انتخابات

پس از مطرح کردن عنوان طرح پایش و پویش استانها از سوی محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور، این طرح هم اکنون در دولت کلید خورده و قرار است جایگزین عنوان سفرهای استانی باشد.<BR> <BR>

طرح پایش و پویش استانها کلید خورد/ جزئیات شیوه انجام سفرهای استانی دولت

به گزارش خبرنگار مهر، محمد نهاوندیان 11 آبانماه سال جاری در حالی که حدود 3 ماه از آغاز به کار دولت تدبیر و امید گذشته بود و بحث های متعددی در خصوص انجام سفرهای استانی دولت و چگونگی ادامه یافتن آن مطرح می شد، گفت: ما اگر از رشد درون‌زا سخن می‌گوییم، به‌معنای این است که استعدادهای استانی را بشناسیم و وسایل مورد نیاز را برای رشد درون‌زای استان‌ها فراهم کنیم.

استان‌ها با یک یا چند سفر آباد نمی شوند

وی درحالی از طرح جدیدی درباره انجام سفرهای استانی در دولت دبیر و امید سخن گفت که گویا به شیوه قبلی انجام این سفرها انتقاد داشت. رئیس دفتر رئیس جمهور در ادامه از پیشنهاد خود برای تغییر نام سفرهای استانی به عنوان پایش و پویش استانی خبر داد و گفت: حیف است که اسم این برنامه‌ها را سفرهای استانی بگذاریم، چرا که استان‌ها با یک یا چند سفر آباد نمی‌شوند، بلکه باید جوشش درون‌زا داشته باشند.

نهاوندیان در خصوص این پیشنهای خود توضیح داد: "نباید تعهداتی در استان‌ها ایجاد کنیم که امکان تأمین آنها را نداشته باشیم"، بلکه باید پروژه‌هایی را آغاز کنیم که خود آن پروژه بتواند خرج خود را تأمین کند.

225 سفر استانی از ابتدای دولت یازدهم

این اظهارات رئیس دفتر رئیس جمهور نقطه آغاز نوع نگاه دولت به انجام سفرهای استانی و تغییر شیوه آن بود، چراکه بعد از آن سفرهای متعددی از سوی مقامات دولتی در سطح معاونان رئیس جمهور، وزیران دولت و حتی معاونان آنها آغاز شد تا جایی که در خبری رسمی تعداد این سفرها از ابتدای آغاز به کار دولت بیش از 225 مورد عنوان شد.

البته گویا این شیوه اصلی دولت یازدهم در انجام سفرهای استانی خواهد بود، چراکه عمده مقامات ارشد دولت انجام این سفرها به شیوه قبلی و تصویب چند صد مصوبه بدون پشتوانه مالی، فنی و علمی را نادرست و غیرممکن می دانند. موضوعی که رئیس جمهور، سخنگوی دولت و برخی معاونان روحانی نظیر مجید انصاری نسبت به آن انتقادات بسیاری را مطرح کرده اند و عملی کردن مصوبات استانی دولت های نهم و دهم را نیازمند بیش از 400 هزار میلیارد تومان اعتبار خوانده اند.

البته همان طور که بارها از سوی مقامات ارشد دولت یازدهم، بویژه محمد باقر نوبخت، سخنگوی دولت و معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور تاکید شده است، تعطیلی کارهای کل دولت و رفتن تمامی اعضای آن به استانها به منظور انجام سفر استانی اقدامی نادرست است که قطعا دولت فعلی در طرح پایش و پویش استانها به دنبال تغییر این شیوه است.

بر این اساس شنیده شده است که هم اکنون دولت تدبیر و امید در حال تهیه طرحی با عنوان پایش و پویش استانها است که بر اساس آن نحوه انجام سفرهای استانی از سوی دولت یازدهم و مقامات آن بویژه شخص رئیس جمهور مشخص خواهد شد.

گزارش سفرهای استانی اعضای دولت به هیات وزیران

در همین خصوص حجت الاسلام علی یونسی، دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت های مذهبی پس از انجام اولین سفر استانی خود به سیستان و بلوچستان تاکید کرد: این سفر و سفرهایی از این دست با تمام جزئیاتش به طور مستقیم به رئیس جمهوری و هیات دولت گزارش داده خواهد شد. به طور معمول، گزارش سفرها و اقدامات اینجانب به ریاست محترم جمهوری، معاون اول ایشان و سرپرست نهاد ریاست جمهوری تقدیم می شود البته متناسب با فراخور موضوع، گزارش مرتبط با وزارتخانه یا سازمان خاص، علاوه بر موارد فوق به آن نهاد مربوطه نیز ارسال می شود. در ضمن، گزارش این سفر از سوی آقای دکتر نوبخت، در هیات دولت مطرح خواهد شد.

