تحولات منطقه

همایش بزرگ «علوم انسانی ـ اسلامی،پژوهش و فناوری» که با حضور برجسته‌ترین اساتید حوزه و دانشگاه،شنبه ۲۴ آذرماه ۱۴۰۳ در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم برگزار می‌شود؛فرصتی طلایی برای کشف راهکارهای نوین در پیوند معارف اسلامی با علوم و فناوری‌های روز است.

اختتامیه پنجمین همایش «علوم انسانی ـ اسلامی، پژوهش و فناوری» با حضور اندیشمندان برجسته در قم برگزار می‌شود
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم؛ پنجمین همایش بین‌المللی «علوم انسانی ـ اسلامی، پژوهش و فناوری» روز شنبه ۲۴ آذرماه ۱۴۰۳، از ساعت ۱۳:۰۰ تا ۱۵:۰۰ در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم برگزار خواهد شد. این همایش که به همت مجمع پژوهشگاه‌های علوم انسانی-اسلامی، مرکز توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآن و علوم انسانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه برگزار می‌شود، با محوریت «کاربردسازی معارف کتاب و سنت؛ ضرورت‌ها و راهکارها» به بررسی پیوند میان معارف اسلامی و پیشرفت‌های علمی و فناوری خواهد پرداخت.

در شرایطی که امروز جامعه بشری به سرعت در مسیر علم و فناوری پیش می‌رود، ضرورت بهره‌گیری از آموزه‌های قرآن و سنت در تقویت و جهت‌دهی این پیشرفت‌ها بیش از پیش احساس می‌شود. این همایش علمی در تلاش است تا محققان و پژوهشگران علوم انسانی اسلامی را گرد هم آورد تا در مورد چگونگی استفاده از معارف اسلامی در حل مسائل علمی و اجتماعی روز گفت‌وگو کنند و راهکارهایی برای کاربردی کردن این معارف در عرصه‌های مختلف پژوهش و فناوری ارائه دهند.

از جمله سخنرانان برجسته این همایش، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر نجف لک‌زایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و دبیر مجمع پژوهشگاه‌های علوم انسانی-اسلامی است که در این مراسم به بیان اهمیت پژوهش‌های میان‌رشته‌ای در حوزه‌های اسلامی و انسانی خواهد پرداخت. حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر رضا برنجکار، رئیس پژوهشگاه قرآن و حدیث، دیگر سخنران این همایش است که به بررسی چگونگی استفاده از آموزه‌های قرآن و حدیث در حل مشکلات و نیازهای امروز جامعه خواهد پرداخت. همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمدحسین بهرامی، رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتر علوم اسلامی (نور) و حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر مهدی عزیزان، رئیس پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق(ع) نیز به ارائه دیدگاه‌های خود در خصوص بهره‌برداری از علوم دینی در بسط و گسترش علم و فناوری خواهند پرداخت.

این همایش علمی با هدف ایجاد هم‌افزایی میان دانش اسلامی و علوم انسانی، بر ضرورت کاربرد معارف قرآن و اهل بیت علیهم‌السلام در تحقیقات علمی تأکید دارد. در دنیای امروز که چالش‌های فکری و فرهنگی بسیاری گریبانگیر جوامع اسلامی است، استفاده از معارف دینی در پژوهش‌های علمی نه تنها یک ضرورت است بلکه به مثابه یک فریضه دینی محسوب می‌شود که می‌تواند در جهت تعالی فردی و اجتماعی انسان‌ها قرار گیرد.

این همایش در تالار شهید سلیمانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی واقع در قم، پردیسان، انتهای بلوار دانشگاه برگزار خواهد شد. علاقه‌مندان می‌توانند برای شرکت در این همایش علمی از طریق لینک http://dte.bz/iri به صورت آنلاین حضور یابند و از سخنرانی‌های برجسته علمی بهره‌مند شوند.

این همایش می‌تواند نقطه عطفی در تقویت ارتباطات علمی میان پژوهشگران حوزه‌های دینی و دانشگاهی باشد و نقشی مهم در ارتقای فهم و بینش جامعه در خصوص استفاده بهینه از معارف اسلامی در عصر علم و فناوری ایفا کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.