به گزارش قدس آنلاین، این اثر که نخستین محصول مشترک باشگاه فیلم سوره و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان محسوب میشود، با ۵/۱۵ میلیارد تومان فروش در سینماها و جذب ۸۳ هزار مخاطب در اکران سیار توانسته به فروش بیش از ۱۶ میلیارد تومانی دست پیدا کند.در خلاصه داستان «باغ کیانوش» که مخاطبان را به دنیای مرموز و پرچالش نوجوانی دعوت میکند، آمده است: «روز عروسی در روستا، خبر عجیبی به گوش بچهها میرسد؛ در باغ کیانوش درختانی شبیه به «موز» دیده شده است. بچهها تصمیم میگیرند برای بدست آوردن آن با یکدیگر مسابقه بدهند، غافل از اینکه باغ نفرین شده کیانوش، تلهای بزرگتر برای آنها پهن کرده است...».
بد نیست بدانید فیلمنامه فیلم باغ کیانوش اقتباس از کتابی با همین نام است. این کتاب به قلم علیاصغر عزتی پاک برای گروه سنی نوجوان از سوی انتشارات کانون پرورش فکری منتشر شده است.
باغ کیانوش علاوه بر اینکه در اکران عمومی توانست با اقبال مخاطب روبهرو شود در جشنوارهها هم به موفقیتهایی رسید. این فیلم تاکنون موفق به کسب سه پروانه زرین بهترین فیلم، بهترین دستاورد فنی و هنری و جایزه بخش نوجوان از سیوششمین جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان و سیمرغ بلورین بهترین دستاورد هنری و جایزه آرمان از چهلودومین جشنواره فیلم فجر شده است.
بازیگران نوجوان؛ نقطه قوت فیلم
بازیگران این اثر عبارتاند از شهرام حقیقتدوست، علیرضا آرا، مجید پتکی، مهدیه نساج، لادن ژافهوند، مهدی فریضه، علی دولتیاری، امیرحسین رضازاده و با حضور عباس جمشیدیفر و هنرمندان نوجوانی از جمله امیرحسین بیات، ابوالفضل ایوانی، دانیال جعفری، ارغوان شعبانی، امیرعلی صحرایی، امیرمحمد صحرایی، اشکان اردستانی، رونیکا بهرامزاده، ابوالفضل حسنخانپور و گرشا نامور صدیق.
اما سهم اصلی در ترکیب بازیگران این فیلم سینمایی را که محور اصلی قصهاش شخصیتهای کودک و نوجوان هستند، بازیگران نوجوان دارند. بازیگرانی که برخی از آنها را میتوان استعدادهای تازه در سینما دانست و برخی دیگر پیش از این در آثار تلویزیونی و سینمایی تجربه ایفای نقش داشتهاند.
تأثیر بازی حرفهای تیم بازیگران بزرگسال بر نوجوانان حاضر در فیلم به خوبی مشهود است و کارگردان به خوبی توانسته از تجربه آنها برای بازی گرفتن از نوجوانان بهره ببرد.
این نکته یکی از نقاط قوت فیلم سینمایی باغ کیانوش است؛ چرا که در سینمای امروز ایران کمتر در فیلمهای نوجوان سعی بر بازی گرفتن از آنها میشود و بیشتر تمرکز عوامل فیلم بر استفاده از چهرههای مشهور سینمایی است که بلکه مخاطب به خاطر دیدن آنها به سینما بیاید؛ غافل از اینکه مخاطب نوجوان با بازیگر همرده سنی خود ارتباط بهتری برقرار میکند و اگر او بازی باکیفیتی ارائه دهد، علاقهای در نوجوان به فیلم دیدن شکل میگیرد و همین امر مسیر سخت فیلمسازی برای نوجوانان را هموار خواهد کرد.در صفحه امروز به سراغ دو تن از بازیگران این فیلم رفتیم؛ فیلمی که بخشی از موفقیتش را مرهون نوجوانانی است که بر پرده نقرهای سینما خوش درخشیدند. ابوالفضل ایوانی بازیگر نقش سینا و ارغوان شعبانی بازیگر نقش صبا در فیلم باغ کیانوش بودند. در ادامه گفتوگوی ما را با این دو بازیگر بخوانید.
کشاورز بهترین کارگردانی بود که دیدم
ابوالفضل ایوانی بازیگر نوجوان فیلم باغ کیانوش درباره نحوه پیوستنش به این فیلم گفت: ابتدا از سوی آقای محمد رحمانیان برای تست به دفتر فیلم معرفی شدم و پس از چند مرحله تست از میان حدود ۵۰۰ کودک برای نقش سینا انتخاب شدم. باغ کیانوش نخستین کار سینمایی من بود. پیش از این در سریالهایی همچون رستگاری و فصل ۵ نونخ بازی کرده بودم. الان هم مشغول بازی در حکایتهای کمال۲ هستم که هشت ماه از فیلمبرداریاش مانده و قرار است از تلویزیون پخش شود. ابوالفضل ایوانی با اشاره به اینکه از سن هفت سالگی به سینما و بازیگری علاقهمند شده، بیان کرد: راستش اول نمیدانستم چطور وارد این دنیا شوم و راهش را بلد نبودم اما چون علاقه داشتم با پرسوجوی فراوان به آموزشگاه بازیگری بارانا رسیدم. پس از سه ماه در گروه فراخوان بازیگری عضو شدم و پس از آن در پروژههای مختلف تست دادم و این شروع مسیر بازیگری من بود.بازیگر نقش «سینا» الگوی سینمایی خودش را شهاب حسینی، جواد عزتی و نیکی کریمی خواند.
