است که دلهای آزادگان عالم در آن تبلوری جانانه یافته است.
در ادامه این پیام که توسط حجتالاسلام علی پروانه، دبیر این همایش قرائت شد، آمده است: اربعین حسینی به عنوان یکی از بزرگترین گردهماییهای معنوی و مذهبی جهان است که هرساله میلیونها عاشق و دلداده از جای جای جهان به سوی کانون درخشان و تجلی حقیقی آزادگی و حقیقتجویی یعنی کربلای حسینی رهسپار میشوند. خدمت در گردهمایی اربعین فرصتی ارزشمند برای کسب فیض معنوی و تحکیم روابط عاطفی انسانی و انجام یک رسالت دینباورانه است.
آمادگی برای پذیرایی از ۱۰ میلیون ایرانی
رئیس اتحادیه رادیو و تلویزیون عراق نیز در این همایش اظهار کرد: با توجه به شرایط حساس منطقه و تحولات جهانی از برادران ایرانی انتظار داریم سال آینده با حضوری ۱۰میلیونی در آیینهای عزاداری ایام اربعین حسینی در عراق، موجب یأس و ناامیدی دشمنان جهان اسلام و اتحاد بیشتر میان دو کشور دوست و برادر شوند. حجتالاسلام سیدحمید حسینی همچنین به کمکهای بیدریغ ایران به مردم عراق در مقابله با حمله داعش اشاره کرد و گفت: ایجاد دوستی و تقویت برادری میان ایران و عراق، از اثرات مثبت فتنه داعش بود که سبب یأس و ناامیدی دشمنان شد.
همچنین رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین در این گردهمایی عنوان کرد: امیدوارم اربعین حسینی زمینهساز تمدن نوین اسلامی و امتسازی اسلامی شود. حجتالاسلام حمید احمدی با بیان اینکه الحمدلله روابط و ارتباط بسیار خوبی با برادران عراقی داریم، گفت: تلاش ما با دوستان عراقی تبدیل اربعین به یک جریان ماندگار و گفتمان با فرهیختگان و دانشمندان جهان اسلام برای ایجاد وحدت و یکپارچگی مسلمانان است. وی اظهار کرد: اربعین یک آیین فراملی و فرامذهبی است که در آن، اجتماع بزرگ انسانی حضور دارند و نویدبخش زمینهسازی برای تمدن نوین اسلامی است.
اما این همایش به جبهه مقاومت و شاید بتوان گفت به رسالت اصلی خود بیاعتنا نبود و برگزاری آیین بزرگداشت و تجلیل از شهدای مقاومت و غزه در رواق حرم مطهر رضوی با شرکت علمای اهل سنت و مقاومت از دیگر برنامههای این همایش بود. حجتالاسلام والمسلمین سید مفید حسینی کوهساری در این مراسم با بیان اینکه باید یاد بگیریم هم شخصیت ملی و هم شخصیت جهانی داشته باشیم، بیان کرد: تنها انسانهای در تراز تمدنی میتوانند یاد بگیرند یک شخصیت ملی و جهانی داشته باشند. سید شهید مقاومت و حاج قاسم عزیز شهدایی در تراز یک شخصیت تمدنی و ولایی هستند. معاون بینالملل مرکز مدیریت حوزههای علمیه کشور با تأکید بر اینکه باید نگاه ما به امت اسلامی باشد، افزود: سید حسن یک شخصیت ولایی، انسان ملیگرا و دلبسته انقلابی به تمام معنا بود. .در این همایش آلبوم عکسی با عنوان «راه کربلا» با ۳۵۰عکس از ۳۵عکاس که در طول ۱۰سال جمعآوری شده است، رونمایی شد.
۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۶
کد خبر: ۱٬۰۳۴٬۵۱۴
اربعین یکی از نقاط قوت جمهوری اسلامی در افزایش دیپلماسی عمومی در سطح منطقه بوده و قطعاً ابتکار عمل ایران در این زمینه میتواند علاوه بر اینکه آوردههای کمنظیری برای مردم منطقه داشته باشد، بازیگری فعال کشورمان را نیز ارتقا دهد.
زمان مطالعه: ۲ دقیقه
نظر شما