تحولات منطقه

معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی در مراسم تکریم و معارفه سرپرست معاونت استانداری و فرمانداری شهرستان مشهد مقدس گفت: فرماندار با منش، رفتار و کار خود باید به همه شهروندان آرامش و اعتماد بدهد و باعث افزایش سرمایه اجتماعی شود.

فرماندار ایجاد کننده سرمایه اجتماعی است
زمان مطالعه: ۷ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، ظهر امروز مراسم تکریم و معارفه سرپرست معاونت استانداری و فرمانداری شهرستان مشهد مقدس با حضور مسئولان استانی در محل تالار شهر مشهد برگزار شد.
معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی  با حضور در این مراسم گفت: به دلیل رشد تکنولوژی در دنیای امروز حکومت کردن و ایجاد رضایت بین شهروندان کاری دشوار است و هر لحظه به دلیل وجود همین تکنولوژی هر شهروندی می‌تواند عملکرد مسئولین را با دیگران مقایسه کند. شاید به نظر برسد این مقایسه درست نباشد اما این امکانی است که در دست مردم وجود دارد و کار مسئولان سخت شده است.
محمدعلی نبی‌پور ادامه داد: برخی در دنیای امروز می‌گویند نقش مردم در حکومت از اینکه صرفاً مشروعیت‌ساز باشد عبور کرده و ما باید در برخی تئوری‌ها و دیدگاه‌ها تجدیدنظر کنیم. مردم صرفاً برای رای نیستند ما نمی‌توانیم مردم را در ساختار حکومتی به ویژه در حکومت ما که بر پایه مردم است، صرف حضور در مناسبات و زمان رای دادن ببینیم.
وی افزود: نقش مردم زمانی در فرآیند حکمرانی پررنگ‌تر می‌شود که کارآمدی سیستم را افزایش بدهد. یعنی علاوه بر مشروعیت بخشی کارآمدی سیستم هم باید افزایش پیدا کند و این زمانی است که مردم در همه معادلات نقش داشته باشند. هر اتفاقی که در جامعه بیفتد ما نباید مردم را غریبه بدانیم. تا جایی که می‌شود باید با شفافیت با مردم صحبت کنیم و گزارش دهیم که بازخورد مثبتی دارد.
نبی‌پور اضافه کرد: هرگاه بتوانیم کارآمدی حکومت را با مشارکت مردم افزایش دهیم، نقش مردم پررنگ‌تر و عمیق‌تر خواهد شد و حکومت‌هایی موفق هستند که علاوه بر مشروعیت‌بخشی مردم، به نقش اثر بخشی مردم نیز توجه می‌کنند و باید نقش تک‌تک افراد با هر سلیقه‌ای و همچنین نقش نهادهای مدنی، گروه‌ها و تشکل‌های سیاسی در حکومت بازتعریف شود. باید تلاش کنیم همه گروه‌های سیاسی و همه سلایق و همه شهروندان این حق را داشته باشند در حوزه‌های مختلف کمک کنند و نیاز است برای آن بسترسازی شود. حکومت نقش نظارتی دارد و صرف اجراکننده نیست و ما باید کار را به دست مردم و نهادهای مدنی بدهیم و خودمان نظارت کنیم و هر جا این اتفاق افتاده ما موفق بوده‌ایم.
وی ضمن اشاره به نقش مردم در حکومت گفت: در طول این ۴ دهه هرگاه نقش مردم پررنگ بوده، موفقیت زیاد شده و هرگاه نقش مردم به هر دلیلی با شعار خالص‌سازی و سفید و سیاه کردن، کمرنگ شده، موفقیت‌ها نیز کاهش یافته و کارآمدی نظام هم به حداقل رسیده است. ما باید تلاش کنیم در چارچوب قانون اساسی هر فردی و با هر سلیقه‌ای نقش خود را داشته باشد. اصل صحبت دولت چهاردهم و رئیس جمهور نیز همین است که مردم را نامحرم ندانیم و به مردم فقط در یک سری حوزه‌ها فضا ندهیم، باید تلاش کنیم با فرآیندهای شفاف سازی مردم را در حکومت دخیل کنیم چون پایه شعار وفاق ملی نیز همین است، می‌پرسند سهم ما از وفاق ملی چیست اما باید ببینیم سهم تک‌تک مردم در حکومت چیست.
معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی حضور مردم را در فرآیند کارها مهم دانست و تأکید کرد: وقتی صحبت از وفاق ملی می‌کنیم، یعنی بپذیریم افراد، گروه‌ها، شخصیت‌ها و همه نهاد در فرآیند کارها می‌توانند در حکمرانی کارآمدی داشته باشند آنان را دخیل کنیم. وفاق ملی یعنی اینکه همه سلایق را در حکومت داری و در حکمرانی ببینیم به همین دلیل دولت چهاردهم در استان‌های قومیتی استاندار قومی و در برخی استان‌ها فرمانداران زن انتخاب کرد تا دیده شوند و نباید قشر خاصی به حاشیه برود و باید از ظرفیت آن‌ها استفاده کنیم.
نبی پور ضمن اشاره به نقش فرمانداران درتوجه به اقشار مختلف جامعه تصریح کرد: نقش فرماندار در این مسأله بی‌بدیل است زیرا فرمانداری دستگاهی حاکمیتی و فرابخشی و از مدیران اصلی است. همه دستگاه‌ها با محوریت فرماندار و فرمانداری به مردم خدمت‌رسانی می‌کنند و به همین دلیل فرماندار با منش، رفتار و کار خود باید به همه شهروندان آرامش و اعتماد بدهد و باعث افزایش سرمایه اجتماعی شود. سایه و چتر حمایتی فرماندار باید بر سر تک‌تک شهروندان باشد.
وی ادامه داد: سرمایه اجتماعی ما در سال‌های اخیر به دلایل مختلف از جمله ناکارآمدی در برخی حوزه‌ها ضعیف شده است‌. در انتخابات بیش از ۵۰ درصد مردم رای نداند و پشت این عدم حضور معنایی وجود دارد پس باید تلاش کنیم که نقش مشروعیت‌بخشی مردم و شهروندان پررنگ شود تا کارآمدی سیستم بالا رود و رضایتمندی سبب افزایش حضور مردم در همه جای کشور خواهد شد و وظیفه اصلی فرماندار این است که کمک کند اقشار مختلف با سلایق مختلف پای کار بیایند.
معاون سیاسی استاندار خراسان رضوی فرماندار جدید مشهد را دارای شناخت نسبت به مسائل مشهد معرفی کرد و گفت: از فرماندار مشهد انتظار داریم تا روز و شب نشناسد چون مشهد فقط جمعیت مشهد را ندارد و بیش از یک‌سوم جمعیت ایران در سال به مشهد سفر می‌کنند که خدمت‌رسانی می‌خواهند. اگر این تلاش‌ها نبود، امنیت در شهر و منطقه برای زائرین و شهروندان ایجاد نمی‌شد پس باید در قالب شعار وفاق که یک شعار هوشمندانه و ضرورت کشور در این ایام است همه باید منسجم باشیم. این موفقیت‌ها توسط یک نفر حاصل نشده و انسجام مدیریتی سبب موفقیت‌هاست‌. نقش فرماندار به عنوان هماهنگ‌کننده مهم است؛ اینکه فرماندار بر قوانین اشراف داشته و بر مباحث مختلف مسلط باشد یک مسأله جدی است. 
نبی پور ضمن تشکر از خدمات محسن داوری، فرماندار پیشین مشهد خاطر نشان کرد: تشکر و قدردانی می‌کنم از آقای داوری که در این ۳ سال خدمت به ویژه سال پایانی با بحران‌های جدی در مشهد روبه‌رو بود و شبانه‌روز کار و تلاش کرد. آرزوی توفیق برای جناب حسینی فرماندار جدید داریم. مردم رأی به تغییر دادند و این تغییر جزوی از دموکراسی است و ما باید بپذیریم. حتماً تغییرات سبب اتفاقات خوب می‌شود چون یک انرژی جدید شکل می‌گیرد و باید به این تغییرات نگاه مثبت داشته باشیم و دولت در چارچوب قانون اساسی تلاش دارد برای افزایش انسجام مدیریتی افرادی را انتخاب کند تا کارهای بزرگی انجام دهند. همه ما باید برای حل مشکلات در چهارچوب قانون اساسی و وفاق ملی سعی و تلاش می‌کنیم تا رضایت شهروندان را به دست‌آوریم.
