سیر از دو طریق میتواند تنفس ما را بدبو کند. زمانی که سیر را میخوریم ترکیبات سولفور را در دهانمان دریافت میکنیم و آنها بلافاصله این بوی بد را تولید میکنند. این ترکیبات بودار تا زمانیکه مسواک نزده و نخ دندان نکشیم، در دهان باقی میمانند.
دومین راه از طریق ریههاست. مطالعه جالبی در سال ۱۹۳۶ توسط دو پزشک انجام شد که به بیمار مبتلا به سرطان مری سوپ سیر دادند. به دلیل وجود سرطان، بیمار توسط لولهای که از طریق دیواره شکم به معده اش می رفت و به طور کامل دهان را دور میزد تغذیه می شد. آنها متوجه شدند که هرچند سیر از طریق دهان به بدن بیمار وارد نشده ولی بعد از سه ساعت می توان بوی سیر را در تنفس وی احساس کرد. تحقیقات اخیر نیز این مطالعه قدیمی را تائید میکنند. ترکیبی که منجر به استشمام بوی سیر از ریهها می شود Allyl Methyl Sulfide یا AMS نام دارد. AMS گازی است که در جریان متابولیسم سیر جذب خون می شود، از طریق خون به ریهها میرسد و از آنجا بازدم می شود. این گاز گاهی از طریق پوست نیز دفع می شود. راز ماندگاری بوی سیر نیز همین است. به همین دلیل است که نمیتوان به راحتی از شر بوی بد سیر رهایی یافت.
مهم نیست که شما چقدر دهان خود را تمیز کرده، شسته و مسواک می زنید، بوی سیر همچنان در بازدم شما وجود دارد چرا که از ریهها خارج میشود.
چگونه از بوی سیر رهایی یابیم؟
بهترین راه برای خلاص شدن از بوی سیر، نخوردن آن است و این تنها راهی است که کاملاً شما را از بوی بد سیر دور نگه میدارد. اگر حذف سیر از رژیم غذایی خود را گزینه مناسبی نمیدانید، ما در اینجا چند پیشنهاد برای شما داریم.
لطفاً توجه داشته باشید که اگرچه ممکن است بتوانید ترکیباتی که منجر به ایجاد بوی بد سیر در دهان می شوند را خنثی کنید ولی همچنان بوی این ترکیبات سولفور از طریق ریه و بازدم شما به مشام میرسند. اما اثر بخشی این درمانها قابل بحث است چرا که تا حد قابل ملاحظهای بوی سیر را کاهش خواهند داد.
علاج بوی بد سیر
موثرترین راه خلاص شدن از بوی سیر حذف مکانیکی ذرات سیر و ترکیبات فرار سولفور از دهان است. این عمل با مسواک زدن دندانها، کشیدن نخ دندان، استفاده از دهانشویه و تمیز کردن زبان با مسواک و یا وسایل مشابه، تا حدودی امکان پذیر است. تمیز کردن زبان نیز گام بسیار مهمی در از بین بردن ترکیبات سولفور از دهان است.
لیست زیر موارد دیگری است که قبل یا بعد از انجام موارد بالا در از بین بردن بوی سیر به شما کمک خواهد کرد اما به خاطر داشته باشید هیچ کدام از این گزینه ها نمی تواند جایگزین حذف فیزیکی ذرات سیر گردد. اگر این موارد را بدون از بین بردن ذرات سیر انجام دهید، تنها مدت زمان کوتاهی از شر بوی سیر رهایی می یابید و این بو مجدداً باز میگردد.
جعفری: در بسیاری از دستورهای غذایی که سیر در آن به کار رفته از جعفری نیز استفاده می شود چرا که جعفری در خنثی سازی بوی سیر موثر است. شما می توانید پس از مصرف سیر مقداری جعفری در دهان خود بگذارید و آن را برای مدتی بجوید.
هل، نعنا، رازیانه، میخک و دانه رازیانه: این دانه ها و گیاهان شبیه به جعفری در پوشاندن و خنثی کردن بوی سیر بسیار موثرند.
لیمو: این عضو خانواده مرکبات نیز در خنثیسازی بوی سیر بسیار موثر بوده و دارای خواص زد باکتری است. شما میتوانید پس از مصرف سیر یک تکه لیمو را دهان گذاشته و بمکید. شستن دست ها با آب لیمو نیز در حذف بوی سیر از دست به شما کمک کند.
نوشیدن چای: چای به خصوص چای سبز و چای نعنایی حاوی پلی فنول است که به کاهش ترکیبات فرار گوگرد کمک می کند. پس نوشیدن چای را همراه یا پس از مصرف سیر امتحان کنید و تاثیر آن را مشاهده کنید.
آدامس بدون قند: جویدن آدامس بدون قند نیز در پوشاندن بوی سیر و یا حتی بیرون راندن ذرات آن که ممکن است در بین دندان ها باقی مانده باشد موثر است.
نوشیدن شیر: در یک مطالعه انجام شده در سال ۲۰۱۰ ثابت شد که نوشیدن شیر در کاهش بوی بد سیر تاثیر بسزایی دارد. بر اساس استدلال موجود مقدار چربی موجود در شیر به خنثی کردن بوی سیر کمک می کند و بر همین اساس شیر پرچرب از شیر کم چرب موثرتر خواهد بود و این تاثیر زمانی بیشتر میشود که شیر با سیر مخلوط شده و به همراه هم مصرف شوند.
جویدن دانههای قهوه: افراد مختلفی گزارش داده اند که جویدن دانه های قهوه به کاهش تنفس بدبوی ناشی از بوی سیر کمک شایانی میکند.
استفاده از قرصهای بیبوی مکمل سیر: اگر سیر را فقط به خاطر وجود خواص درمانی آن مصرف میکنید میتوانید به مصرف قرصهای مکمل سیر به عنوان جایگزین آن فکر کنید.
۹ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۸
کد خبر: 107096
سیر و دیگر اعضای خانواده سیر (پیاز، موسیر، تره فرنگی) Cysteine Sulfoxide تولید میکنند و این ترکیب شیمیایی منجر به تولید چنین بو و طعمی میشود. این ترکیبات، شبیه به ترکیباتی هستند که توسط باکتریهای بیهوازی تولید شده و منجر به بوی بد دهان میشود.
نظر شما