تحولات منطقه

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس: یکی از اقدامات راهبردی در زمینه حمایت‌های مالیاتی در بودجه ۱۴۰۴، کاهش مستقیم مالیات تولید به میزان ۵ درصد است که اثرگذاری بالایی بر تحقق رشد اقتصادی و کاهش فشار مالیاتی بر بخش مولد اقتصاد دارد.

تحقق رشد اقتصادی بالا و کاهش فشار مالیاتی بخش مولد اقتصاد با کم شدن ۵ درصدی مالیات تولید
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

اقتصاد ایران که به دلیل وابستگی قابل توجه به نفت مشخص می شود، با چالش های مرتبط با تنوع، رشد پایدار و تاب آوری در برابر شوک های خارجی مواجه است. بخش تولید نشان‌دهنده یک راه ضروری برای توسعه اقتصادی است، به‌ویژه که هدف دولت کاهش وابستگی به نفت و باز کردن مسیرهای جدید برای رشد است. از نظر تاریخی، مالیات‌های بالای تولید به عنوان یک عامل بازدارنده برای سرمایه‌گذاری در این بخش عمل کرده است و کسب‌وکارها را در تلاش برای متعادل کردن تعهدات مالیاتی با سرمایه‌گذاری‌های مجدد ضروری قرار داده است.

کاهش مالیات تولید از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد مزایای فوری برای واحدهای تولیدی به همراه دارد؛ اولین آورده آن افزایش رقابت‌پذیری و جذابیت تولید در مقایسه دیگر بازارها است. بار مالیاتی کمتر به شرکت های تولید اجازه می‌دهد تا بیشتر از قبل سودآوری داشته باشند و این افزایش سودآوری به طور مستقیم بر افزیش رقابت‌پذیری تولید اثر می‌گذارد و آن‌ها را قادر می سازد تا در عملیات، تحقیق و توسعه و بهبود نیروی کار سرمایه گذاری مجدد کنند. با کاهش مالیات صنعت و بخش مولد اقتصاد، واحدهای تولیدی می توانند این پس انداز را به سمت نوآوری، فناوری و ارتقای کیفیت هدایت کنند.

همچنین دیگر مزیت کاهش مالیات تولید بحث افزایش جریانات نقدی و سرمایه در گردش تولید است. مالیات‌های پایین‌تر به بهبود جریان نقدینگی برای واحدهای تولیدی منجر می‌شود و به شرکت‌ها این امکان را می‌دهد تا عملیات تولید پایدار خود را حفظ کنند. همچنین باید به این نکته اشاره کرد که تصمیم برای کاهش نرخ مالیات تولید در بودجه ۱۴۰۴ یک ابتکار مهم استراتژیک است که برای حمایت از بخش تولیدی اقتصاد ایران طراحی شده است.

هدف دولت با کاهش مالیات بر واحدهای تولیدی، افزایش سودآوری، تحریک سرمایه‌گذاری، جذب سرمایه خارجی و در نهایت افزایش رقابت‌پذیری تولیدکنندگان ایرانی در بازارهای داخلی و بین‌المللی است. اثر موج دار این سیاست می تواند از مزایای مالی فوری فراتر رود و رشد اقتصادی بلندمدت، تنوع و انعطاف پذیری را به همراه داشته باشد.

سید محمد جمالیان عضو کمیسیون بهداشت و درمان در رابطه با حمایت از تولید در بودجه ۱۴۰۴ گفت: واقعیت این است که تولید با مشکلات جدی در بخش‌های مختلف روبرو است. خوشبختانه در لایحه بودجه ۱۴۰۴ توانستیم حمایت مالیاتی خوبی از این بخش به عمل بیاوریم.

جمالیان عضو کمیسیون بهداشت و درمان در ادامه گفت: کاهش مالیات بخش تولید به عنوان یک مشوق برای این حوزه عمل می‌کند و می‌تواند از این بخش در مقابل سوداگری حمایت به عمل بیاورد. تولید بخش پویای اقتصاد هر کشوری است و هر چقدر بتوانیم به انحای مختلف از تولیدکنندگان حمایت کنیم، در نهایت به نفع کشوراست.

وی در ادامه افزود: کاهش مالیات تولید نه تنها سودآوری را افزایش می‌دهد، بلکه نقش کلیدی در افزایش رقابت پذیری بنگاه ها در بازارهای داخلی و خارجی دارد. افزایش رقابت پذیری نفوذ بیشتر به بازارهای صادراتی را تسهیل می‌کند و درآمد ارزی اضافی ایجاد می‌کند. همچنین با منابع مالی بالاتر حاصل از کاهش مالیات تولید، کسب و کارها می‌توانند بر افزایش کیفیت محصولات تمرکز کنند، که برای افزایش فروش در بازارهای داخلی و بین المللی رویکردی حیاتی و کلیدی است.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: یکی از اقدامات راهبردی در زمینه حمایت‌های مالیاتی در بودجه ۱۴۰۴، کاهش مستقیم مالیات تولید به میزان ۵ درصد است که اثرگذاری بالایی بر تحقق رشد اقتصادی و کاهش فشار مالیاتی بر بخش مولد اقتصاد دارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۰۸:۵۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۹
    0 0
    ۵ درصد کاهش فقط هنوز هم مالیات بخش تولید خیلی بالا است و اصلا این ارقام باعث تشویق سرمایه گذار نمی شود