مدیرعامل پیشین صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر هفدهم مهر ۱۴۰۱ بود که از آغاز اجرای طرح بیمه تکمیلی روستاییان و عشایر برای نخستین بار در کشور خبر داد.
به گفته بیت الله برقراری که در حاشیه همایش روز ملی روستاها و عشایر با رسانهها گفت وگو کرد، در این طرح قرار بود ۱۶۰ هزار بازنشسته صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر کشور تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار گیرند. وی همچنین عنوان کرد که استانهای آذربایجان شرقی، اصفهان و همدان در گام نخست جامعه هدف طرح بیمه تکمیلی روستاییان و عشایر کشور خواهند بود.
صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در سال ۱۳۸۴ با هدف تلاش برای قطع زنجیره فقر بین نسلی، زمینهسازی برای افزایشامید به زندگی، احساس تعلق خاطر بیشتر به محیط زندگی و استقلال روستاییان و عشایر ایران تأسیس شد، این صندوق تا پیش از روی کار آمدن دولت شهید رئیسی یک میلیون و ۳۰۰ هزار بیمه شده فعال داشت اما در دولت سیزدهم یک میلیون و ۴۵هزار بیمه شده جدید جذب شده و هم اکنون این آمار بیمه شدگان این صندوق اجتماعی از ۲میلیون نفر فراتر رفته است.
یکی از مهمترین اقدامات صندوق بیمه اجتماعی روستاییان، کشاورزان و عشایر در آخرین روزهای خدمت خود در دولت سیزدهم، اجرای ماده ۲۱ قانون جوانی جمعیت بود، قانونی که به واسطه آن ۵۰۰ هزار مادر روستایی دارای سه فرزند و بیشتر از سوی دولت و این صندوق به صورت رایگان تحت پوشش قرار گرفتند و حالا با روی کار آمدن دولت چهاردهم باید زمینههای تحت پوشش قرار دادن این طیف از جامعه فراهم شود.
مدیرعامل پیشین صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در پاسخ به خبرنگار ما درباره تداوم یافتن طرح بیمه تکمیلی روستاییان و عشایر، گفت: درباره بیمه تکمیلی نظر ما این بود که بیمه روستایی تداوم پیدا کند و لذا بر این اساس در سه استان این بیمه تکمیلی به صورت آزمایشی اجرا شود و موجب رضایتمندی مردم شد. توصیه میکنیم این موضوع باید ادامه یابد و دولت چهاردهم این مسیر را ادامه دهد چرا که براساس قانون کا مکلف به اجرای آن هستیم.
آغاز طرح بیمههای تکمیلی همزمان با آغاز روز روستا در سال ۱۴۰۱ اجرا شد و قرار بود تا در مرحله نخست مستمری بگیران و خانوادههای آنها در سه استان آذربایجان شرقی، همدان و اصفهان را تحت پوشش بیمه تکمیلی درمان قرار گیرند و در مراحل بعدی مستمری بگیران صندوق و در نهایت تمام بیمه شدگان صندوق از خدمات بیمههای تکمیلی بهرهمند شوند.
اما در نهایت سجاد طاهری معاون بیمهای و هماهنگی امور استانهای صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر کشور از توقف اجرای بیمه تکمیلی روستاییان خبر داد و اظهار کرد: برای نخستین بار بحث درمان تکمیلی برای مستمری بگیران با کمترین پرداخت عملیاتی شد و ان شالله در تلاش و برنامهریزی هستیم تا در استانهای دیگر اجرا شود. این بیمه تکمیلی در سه استان همدان آذربایجان شرقی و اصفهان عملیاتی شد اما برای اجرای آن در تمامی استانهای کشور متأسفانه تبصرهای از سوی هیئت امنا ابلاغ شد که ما را منع کرده است اما در تلاشیم تا این اقدام بار دیگر اجرا شود.
حالا باید منتظر ماند و دید آیا در دولت چهاردهم روند اجرای بیمه تکمیلی روستاییان به حرکت در خواهد آمد؟
نظر شما