وقتی از او علت را پرسیدم، گفت: این سه هنرمند را خیلی دوست دارم؛ وقتی کارهای آنها را میبینم حس عجیبی پیدا میکنم. چون آنها حسها و کاراکترهای مختلف را هر دفعه متفاوتتر از دفعه قبل بازی کردهاند مثلاً جواد عزتی هم کمدی بازی کرده و هم جدی. به نظر من واقعاً توانمند است. با خودم میگویم من هم میتوانم مثل آنها بشوم و تلاش میکنم.
او درباره تجربه بازیگری در باغ کیانوش بیان کرد: باغ کیانوش تجربههای خیلی خوبی برای من داشت.
با آدمهای کاربلد و حرفهای چون شهرام حقیقتدوست و علیرضا آرا همبازی بودم. در این پروژه به اطلاعاتم افزوده شد و خوشحالم در این تیم بودم. به جرئت میگویم آقای کشاورز بهترین کارگردانی است که در این چهار سال دیدم. او آدم حسابی و خوشاخلاق است.
سخت ترین سکانس باغ کیانوش
ایوانی با تعریف کردن خاطرهای از زمان فیلمبرداری گفت: یک سکانس داشتیم که مجید پتکی قرار بود به من چک بزند. این سکانس ۱۷ بار برداشت شد. آن قدر چک سنگین بود که دندانم هم درد گرفت و جزو سختترین سکانسهایی بود که بازی کرده بودم.
او همچنین درباره دوستی و همبازی بودن با گروه بازیگران نوجوان عنوان کرد: ما چند ماه در همدان بودیم و با سایر بازیگران نوجوان ارتباط خوبی داشتیم. با بعضی از بچهها از قبل دوست بودیم و در این پروژه سعی کردیم با دیگران نیز همدلانه و دوستانه رفتار کنیم تا همه بتوانیم بهترین بازیهایمان را داشته باشیم. البته خیلی هم شیطنت کردیم و بهتر است نگویم.
ابوالفضل ایوانی با اعتقاد به اینکه باغ کیانوش به مفهوم تلاش برای آرزوها و رسیدن به هدف تأکید دارد، ادامه داد: به نظرم سینما و فیلم به شدت روی نسل جدید تأثیر میگذارد. به نظر من باید از فیلمهای خوب حمایت شود تا به دست نوجوانها برسد. بهتر است محوریت فیلمهای ایرانی بیشتر به سوی تزریق امید و انگیزه برای نوجوانان برود. سینمای نوجوان ما هنوز جای رشد دارد.
بازیگری را از خانوادهام دارم
ارغوان شعبانی دیگر بازیگر نوجوان این فیلم نیز درباره نحوه پیوستنش به دنیای بازیگری گفت: در چهار سالگی به طور خیلی اتفاقی وارد دنیای بازیگری شدم و نخستین سریالم «آنها» بود. پس از آن با توجه به علاقهام مسیر را ادامه دادم. باغ کیانوش تجربه خیلی خوبی برای من بود و باید از آقای کشاورز تشکر کنم که از میان آن همه بچه، نقش صبا را به من داد.
شعبانی با عشق از حمایتهای خانوادهاش در این مسیر گفت و معتقد است: مشوق اصلیاش همیشه خانوادهاش بودهاند. او در این باره عنوان کرد: جاهایی بود که خیلی خسته بودم و توان ادامه دادن نداشتم اما آنها به من روحیه میدادند و تشویقم میکردند. در واقع بازیگری را از مادر و پدرم دارم.
این بازیگر نوجوان درباره چالشهای بازیگری باغ کیانوش بیان کرد: در کل چون علاقه زیادی به بازیگری دارم خیلی در این فیلم چالش نداشتم. فقط در باغ کیانوش بیشتر وقتها شبکار بودیم و از آنجایی که این فیلم در زمستان فیلمبرداری میشد خیلی سخت بود. بعضی وقتها از شدت سرما دیالوگها هم یادمان میرفت.
وی با تأکید بر علاقه زیادش به ادامه دادن بازیگری افزود: در فیلم قسمتی بود که ما دخترها باید وسط چمن و گل با دمپایی میدویدیم، آنجا هم خیلی سخت بود و کلی زخمی شدیم. موقعی که آقای کشاورز کات میداد آن قدر که پایمان درد میکرد کف آسفالت میافتادیم. اما کارگردان و دستیارش به ما با مهربانی روحیه میدادند تا بتوانیم مجدد بازی کنیم.
پیام باغ کیانوش اهمیت اتحاد است
ارغوان شعبانی درباره ارتباطش با سایر بازیگران نوجوان تیم گفت: ما آن قدر تمرین و دورخوانی داشتیم که موجب دوستی و صمیمیت میان همه بازیگران نوجوان شده بود. همین موضوع هم سبب شد ارتباط خوبی در صحنه و خارج صحنه با هم داشته باشیم و روی خروجی اثرگذار بود.
این بازیگر نوظهور بیان کرد: هر بازیگری باید از کارگردان اثر چیز جدیدی یاد بگیرد چون هر کارگردان روش و سبک خودش را دارد.
شعبانی پیام باغ کیانوش را یاد دادن اتحاد و همکاری به نوجوانها دانست و گفت: به نظرم باید فیلمهای کودک و نوجوان بیشتری ساخته شود. با این فیلمها روحیه همسن و سالان من بیشتر میشود و نیاز است تولید محتوا برای این گروه سنی بیشتر شود.
نظر شما