ایجاد سرمایه‌های مردمی با استفاده از برگزاری جلسات مردمی
فرماندار سابق مشهد نیز در این مراسم گفت: در  ابتدای دوران خدمتم، مردم با مشکلات اقتصادی و اجتماعی زیادی روبه‌رو بودند. ویروس کرونا چالش‌های بسیاری در بخش‌های مختلف به وجود آورد و خشکسالی، مشهد را در آستانه بحران کمبود آب قرار داد اما با اتکا به خداوند و حمایت مردم، توانستیم از این مشکلات عبور کنیم.
محسن داوری با اشاره به سرمایه اجتماعی به وجود آمده به واسطه برگزاری جلسات و نشست‌های مختلف با دانشگاهیان، احزاب سیاسی، اصناف، جوانان، روحانیون، اصحاب رسانه  و جلسات پاسخگویی به مردم تصریح کرد: این موارد ابزارهایی برای ایجاد همبستگی و تعامل بیشتر با مردم بوده است.
وی  از اجرای پروژه‌های عمرانی و زیرساختی را از دستاوردهای مهم فرمانداری یاد کرد و گفت: افتتاح بیش از ۷۰۰ کلاس درس و احداث بیش از هزار کلاس درس تا پایان ۱۴۰۴، افتتاح چندین مرکز درمانی و بیمارستان در نقاط مختلف شهرستان مشهد، فعال‌سازی پروژه‌های ورزشی نظیر استادیوم‌ها و زمین‌های چمن، احداث ۶۲۰ کیلومتر جاده مواصلاتی در سطح شهرستان، اجرای طرح‌های بازآفرینی شهری و توسعه زیرساخت‌ها در حاشیه شهر، اجرای طرح‌های مختلف نظیر تأمین آب شرب، گازرسانی و احداث شبکه‌های مخابراتی در روستاها از جمله این طرح‌ها بوده است.
فرماندار سابق مشهد ضمن خدا حافظی و عذرخواهی از کوتاهی‌های پیش آمده به هر صورتی عنوان کرد: من همه تلاش خودم را برای خدمت در شهر امام رضا(ع) و مردم مشهد و زائران به کار بردم و برای سید حسن حسینی، فرماندار جدید شهر مشهد آرزوی توفیق دارم و از همه می‌خواهم تا در جهت رفع مشکلات مشهد و توسعه این شهر مقدس همچنان همراه و همگام باشند.

کمبود آب، قدیمی ترین مساله مشهد است
همچنین در پایان این مراسم فرماندار شهر مشهد ضمن قدردانی از زحمات فرماندار پیشین شهرستان مشهد گفت: تمام اقدامات مثبت پیگیری خواهد شد و و با استقلال کامل، به حل مسائل و مشکلات شهرستان خواهم پرداخت.
سید حسن حسینی ضمن اشاره به ویژگی های شهر مشهد خاطر نشان کرد: مشهد ویژگی‌های منحصر به فردی از جمله جمعیت چهار میلیونی، فرهنگ خاص خود و حضور سالانه بیش از 30 میلیون زائر و گردشگر دارد. این ویژگی‌ها باعث شده تا مشهد از نظر اقتصادی و فرهنگی یک شهر برجسته و مهم باشد و یکی از مهم‌ترین مراکز اقتصادی کشور محسوب می‌شود و خدمت به مردم این شهر، که به فرمایش مقام معظم رهبری خدمت به مردم ایران است، افتخاری بزرگ است.
وی افزود:  مهمترین و قدیمی ترین مساله مشهد آب است و در کنار آن مشکلات تأمین سرانه‌های خدماتی، معضل ترافیک و مسائل زیرساختی روبه‌رو است. این مسائل باید به‌طور جدی و علمی بررسی و برای حل آن‌ها راه‌حل‌های عاقلانه و عملیاتی ارائه شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha