در ادامه و در گفتوگو با محبوبه رنجبر مروری داریم بر حضور بانوان در این مجموعه ورزشی.
سالنی که در اختیار خانمها هم قرار گرفت
با پوشیدن لباس ورزشی به سمت وسایل بدنسازی میروند. بانوان در این فضا با ورزش و تمرین به سلامت جسم و روح خود میاندیشند. اینجا اما یک باشگاه ورزشی در گوشه و کنار شهر نیست. اینجا یک سالن وزشی در فضای حرم مطهر است، جایی که به همت مدیران عالی حرم مطهر برای کارکنان این بارگاه منور فراهم شده است. محبوبه رنجبر هدف از این برنامه را این طور توضیح میدهد: «راهاندازی این سالن ورزشی و فراهم کردن امکان استفاده بانوان از آن برای تقویت جسم و روح بانوان شاغل در حرم مطهر است. آقایان پرسنل حرم مطهر و دیگر مجموعههای آستان قدس تیمها و مسابقات منظمی دارند. دوست داریم حضور خانمها هم محدود به خدمت در حرم مطهر و کار در خانه نباشد، فعالیت ورزشی هم داشته باشند تا از خمودگی و کسالت دور باشند و سلامت روح و جسمشان تأمین شود». بهترین عملکرد کاری هر انسانی در سالمترین وضعیت روحی و جسمی او رقم میخورد. این نکته در برنامهریزی مدیران عالی حرم مطهر هم مدنظر است و سعی دارند شرایط را به گونهای برای کارکنان خانم در بارگاه منور رضوی مهیا کنند تا با روحیه بالا و انرژی مثبت در محل کار خود حاضر شوند و توان خود را برای ارائه بهترین خدمات به زائران و مجاوران بگذارند؛ «اینجا فرصتی فراهم شده تا بانوان پس از اتمام خدمت و پیش از رفتن به خانه ساعتی را برای ورزش کردن بیایند تا هم با روحیه بهتری به زائر خدمت کنند و هم با نشاط بیشتری در خانه حضور داشته باشند». یک سالی است که سالن ورزشی شهید سلیمانی رنگوبوی متفاوتی به فعالیت ورزشی کارکنان حرم مطهر داده است. رابط ورزشی بانوان آستان قدس رضوی که ۶ ماه است مسئولیت این سالن در ساعات حضور خانمها را پذیرفته است میگوید: «در شورای ورزش حرم مطهر به این نکته توجه شده و به همین سبب امکان ورزش بانوان در این سالن مهیا شده است. البته غیر از تمرین و ورزش، مسابقات داخلی را هم در هفته بسیج و روز زن برگزار کردهایم».
افزایش ساعت استفاده در صورت استقبال بیشتر بانوان
سالن ورزشی شهید سلیمانی در پارکینگ شماره یک، روبهروی ستون شماره 40 الف واقع شده است و دسترسی خوبی برای کارکنان حرم مطهر دارد. وسایل بدنسازی و ورزشهای سبک در این مجموعه در اختیار ورزشکاران قرار میگیرد. رنجبر میگوید: «این سالن یک سال و نیم پیش راهاندازی شد و حدوداً یک سالی است که بانوان هم در آن حضور پیدا میکنند. در ابتدا دو روز در هفته ساعتی برای ورزش خانمها اختصاص داده شد و در ادامه به سه روز افزایش پیدا کرد. در حال حاضر روزهای فرد ساعت ۷ تا 9:45 سالن در اختیار بانوان است. البته در صورت استقبال بیشتر خانمها و افزایش تقاضای حضور حتماً ساعات استفاده خانمها از سالن را افزایش خواهیم داد». او در ادامه درباره خدمات و تجهیزات این مجموعه توضیح میدهد: «در این سالن تجهیزات بدنسازی، آمادگی جسمانی و همچنین امکان تمرین رشتههایی مانند فوتبال دستی، تنیس روی میز و دارت هم وجود دارد». رنجبر که حدود 30سال سابقه کار در بخشهای مختلف حرم مطهر را دارد، اکنون تجربه خود را به حوزه ورزش بانوان آورده و برنامهریزی منسجمتری برای استفاده از این سالن ترتیب داده است؛ «گروهی در فضای مجازی متشکل از حدود ۲۰۰ خانم استفادهکننده از سالن را تشکیل دادیم تا اطلاعرسانی دقیقتری انجام شود». استفاده از سالن ورزشی شهید سلیمانی برای بانوان شاغل در حرم مطهر رایگان است. رابط ورزشی بانوان آستان قدس رضوی با اشاره به این نکته میگوید: «روزانه حدود ۲۰ تا ۳۰ نفر از سالن استفاده میکنند و برای استفاده بهتر بانوان از فضا و امکانات دو مربی هم در سالن حضور دارند». بیبی فاطمه هاشمی یکی از این دو مربی است که درباره تجهیزات و امکانات این سالن میگوید: «امکانات و فضای سالن بسیار مطلوب است، اما باید به این نکته توجه کرد که رده سنی خانمهای حاضر در سالن متفاوت است و برخی که در سنین بالاتری هستند به ورزشهای خاصتر و حرکتدرمانی احتیاج دارند، بنابراین نیاز است تجهیزات سبکتری مانند وزنه، توپ و... هم به این امکانات اضافه شود».
این حوزه برنامهریزی و توجه بیشتری میطلبد
فعالیتهای تربیت بدنی کارکنان بانو در حرم مطهر رضوی به سالن ورزشی شهید سلیمانی خلاصه نمیشود بلکه بانوان ورزشدوست فرصت داشتهاند در فضاهای ورزشی دیگری هم حاضر شوند. آنها از قدم برداشتن در کوه گرفته تا حضور در میدان والیبال و داژبال را تجربه کردهاند؛ مجموع اقدامهای ورزشی که منجر به سلامت جسمی و روحی آنها خواهد شد. قرارشان ساعت ۶ صبح جمعه جلو سالن تربیت بدنی آستان قدس رضوی است. سوار اتوبوس و ون میشوند و میروند تا بزنند به دل کوه و دشت. این بانوان تقریباً هفتهای یک بار راهی ارتفاعات اطراف مشهد هستند تا به بهانه طبیعتگردی هوای جسم و روحشان را تازه کنند. رنجبر در این باره میگوید: «خانمها استقبال خوبی از این برنامه میکنند و معمولاً صبحهای جمعه حدود ۳۰ سفر از آنان در این برنامه شرکت دارند. دو نفر هم به عنوان راهنمای گروه از طرف هیئت کوهنوردی استان میآیند. بیشتر مقصدمان کوههای اطراف مشهد مانند بابانوئل، خلج و... است». خود رنجبر هم بانویی است که اهل ورزش بوده و هست. از همان زمان که جزو تیم والیبال دبیرستان بوده تا همین الان که در آستانه بازنشستگی است، ورزش کردن را رها نکرده است. خودش پای ثابت توپ و تور است و روز درمیان خانمهای دیگری را هم در سالن تربیت بدنی آستان قدس رضوی جمع میکند؛ «عصرهای روزهای زوج خانمهای خانوادههای کارکنان آستان به این سالن میآیند و با هم والیبال تمرین میکنند. تیمی داریم و چندین بار هم در مسابقات محلات شرکت کردهایم. به امید خدا قرار است یک تیم از بانوان شاغل در آستان قدس رضوی هم تشکیل دهیم تا در مسابقات دهه فجر شرکت کنیم». آن طور که رابط ورزشی بانوان آستان قدس رضوی میگوید قرار است برنامه سه روز والیبال در هفته به دو روز کاهش پیدا کند و جای آن را ورزش دیگری بگیرد؛ «به زودی برنامهای برای یک روز تمرین داژبال در هفته خواهیم داشت و تیمی هم تشکیل میدهیم. طبق نظرسنجیای که انجام شد، این برنامه در عصر چهارشنبهها خواهد بود. احتمالاً در آینده ساعاتی را هم برای تمرین تنیس و بدمینتون داشته باشیم». رابط ورزشی بانوان آستان قدس رضوی در پایان بر اهمیت توجه به ورزش بانوان تأکید میکند و میگوید: «ورزش بانوان آستان قدس رضوی ظرفیت زیادی دارد اما باید تقویت شود. این حوزه نیازمند توجه و برنامهریزی منسجمتری است تا شاهد حضور خانمهای بیشتری در رشتههای مختلف باشیم».
نظر شما