تغییرات مالیاتی در بودجه ۱۴۰۴ با هدف بهره مندی مردم به ویژه اقشار آسیب پذیر از طریق افزایش معافیت های مالیاتی برای آنها ضروری است. با افزایش ۱۰۰ درصدی معافیت مالیاتی تا سقف حقوق ۲۴ میلیون تومانی در ماه، عملا کمک بزرگی به حقوق بگیران در جهت افزایش درآمد قابل تصرف بیشتر و رفع نیازهای مصرفی خود خواهد کرد. این حرکت نه تنها به کاهش بار مالیاتی بر بخش حقوقبگیران نسبت به بخشهای دیگر غیرمولد کمک می کند، بلکه باعث تحریک مصرف و رشد اقتصادی میشود.
علاوه بر این، تغییرات مالیاتی در لایحه بودجه ۱۴۰۴ برای حمایت از بخش مولد اقتصاد، از جمله مشاغل خرد، از طریق فراهم کردن محیطی مساعد برای رشد و توسعه برای آنها طراحی شده است. در بودجه ۱۴۰۴ علاوه بر تخفیف مالیاتی برای حقوق بگیران و مشاغل کوچک، بر کاهش مالیات تولید برای تحریک سرمایه گذاری و توسعه صنعتی تمرکز دارد. با توجه به تغییرات و اصلاحات مالیاتی در بودجه ۱۴۰۴، تلاشهای دولت برای شناسایی فراریان مالیاتی و اعمال مجازاتهای سختتر برای آنها گامی مهم در تضمین عدالت مالیاتی در نظام مالیاتی کشور است.
بنابراین تغییرات مالیاتی در لایحه بودجه ۱۴۰۴ به نفع مردم، حمایت از بخش تولیدی اقتصاد و تضمین عدالت و شفافیت مالیاتی طراحی شده است. دولت با افزایش معافیتهای مالیاتی برای حقوق بگیران و مشاغل کوچک، کاهش مالیات تولید، شناسایی فراریان مالیاتی گامهای مهمی در جهت بهبود معیشت شهروندان و ارتقای رشد اقتصادی کشور برمیدارد.
افزایش سقف معافیت مالیاتی حقوقبگیران و مشاغل خرد به میزان سه برابر تورم
یعقوب رضازاده، نماینده سلماس در مجلس با اشاره به این موضوع که مجلس دوازدهم در ادامه تلاشهای شبانهروزی مجلس یازدهم حمایتهای خوبی از اقشار ضعیف و آسیبپذیر به لحاظ مالیاتی داشت، تصریح کرد: در بودجه ۱۴۰۴ تلاش کردیم از اقشار آسیبپذیر جامعه، به لحاظ مالیاتی حمایت به عمل بیاوریم. افزایش سقف معافیت مالیاتی حقوقبگیران و مشاغل خرد به میزان سه برابر تورم در چارچوب همین رویکرد قابل ارزیابی است و با توجه به تایید این موضوع توسط شورای نگهبان، سال آتی شاهد اخذ مالیات صرفا از حقوقهای بیشتر از ۲۴ میلیون تومان خواهیم بود که کمک بزرگی به معیشت خانوارهای با درآمد متوسط خواهد کرد.
وی ادامه داد: در بودجه ۱۴۰۴ به سمتی حرکت کردیم که در روندهای مالیاتی کشور از کسانی که حداقلیبگیر هستند و درآمدهای پایینی دارند، حمایت به عمل بیاوریم. در همین راستا، حمایت از کارگران و کارمندان از اهمیت بالایی برخوردار است.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: هر چقدر بتوانیم روندهای مالیاتی کشور را به سمت عدالت ببریم، بهتر است. در همین راستا، در مجلس تلاش کردیم به حمایت از کسانی که درآمدهای بالایی ندارند بپردازیم.
رضازاده گفت: به موازات این که در تلاش هستیم به افزایش وصول درآمدهای مالیاتی دولت مبادرت کنیم و اصلاح نظام مالیاتی کشور را مدنظر داریم، باید حمایت از اقشار ضعیف و آسیبپذیر را مدنظر داشته باشیم.
مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیات با هدف مردمیسازی نظام مالیاتی
وی ادامه داد: خوب است بر شناسایی مودیان جدید و مالیاتستانی از پردرآمدها متمرکز شویم. این وظیفه دولت است که از مالیات به عنوان یک ابزار برای کمک به عامه مردم و کمدرآمدها بهره ببرد.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: در حوزه مالیاتی، اقدامات خوبی در کشور در حال اجراست. به طور مثال، مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیات که با هدف مردمیسازی نظام مالیاتی کشور صورت گرفت، اقدام مناسبی است. در لایحه بودجه ۱۴۰۴ مصوب شد که این طرح مثبت طی سال آتی نیز ادامه پیدا کند.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: تلاش کردیم با طرح موضوعات مختلف در کمیسیونهای تخصصی با جزئیات به بررسی مسائل بپردازیم و جوانب متفاوت را برای مصوبات لایحه بودجه ۱۴۰۴ در حوزه مالیاتی مدنظر داشته باشیم.
رضازاده تأکید کرد: در شرایط تورمی فعلی دولت وظیفه دارد به حمایت از گروههای مختلف بپردازد و زمینه را برای حل مشکلات معیشت مردم فراهم کند.
نظر شما