اکبر اعلمی نماینده پیشین مجلس با اشاره به دیدار روز گذشته خود با آیتالله هاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، که قدرتالله علیخانی خبر آن را اعلام کرده بود، جزئیاتی از دیدار را تشریح کرد.
به گزارش ایسنا، اعلمی با اشاره به چگونگی انجام این دیدار گفت: با وجود اینکه در انتخابات ریاست جمهوری ثبتنام کرده بودم اما با توجه به رویکرد شورای نگهبان اطمینان داشتم که از فیلتر شورای نگهبان عبور نخواهم کرد. به همین سبب من نیز مانند بخش قابل توجهی از جامعه اینبار به این نتیجه رسیده بودم که در میان کاندیداهای مورد تائید شورای نگهبان، آقای هاشمی رفسنجانی با توجه به رویکرد و موقعیت و سوابقی که دارد تنها گزینهای است که میتواند با اتخاذ گفتمان و سیاست معتدلتر، کشور را از بحران نجات دهد و کمتر کسی باور میکرد که او هم به صف ردصلاحیت شدگان بپیوندد.
وی افزود: از همین رو در 21 اردیبهشت یعنی یک روز قبل از پایان یافتن مهلت ثبتنام کاندیداها، پیامکی را به آقای شیخ قدرت علیخانی که همیشه به آقای هاشمی رفسنجانی وفادار بوده و هماکنون نیز مشاور پارلمانی ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام است ارسال کردم با این مضمون که "از قول من به هاشمی بگوئید حتما در انتخابات ثبتنام کند." دقایقی بعد آقای علیخانی تلفنی با من تماس گرفت و گفت همین الان به نزد آقای هاشمی میروم تا پیامت را به او برسانم. گفتم از قول من به ایشان بگویید مادامی که رد صلاحیت نشدهام به عنوان رقیب جدی ایشان در میدان رقابتها باقی خواهم ماند اما اگر رد صلاحیت شدم با همه توان و ظرفیتهای خود به نفع او کار خواهم کرد تا پیروز انتخابات شود.
این نماینده پیشین مجلس در ادامه گفت: یکی - دو روز پس از ثبتنام آقای هاشمی در انتخابات، آقای علیخانی دوباره تماس گرفت و اظهار کرد پیامت را به آقای هاشمی رساندم و ایشان از شما تشکر کرد. علیخانی پیشنهاد کرد که همان روز به ملاقات آقای رفسنجانی بروم. به او پاسخ دادم همانطور که قبلا گفتم، هماکنون رقیب انتخاباتی ایشان هستم و بهتر است پس از اعلام نتایج رسیدگی به صلاحیتها این دیدار صورت بگیرد.
اعلمی با اشاره به رد صلاحیت هاشمی رفسنجانی در انتخابات اظهار کرد: متاسفانه آقای هاشمی هم مانند بسیاری دیگر رد صلاحیت شد و بیش از همه نظام و جریان حاکم از خدمات و توانمندیهای وی در پست ریاست جمهوری محروم شد که بنده نیز با نگارش نامه سرگشادهای به این اقدام شورای نگهبان واکنش نشان دادم. روز گذشته (سهشنبه) نیز به دیدار ایشان رفتم تا ضمن ابراز تاسف از رد صلاحیت وی، نقطه نظرات خود را پیرامون مسائل جاری کشور با ایشان در میان بگذارم. در طول 34 سال گذشته این اولین دیدار بنده با آقای هاشمی بود.
وی با اشاره به برخی محورهای صحبت خود با رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: در این دیدار صمیمانه که آقای شیخ قدرت علیخانی هم حضور داشت، نکات و پیشنهاداتی را با ایشان در میان گذاشتم؛ از جمله اینکه به دو کتاب کالبد شکافی چهار انقلاب برینتون و مزرعه حیوانات اثر جرج اورول که در نقد انقلاب اکتبر 1917 روسیه به نگارش درآمده اشاره کردم که . همچنین گفتم که وضع امروز ما نتیجه و محصول تصمیمات و رفتارهای دیروز همه ماست و در گذشته اشتباهات زیادی رخ داده و در نتیجه لازم است منصفانه نسبت به نقد آن اقدام و از اشتباهات گذشته اعلام برائت شود.
به گفته اعلمی، وی در این دیدار پیشنهاد تشکیل حزبی فراگیر را به هاشمی رفسنجانی ارائه کرد و خطاب به او گفت: با رد صلاحیت شدن از سوی شورای نگهبان، شما عاقبت به خیر شدید و برای شما فرصت و ظرفیت جدیدی در میان بسیاری از مردم و حتی و منتقدان سابق شما ایجاد شد و در نتیجه هماکنون میتوانید در چارچوب قانون اساسی موجود، اصلاحات مورد نظر مردم را مطرح و به شیوههای مختلف آن را پیگیری کنید و لذا پیشنهاد میکنم که با تشکیل یک حزب فراگیر از فرصت ایجاد شده در جهت پیشبرد حقوق و منافع مردم حداکثر استفاده را ببرید.
اعلمی خطاب به هاشمی رفسنجانی ادامه داد: شما مسئولیت مجمعی را عهده دارید که باید مصلحت نظام را کشف کند و اگر مصلحت نظام را مساوی با مصالح کشور و ملت بدانید لازم است در قالب سفرهای استانی بدون تشریفات مرسوم و پرهزینه و انجام دیدارهای بیپیرایه با اقشار مختلف مردم به کشف مصالح مردم و کشور بپردازید و در این مورد پیشنهاد میشود اولویت اول را به سفر به استانهای آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، زنجان، سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، لرستان، کردستان و مازندران بدهید.
وی افزود: در ادامه این دیدار پیشنهاد کردم که با شیوههای مختلف درباره نظریه ولایت فقیه و نظرات معارض با آن و همچنین برخی برداشتهای نادرست در این رابطه و خطرات و پیامدهای ناشی از آن و نیز ظرفیتهای اجرای نشده قانون اساسی بویژه اصول مندرج در فصل حقوق ملت مورد موشکافی عالمانه شود.
این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در پایان اظهار کرد: آقای هاشمی دو کتاب مورد اشاره بنده را مطالعه کرده بود. برخی پیشنهادات مطرح شده مورد توجه ایشان قرار گرفت و نقطه نظرات خود را در مورد آنها ارائه دادند.
نظر شما