علی خزائی با اشاره به وجود ۱۸ میلیون بیسواد و کمسواد در کشور، گفت: سازمان نهضت سوادآموزی روز هفتم دی سال ۱۳۵۸ با دستور حضرت امام خمینی (ره) و با هدف با سواد کردن خیل گسترده بیسوادان کشور تشکیل شد و در دهه ۶۰ موفق به کاهش نرخ بی سوادی مطلق بود، البته این موفقیت با همکاری بسیاری از نهادها از جمله رسانه ملی ممکن شد.
نماینده مردم ورامین، قرچک و پیشوا در مجلس شورای اسلامی با قدردانی از تمام فعالان در نهضت سواد آموزی کشور، افزود: با تلاشهای صورت گرفته طی ۴۵ سال گذشته وجود جمعیت ۱۸ میلیونی بیسواد و کمسواد در کشور جای سوال دارد، امروز در عرصه فناوری در بسیاری از کشورهای منطقه سخن از هوش مصنوعی است و انتشار چنین آماری در تمام سطوح برای ایران ما ناخوشایند است.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه رابطه مستقیمی میان بیسوادی و توسعه یافتگی هر کشور وجود دارد، تصریح کرد: میزان باسوادی هر جامعهای همواره در مراودات اجتماعی و اقتصادی و در ارتباط مستقیم با تولید ناخالص ملی تاثیر گذار است، قطعا میزان افزایش سواد، تعهد و تخصص را برای هر کشوری به دنبال دارد.
این نماینده مردم در مجلس دوازدهم، ادامه داد: آموزش در تمام سطوح به لحاظ کمی و کیفی باید مورد توجه قرار گیرد، همانگونه که برای کاهش بی سوادی مطلق تلاش شد باید از نظر کیفیت نیز این مسئله مورد توجه قرار بگیرد، در اواخر تیر امسال، تصویری از نمرات امتحان نهایی دانشآموزان در شبکههای اجتماعی رسانه ای شد که نشان میداد بالاترین میانگین نمرات نهایی مربوط به استان یزد با ۱۲/۴ و پایینترین مربوط به سیستانوبلوچستان با ۷/۷۴ است. میانگین معدل نیز در شرایط مطلوبی قرار نداشت اگر بخواهیم با چنین وضعیتی پیش بریم بی تردید آمار ۱۸ میلیون نفر در سالهای آینده افزایش خواهد یافت.
خزایی با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه دولت موظف به بازنگری در برنامه اساسنامه سازمان نهضت سوادآموزی تدوینی سال ۱۳۶۳ داشته باشد، ادامه داد: تاکنون نه تنها اساسنامه سازمان اصلاح نشده بلکه شاهد رشد آمار جاماندگان از تحصیل هستیم، امیدواریم هر چه سریعتر این مهم تکمیل و به کمیسیون آموزش ارجاع شود.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با اشاره به تعیین تکلیف آموزشیاران نهضت سواد آموزی، گفت: اعضای کمیسیون آموزش تلاش کردند در لایحه بودجه سال آینده وزارت آموزش و پرورش را مجاز به بکارگیری معلمان بازنشسته (بیست و چهار ساعت) در هفته، فرهنگیان با سابقه حقالتدریسی، مربیان پیش دبستانی ضمیمه دولتی، آموزشیاران نهضت سوادآموزی و مربیان طرح امین به صورت حقالتدریسی کنند، این مهم میتواند دلگرمی برای آموزشیاران نهضتی باشد که سالهای طولانی از عمر خود را صرف تعلیم و تربیت این کشور کردهاند.
گفتنی است عبدالرضا فولادوند، رئیس سازمان نهضت سوادآموزی از وجود ۱۸ میلیون «بیسواد و کمسواد» در کشور خبر و گفت: حدود ۱۸ میلیون بیسواد و کمسواد و ۹۰۰ هزار بازمانده از تحصیل در کشور وجود دارند، افراد بیسواد، کمسواد و افرادی که تمایل به گذراندن دورههای آموزشی دارند، در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال جزو جامعه هدف محسوب میشوند.
نظر شما