تحولات منطقه

۱ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۶
کد خبر: ۱۰۳۶۱۲۰

توپی که پزشکیان در زمین کشورهای اسلامی انداخت

حسن لاسجردی، کارشناس مسائل سیاسی

سفر دکتر پزشکیان به جمهوری عربی مصر و حضور در اجلاس دی ۸ دارای معانی پرشماری بود.

زمان مطالعه: ۲ دقیقه

حاکمان سرزمین فراعنه ۴۰سال پس از استقرار جمهوری اسلامی به نظام تازه روی خوش نشان ندادند و کار تا جایی پیش رفت که قاهره در جنگ ایران‌ و عراق بخشی از نیروهای زمینی و هوایی ارتش خود را در اختیار ارتش بعث گذاشت تا علیه ایران بجنگند. اما طنز ‌تلخ ماجرا آنجاست که همین کشور مصر پس از این دوره طولانی، دوباره از ترس گسترش تفکر اسلام گرایانه اخوانی ترکیه دست دوستی به سوی ایران دراز کرده و عملاً چاره‌ای جز دوستی با جمهوری اسلامی نمی‌بیند. عبدالفتاح السیسی، مطمئن است تفکر اخوانی ترکیه علیه او اقدام کرده و اگر ذره‌ای غفلت کند اقدامات آن‌ها علیه حکومت مرکزی دوباره از سر گرفته خواهد شد.این در حالی است که شرایط امروز منطقه خاورمیانه
 (غرب آسیا) به گونه‌ای است، که نیاز همگرایی کشورهای مسلمان به ویژه با کشوری مانند ایران بیش از پیش احساس می‌‎شود؛ گذشت بیش از یک‌سال از جنگ غزه، حملات وحشیانه اسرائیل به لبنان، عملیات‌های وعده صادق و حمله اسرائیل به تأسیسات آفندی و پدافندی ایران نیز مزید بر علت شده است. جدای از این، سقوط حکومت سوریه و روی کارآمدن گروه معارض هیئت تحریرالشام در دمشق، سپس حملات ویرانگر نیروهای هوایی و زمینی ارتش رژیم صهیونیستی به پایگاه‌های نظامی سوریه و حتی شهرهای آن، تصرف کامل بلندی‌های جولان و یا حمله به سایر نقاط این کشور همگی گواه نیاز این همگرایی است.در این مسیر، طبیعاً حضور ایران در چنین اجلاس‌هایی تثبیت و تقویت جایگاه منطقه‌ای کشورمان را در پی دارد. در شرایطی که اسرائیل و بعضی کشورهای فرامنطقه پیگیر انزوا و در نهایت ضربه زدن به جمهوری اسلامی هستند، ایران با حضورش تهدیدها را خنثی و تبدیل به فرصت می‎کند. دکتر پزشکیان با پیش کشیدن تمامیت سرزمینی مسئله سوریه و بازسازی غزه و اتحاد ملت‌های مسلمان، عملاً توپ را در زمین کشورهای عربی-آفریقایی و سایر کشورهای مسلمان مانند ترکیه انداخته تا ایران بتواند همچنان یکی از مؤثرترین کشورهای غرب آسیا باشد.
کنش جمهوری اسلامی با حضور در اجلاس دی ۸ همچنان همان کنش مرسوم همیشگی یعنی دفاع از آرمان فلسطین و ایجاد شرایطی برای وحدت مسلمانان در ذیل تعاملات تجاری و فرهنگی میان ملت‌ها بوده است. رئیس جمهور کشورمان با ارائه پیشنهادی مبنی بر درست کردن سازوکار پولی-مالی برای تجارت میان بازرگان‌ها و یا پیشنهاد همکاری‌های علمی-پژوهشی و صنعتی فرصت تعامل بیشتری را به کشورهای عضو این اجلاس داد. این موضوع سبب می‌شود هم کشورهای حاضر از عواید حضور در دی ۸ بهره مند شوند و هم ایران از مواهب حضور تجاری، فرهنگی و علمی کشورهای عضو این اجلاسیه در کشورمان منتفع شوند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.