تحولات منطقه

بحران کرونا و از رمق افتادن سفر و گردشگری سبب شد فرودگاه همدان به سوی تعطیلی سوق داده شده و در سال‌های گذشته بارها به محلی برای وعده‌های مسئولان وقت برای بازگشایی پروازها تبدیل شود اگرچه آبی از این وعده‌ها برای فرودگاه گرم نمی‌شد.

به دلیل از سرگیری دوباره پروازها / فرودگاه همدان بال و پر گرفت
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

نمایندگان مردم همدان در خانه ملت و مدیران ارشد استان در سال‌های گذشته هر کدام به نوعی گذرشان به فرودگاه افتاده و در نهایت، پیگیری‌ها تنها در حد شعار باقی ماند و اگرچه پروازهای مقطعی گاهی در همدان اتفاق افتاده اما آسمان شهر هیچ‌ گاه پروازهای مستمر را به خود ندیده است.

دود مشکلات فرودگاه در چشم گردشگری


از طرفی فرودگاه همدان با توجه به جایگاه منحصر به ‌فرد خود یکی از مهم‌ترین فرودگاه‌های غرب کشور به شمار می‌رود و امتیازدار قدمت در کشور است، از طرف دیگر تقریباً تمام کسانی که وعده‌هایشان برای راه‌اندازی پرواز فرودگاه به ثمر نرسیده اذعان داشته‌اند گردشگری یکی از مهم‌ترین محورهای توسعه استان است و قطعاً این صنعت نوپا برای جان گرفتن، به توسعه زیرساخت‌ها از جمله حمل و نقل هوایی نیاز دارد.
آخرین وعده‌ای که درباره فرودگاه رسانه‌ای شد تیتری امیدبخش با عنوان «پروازهای نجف و مشهد از همدان برقرار می‌شود» بود که تیر ماه امسال منتشر شد و بارقه‌های امید را علاوه بر مردم همدان برای حوزه‌های مختلف از جمله گردشگری به ارمغان آورد اما طولانی شدن تحقق آن سبب شد مردم نسبت به اجرای آن تردید داشته باشند و آن را به جمع وعده‌های بی‌عمل گذشته اضافه کنند تا اینکه در روزهای گذشته با برقرار شدن پرواز رفت و برگشت از همدان به مشهد بارقه‌ای از امید برای رونق دوباره به این فرودگاه در ذهن مردم همدان و فعالان حوزه گردشگری نقش بست. 

قول معاون وزیر راه و شهرسازی 


معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواپیمایی کشور در مراسم بازگشایی مجدد فرودگاه همدان و برقراری پرواز همدان به مشهد، از همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین که جاذبه‌های گردشگری فراوانی دارد نام می‌برد که توسعه حمل و نقل هوایی می‌تواند موجب شکوفایی صنعت گردشگری آن شود.حسین پورفرزانه با اشاره به اینکه صنعت هوایی برای توسعه کارخانه‌ها و تأمین نیروی کار باکیفیت اهمیت ویژه‌ای دارد و برای توسعه همه‌جانبه باید این ابزار را برای هر استانی فراهم کنیم، می‌افزاید: همدان دو پایه مهم اقتصادی دارد که یکی از آن‌ها حوزه گردشگری است؛ جاذبه‌های گردشگری این استان بسیار زیاد بوده و به دلیل فراهم نشدن ابزار آن، این حوزه پیشرفت لازم را در سال‌های اخیر نداشته است.
وی با بیان اینکه همدان پایه و اساس تاریخ ایران زمین است که به آن توجه نشده و با راه‌اندازی پروازهای فرودگاه زمینه‌های توسعه فراهم می‌شود، خاطرنشان می‌کند: با ارائه بسته‌های گردشگری توسط چارترکننده پروازهای همدان- مشهد زمینه‌های توسعه گردشگری همدان فراهم می‌شود و ما نیز برای راه‌اندازی ایرلاین اختصاصی آن را حمایت می‌کنیم.
پورفرزانه به نکته مهمی نیز اشاره و تشریح می‌کند: در نشستی که با مدیران آژانس‌های مسافرتی کشور داشتیم، حضور برخی از استان‌ها همچون همدان ضعیف بود که حالا با حمایت استان دعوت می‌کنیم به جدیت ورود کنند.
پورفرزانه ادامه می‌دهد: با توجه به موقعیت جغرافیایی شهر همدان، تعدادی تجهیزات نیاز است که با رایزنی با مسئولان استان در فرودگاه نصب خواهد شد تا شاهد پروازهای پایدار این فرودگاه باشیم.

پایدار بودن پروازها در اولویت است 


استاندار همدان نیز در آیین افتتاح رسمی پروازهای دوسویه همدان- مشهد عنوان می‌کند: راه‌اندازی پروازهای پایدار فرودگاه یکی از زمینه‌های توسعه و پیشرفت است.
حمید ملانوری شمسی که آبان سال جاری تجهیز امکانات مورد نیاز فرودگاه همدان در بخش هندلینگ و وسایل پشتیبانی زمینی پروازها به منظور فعال‌سازی دوباره را نیازمند ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار دانسته بود، می‌افزاید: از نخستین روزهای آغاز کار، توسعه حمل‌ونقل هوایی و راه‌اندازی پروازهای فرودگاه همدان پیگیری شد و تلاش‌های زیادی در راستای برقراری این پروازها صورت گرفت که با مشارکت شرکت‌های هواپیمایی کشور در مرحله نخست پروازهای همدان- مشهد برقرار شده است.
وی با بیان اینکه در مرحله نخست، پایداری پروازها، ارائه خدمات و توسعه فرودگاه در دستور کار قرار دارد و در مرحله بعد برقراری پروازها را به سایر مقاصد دنبال خواهیم کرد، تصریح می‌کند: فرودگاه بین‌المللی همدان با قدمتی ۸۰ ساله و داشتن بلندترین برج مراقبت فرودگاه‌های کشور، امکان فرود و پرواز هواپیماهای پهن‌پیکر را دارد.
وی ادامه می‌دهد: سوت و کور بودن فرودگاه به دلیل نبود پرواز است و اگر مسافران و مردم همدان از پروازها استقبال کنند به زودی شاهد رونق آن خواهیم بود، از این رو باید زمینه‌ای فراهم شود تا مسافران از پروازها استقبال کنند و این موجب رغبت شرکت‌های پرواز خواهد شد.
ملانوری شمسی با اشاره به آنکه پرواز هم امن است هم ایمن و موجب مدیریت زمان در سفر می‌شود، تصریح می‌کند: در مذاکرات صورت گرفته شرکت‌های پروازی با ما همکاری می‌کنند و آماده حضور در همدان هستند.
به هر حال زیرساخت‌های سخت‌افزاری این فرودگاه و همچنین فضای پارکینگ و ترمینال فرودگاه همدان مناسب بوده و در چند سال گذشته نیز حجاج استان‌های همدان و کردستان از این فرودگاه به سرزمین وحی اعزام شدند با وجود این پس از دوران کرونا و رکود مربوط به این دوره این فرودگاه در وضعیت تعطیل قرار گرفته بود که بازگشایی مجدد آن می‌تواند زمینه توسعه استان همدان در بخش‌های مختلف به ویژه گردشگری را فراهم کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.