وی درباره سیاست دولت تدبیر و امید در انجام سفرهای استانی افزود: سیاست های اتخاذ شده در دولت یازدهم درخصوص استان ها مبتنی بر این است که زمینه ای فراهم کند تا استانداری ها بیش از پیش فعال شده و مشکلات را حل کنند. از این رو اشراف استانداران به مسائل منطقه اهمیت می یابد. همچنین در این راستا به کارگیری افراد متخصص و بومی می تواند به حل مشکلات کمک کند؛ مسیری که در دولت قبل به خوبی پیش نرفت و موجب اعتراض نمایندگان این استان از کیفیت استخدام ها دراین استان شد، استخدام هایی که بی شمار بود و افراد بومی کمتری در آن به چشم می خورد.

یونسی در تشریح اهداف سفرهای استانی در دولت یازدهم تصریح کرد: طبق این سیاست کلی بود که سفیران دولت یازدهم جلسات مختلفی را با افراد تاثیرگذار در این استان ها ترتیب دادند. دیدارهایی با حضور نماینده ولی فقیه در استان؛ استاندار، نماینده اهل سنت در مجلس خبرگان رهبری، چند تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و شخصیت های برجسته ای از علمای شیعه و سنی، پیرامون مسائل و مشکلات استان و البته جلسه ای با همه اعضای ستاد انتخاباتی دکتر روحانی در استان نیز نمونه ای از این جلسات است.

برنامه دولت برای پایش و پویش استانها

دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت های مذهبی علت عدم اطلاع رسانی درخصوص چگونگی انجام سفرهای استانی در دولت یازدهم را عمل گرا بودن دولت و دوری از ایجاد فضاهای تبلیغاتی عنوان کرده و یادآور شده است که دولت به دور از تبلیغات سفرهای استانی به دنبال برنامه ای برای «پایش و پویش استان ها »است.

بر اساس آنچه تاکنون از سوی مقامات دولتی مورد تاکید قرار گرفته است، دولت به جز هدف عمرانی و توسعه محوری به دنبال ایجاد تاثیرات فرهنگی و اجتماعی نیز هست. فعالیت هایی که مردم استان ها را قانع کند که در آینده کشور سهیم هستند و به این طریق امید و تلاش را در کالبد آن ها بدواند. از این جهت یونسی با بیان این که یکی ازاهداف این سفر آشنایی با مشکلات مردم است، بیان می کند: فعال نگه داشتن فضای سیاسی کشور هدف دیگری است که دنبال می کنیم. ما می خواهیم مردم و نهادهای مردمی پیرامون مسائل و برنامه های دولت نظر بدهند و عملکرد دولت را نقادانه پیگیری کنند. مردم باید نسبت به آینده کشور حساس باشند. در این راستا، احزاب ملی و محافل سیاسی می بایست پویا و سرزنده باشند و برای ایفای نقش کادرسازی کنند.

رویکرد دولت در اولویت بخشی به مسائل مهم کشور و استانها و تلاش برای رفع آنها در نوع بودجه ریزی هم دیده می شود، جایی که اولویت بودجه به اتمام پروژه هایی که امکان اتمام آنها در سال 93 وجود دارد، اختصاص داده شده و قرار است بر این اساس بیش از 360 پروژه در سال 93 به بهره برداری برسد. البته این موضوع با واکنش برخی نمایندگان استانها مواجه شد و آنها در پی این نوع نگاه دولت تهدید به استعفای دسته جمعی کردند، اما پاسخ دولت این بودکه این رویکرد باعث رونق تولید و رفع بخشی از مشکلات اقتصادی خواهد شد.

جزئیات چگونگی سفرهای استانی اعضای دولت و رئیس جمهور

نوع جدید سفرهای استانی با عنوان پایش و پویش استان ها گرچه شیوه قبلی سفرهای استانی را در ذهن افراد متبادر نمی کند، اما بر این اساس قرار است موضوعات و مشکلات مهم استانها با سفر معاونان رئیس جمهور، وزیران و معاونان آنها مورد بررسی قرار گیرد و راهکارهای عملی برای آن ارائه شود، ضمن اینکه در این نوع سفرها دیگر خبری از اعزام دسته جمعی و چند روزه اعضای دولت به یک استان و تصویب چند صد مصوبه طی یک جلسه خبری نخواهد بود و مشکلات استانها در چارچوب جلسات شورای اداری استانها و با حضور نمایندگان مجلس، استاندار و چهره های استانی بررسی خواهد شد.

در این نوع رویکرد قرار است چارچوب مشخصی هم برای انجام سفرهای رئیس جمهور به استانهای مختلف کشور در نظر گرفته شود، اما در این سفرهای هم خبری از استقبال مردمی از فرودگاه تا محل سخنرانی و اینگونه اقدامات نخواهد بود.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.