تحولات منطقه

۱۰ مهر ۱۳۹۰ - ۱۰:۱۸
کد خبر: ۱۲۱۲۳

دایموند پس از این کار و در تحقیقات بیشتر نشان داد که ویتامین D همین اثر را روی سلول‌های مربوط به لثه دندان دارد.

تاثیر ویتامین D بر بیماری‌های عفونی
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

جام جم آنلاین: سلول‌های مربوط به لثه دندان که به شکل آزمایشگاهی رشد یافته و در معرض ویتامین D قرار گرفتند، توانستند میزان تولید یک نوع آنتی‌بیوتیک درونی را افزایش دهند و در مقایسه با سلول‌هایی که ویتامین D به آنها افزوده نشده بود، باکتری‌های بیشتری را از بین ببرند.

در این تحقیق که در مجله «ایمنی و آلودگی» به چاپ رسیده، محققان پیشنهاد می‌کنند مصرف ویتامین D می‌تواند لثه‌ها را از عفونت‌های باکتریایی که منجر به ورم و التهاب لثه و بافت‌های محافظ اطراف دندان می‌شود، در امان نگه دارد.

به طور میانگین 50 درصد از مردم مبتلا به عفونت لثه و بافت‌های محافظ اطراف دندان هستند که یکی از دلایل اصلی از دست دادن دندان‌ها بوده و می‌تواند در بیماری‌های قلبی هم تاثیرگذار باشد.

طبق بررسی‌های انجام گرفته، اکثر مردم دچار کمبود‌ ویتامین D هستند. پس از کشف آزمایشگاهی مبنی بر این که ویتامین D می‌تواند گلبول‌های سفید خون جهت تولید پروتئین‌های طبیعی با عملکرد آنتی‌بیوتیکی را تحریک کند، جیل دایموند از مدرسه دندانپزشکی نیوجرسی نشان داد ویتامین D سلول‌های ریه را بر تولید یک پروتئین طبیعی آنتی‌بیوتیک به نام LL-37 تحریک کند و باکتری‌های بیشتری را از بین ببرد.

این موضوع نشان می‌دهد که ویتامین D می‌تواند به بیمارانی که دچار فساد الیاف (فیبروز)‌ مثانه‌ای هستند، کمک کند.

دایموند پس از این کار و در تحقیقات بیشتر نشان داد که ویتامین D همین اثر را روی سلول‌های مربوط به لثه دندان دارد.

با مطالعات بیشتر مشخص شد که ویتامین D، سلول‌های لثه را تحریک به تولید پروتئین دیگری به نام TREM-1 می‌کند که تاکنون به خوبی مورد مطالعه قرار نگرفته، اما تصور می‌شود که گلبول‌های سفید آن را می‌سازند.

مطالعات جامع و درک بیشتر این که ویتامین D چگونه این تنظیم را انجام می‌دهد، متخصصان را قادر خواهد ساخت تا در روش‌های درمانی از این ویتامین استفاده کنند.

جالب توجه اینجاست که دایموند دریافت سلول‌های لثه و ریه ظاهرا می‌توانند شکل غیرفعال ویتامین D را به فعالیت وادار کنند. این به‌آن معناست که در صورت اثبات این موضوع حتی می‌توان از ویتامین D به عنوان درمان موضعی استفاده کرد.

ویتامین D در سال‌های اخیر، موضوع داغ محافل تحقیقاتی بوده و مطالعات حاکی است ویتامین D علاوه بر بیماری‌های عفونی می‌تواند نقش حفاظتی در برابر بیماری‌‌های خودایمن (تولید پادتن‌های مضر در بدن)‌ و سرطان‌های مشخص داشته باشد.

دایموند پس از شروع مطالعاتش روی ویتامین D از آن به عنوان یک مکمل استفاده کرد. او می‌گوید طی 4 سال تنها یک بار دچار سرماخوردگی شد که این سرماخوردگی تنها 3روز بیشتر طول نکشید.

کسانی هم که این روش را انتخاب کردند، به نتایج مشابهی رسیدند. محققان در تلاشند بدانند که این اتفاق چگونه صورت می‌پذیرد و چه بیماری‌های عفونی دیگری را می‌توان با استفاده از ویتامین D تسکین و تخفیف داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.