تحولات لبنان و فلسطین

گروه اقتصادی / امیر روحپرور - سرانجام پس از حرف و حدیثهای فراوان سکان ریاست پارلمان بخش خصوصی در دستان مرد آرام این بخش قرار گرفت. <BR>

کلید اتاق در دست بخش خصوصی ماند

شافعی، چهره نام آشنا که البته بیشتر فعالان اقتصادی او را می‌شناسند؛ مردی از تبار خراسان و آشنا به رنج و درد مردم این خطه.دیروز اتاق بازرگانی ایران بر سر یک کرسی شاهد دوئل پنهانی بود که در چند روز گذشته به اوج خود رسیده بود؛ جنگ پنهان و یا رقابت نفسگیر بر سر تصاحب کرسی .یکشنبه 26 آبان ماه بود که محمد نهاوندیان، رئیس دفتر فعلی رئیس جمهور از سمت خود در ریاست اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران استعفا کرد؛ استعفایی که بسیاری از صاحب نظران و فعالان اقتصادی آن را مدتها پیشتر پیش بینی کرده بودند.
حضور آقای رئیس در جلسات هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با تأخیر صورت می‌گرفت و به گفته خودش، مشغله‌های وی در ریاست جمهوری بعد از بیعت با حسن روحانی، روز به روز بیشتر شده بود تا جایی که ادامه فعالیت را از وی در پارلمان بخش خصوصی سلب می‌کرد.
اما از همان روزی که استعفای وی تقدیم هیأت رئیسه اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران شد و شاید روزها پیش از آن، جنگ پنهانی بر سر تصاحب کرسی وی در هیأت رئیسه میان دولتی‌ها شکل گرفت .
شنیده‌های رسانه‌ها حاکی است، طیفهای مختلفی برای تصاحب این کرسی برنامه ریزی کرده بودند که دامنه آن از دفتر رئیس جمهور تا دفتر معاون اول رئیس جمهور و حتی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز کشیده شده بود.
در این میان، گفته می‌شد نامزد مدنظر محمد نهاوندیان، رئیس دفتر رئیس جمهور و همفکرانش، غلامحسین شافعی، است. در مقابل، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور و طیف کارگزاران نیز مسعود خوانسازی عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران را نشانه گرفته اند و در عین حال، وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز به ریاست رساندن مجتبی خسروتاج، رئیس اسبق سازمان توسعه تجارت را پیگیری می‌کند.
سرانجام انتخابات در هیاهو اتاق برگزار شد و علاءالدین میرمحمد صادقی اعلام کرد، از 343 رأی مأخوذه اعضای هیأت نمایندگان اتاق ایران سه رأی سفید، 162 رأی به مسعود خوانساری و 178 به غلامحسین شافعی داده شده است و این یعنی اینکه غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران شد.او تاکنون 14 بار به عنوان صادر کننده نمونه استانی، سه بار به عنوان صادر کننده نمونه کشوری معرفی شده‌ است. شافعی تاکنون 26 سال در اتاق بازرگانی حضور داشته و 6 سال در اتاق ایران فعالیت کرده است .

 

با ویژه‌خواری مبارزه می‌کنیم
اما رئیس جدید اتاق در اولین اظهار نظر با بیان اینکه با ویژه‌خواری مبارزه می‌کنیم، گفت: امروز با وضعیت حساسی مواجهیم و واقعیت این است که تا چند نسل دیگر همچنین فرصتی ایجاد نمی‌شود، بنابراین دیگر فرصت اشتباه نداریم.
غلامحسین شافعی اظهار داشت: اتاق بازرگانی امروز نام معتبری است و از جایگاه والایی برخوردار است و این اعتبار به واسطه گذشتگانی است که برای اتاق رنج و مرارت کشیده‌اند، بنابراین حس آرامش و اتحاد و انسجام در اتاق بازرگانی نشانه بلوغ بخش خصوصی است و باید بدون اتکا به دیگران اتاق بازرگانی خودش را اداره کند.
وی با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی باید مشاور سه قوه باشد، گفت: یک مشاور دلسوز و صادق نباید بله قربان گو باشد و باید نگاه ملی به مسائل کشور داشته باشد و به اقتصاد کشور ادای دین کند.
وی با اشاره به ظرفیت کم نظیر به وجود آمده گفت: تشکلهای اقتصادی باید پرتوان‌تر از گذشته در فعالیتهای اقتصادی حضور داشته باشند تا میدان عمل کافی برای آنها فراهم شود.
وی با اشاره به کمیسیونهای اتاق گفت: کمیسیونهای اتاق هسته‌های پرثمری هستند، بنابراین باید از این ظرفیت در برنامه‌ریزی آینده اتاق استفاده کرد و اتاق باید مدیریت لازم را داشته باشد تا به یک اتاق چالاک تبدیل شود.
وی با اشاره به لزوم استفاده از فرصتها و موقعیتها گفت: باید توان کارشناسی اتاق ارتقا یابد و همچنین اتاقهای استانها نیز استقلال داشته باشد.
وی افزود: اتاق بازرگانی باید با افزایش تعاملات بین‌المللی به دیپلماسی فعال دولت کمک کند و این کار باید در قالب تجدیدنظر در وضعیت فعلی و برگزیدن راه جدید ایجاد شود.

 

از رئیس جدید حمایت کنید
رئیس دفتر رئیس جمهور هم گفت: همه باید از غلامحسین شافعی، رئیس جدید اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران حمایت کنند.
محمد نهاوندیان پس از انتخاب رئیس جدید اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران انتخابات برگزار شده را تجلی اخلاق و خدمتگزاری از سوی فعالان بخش خصوصی دانست و گفت: رئیس جدید با رأی اکثریت برگزار شد، اما نکته ارزشمند این است که در جریان این انتخاب فضای غالب در اتاقهای بازرگانی و رسانه‌ها فضای مؤدب و اخلاقی بوده است.
وی تصریح کرد: هر کس که در این سمت حضور دارد، جز فدا کردن مصالح، منافع و آسودگی شخصی راه دیگری ندارد و به نظر می‌رسد، همه باید از رئیس جدید حمایت کنند.
به گفته نهاوندیان، اتاق محلی برای ویژه خواری و رانت جویی نیست و فعالان اقتصادی مصالح ملی را دنبال می‌کنند.
گفتنی است، دولتی‌ها پیشتر از رقیب شافعی برای تصاحب کسری ریاست پارلمان بخش خصوصی حمایت کرده بودند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.