تحولات منطقه

قدس آنلاین _ امام جمعه شهرستان قوچان در مراسم بزرگداشت آیت الله سید محمدحسن نجفی معروف به آقا نجفی گفت: آقا نجفی پشتوانه ای محکم برای مردم و پناهگاهی امن برای مظلومین و ضعفای روزگارحیاتش بود.

آقا نجفی پشتوانه ای محکم برای مردم و پناهگاهی امن برای مظلومین و ضعفا بود
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

حجت الاسلام طباطبایی در مراسم بزرگداشت آیت الله سید محمد حسن نجفی معروف به آقانجفی قوچانی ؛ در خصوص شخصیت این عالم بزرگوار گفت: یکی از دلایل محبوبیت آقا نجفی این بود که با آن جایگاه علمی و موقعیت اجتماعی حاضر شد به عنوان یک طلبه برای تبلیغ و ترویج دین در قوچان بماند.

 امام جمعه شهرستان قوچان افزود:این شخصیت بزرگوار همواره پشتوانه ای محکم برای مردم و پناهگاه امنی برای ضعفا و مظلومین آن روزگار بود.

 وی دراین مراسم که با حضوربيش از 200 نفر از روحانيون و طلاب برادر و خواهربرگزار شد به تبیین جایگاه و نقش مهم علما و روحانیون درجامعه پرداخت.

 حجت الاسلام طباطبایی گفت:همواره تبلیغ و ترویج دین و آشنا نمودن مردم با احکام اسلام اولویت اول علما و روحانیت بوده است.

 وی با اشاره به مبارزات آقا نجفی در خصوص مسئله کشف حجاب در دوره رضاخان بیان داشت: علما و روحانیت پرچمدار مقابله با هجمه ها و حملاتی بوده که علیه دین و فرهنگ اسلامی صورت گرفته است.

 در ادامه حجت الاسلام نیساری رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان قوچان به ارائه گزارشی از عملکرد مرکز فرهنگی قرآنی آرامگاه نجفی پرداخت.

 وی گفت: این مرکز فعالیت خود را از سال گذشته آغاز نموده است.

 رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان قوچان افزود: تاکنون بیش از 360 قرآن آموز در این مکان ثبت نام نموده و کار حفظ قرآن را شروع کرده اند.

 نگاهی اجمالی به آثار و زندگینامه آیت الله سید محمد حسن نجفی

 شرح دعاى صبا، عذر بدتر از گناه، حيات الاسلام فى احوال آية الملك العلّام، سياحت شرق، سياحت غرب يا سرنوشت ارواح بعد از مرگ، شرحى بر كتاب «پسران من» پل دومر آمريكايى در زمينه اخلاق و تربيت جوانان، شرح ترجمه رساله تفاحيه بابا افضل كاشانى، رساله اى در اثبات رجعت از آثار به یادگار مانده این عالم فرهیخته است.

 سیاحت شرق که از تالیفات مهم ایشان است و درباره سوانح عمر از ابتدای زندگی، گزارش تحصیلات و مشقات دوران تحصیلی، و مباحث و معارف اسلامی را به استناد آیات و روایات با قلمی ساده شرح داده است و خواننده را با نکات علمی و رویدادهای آن زمان آشنا می کند، رویدادهای تاریخی و انعکاس نهضت مشروطیت را در عراق بویژه در نجف به تفصیل شرح داده است مسائل تعلیم و تربیت و تزکیه نفس نیز در این کتاب به چشم می خورد.

 این کتاب در1347 قمری نگارش یافته و در 1362 شمسی در تهران چاپ شده است.

 در مورد اهمیت این کتاب همین بس که از قول آقای مدرسی طباطبائی نقل شده که کتاب سیاحت شرق جزء السنه شرقی در دانشگاه پرستون ایالت نیوجرسی آمریکا تدریس می شود.

 بهترین راه شناخت آن مرد بزرگ مطالعه کتاب سوانح عمر یا سرگذشت نامه و سفرنامه ایشان تحت عنوان سیاحت شرق است که با نثر ساده و بی تکلف نوشته شده و از ابتدای کودکی تا نیل به مقام اجتهاد در حوزه علمیه نجف را در برمی گیرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی، این کتاب را آقا نجفی با زبردستی یک نویسنده هنرمند و یک روانشناس و جامعه شناس تیزبین گزارش کرده و تصویری دقیق از وضعیت زندگی مردم روزگار آوزده است.

 وی در این کتاب  رنج و سختی و فقر و گرسنگی طلبه ای محروم را که سرشار از شوق ایمان و ذوق علم است بازگو کرده است.

 آقا نجفی قوچانی در سال 1295 قمری در خسرویه قوچان تولد یافته و تحصیلات مقدماتی و حکمت و فلسفه و اصول را در مشهد و اصفهان و نجف به پایان رساند و به مقام اجتهاد نائل آمد.

 این عالم بزرگوار در شب جمعه 26 ربیع الثانی سال 1363 قمری در سن 68 سالگی برحمت خدا پیوست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha