قدس آنلاین: امیرمومنان امام علی (ع) می فرمایند: «... پس دنيا به بازى كردن با ايشان پرداخت و ايشان به بازى كردن با دنيا پرداختند، و آنچه را پس از زندگى دنيا خواهد آمد فراموش كردند.»

اینها بازیچه دنیا می شوند!

به گزارش قدس آنلاین، پول پرستی و بندگی کردن برای پول از پست ترین اعمال و مورد نکوهش قرآن و روایات است.

چنان که خداوند در آیه 67 سوره مبارکه انبیاء می فرماید: «أُفٍّ لَكُمْ وَ لِما تَعْبُدُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ، أَ فَلا تَعْقِلُونَ؟* (ابراهيم «ع» به نمروديان گفت:) بيزارى باد بر شما و بر آنچه- جز خداى- مى‏پرستيد، مگر عقل نداريد»

پيامبر اکرم (ص) نیز می فرمایند: «هر كس دينار و درهم (پول) را بپرستد، ملعون است، ملعون.»

شيخ صدوق گفته است: «اين سخن پيامبر (ص): هر كس دينار و درهم را بپرستد به معنى كسى است كه زكات مال ندهد، و از مواسات با برادران (و دادن مقدارى از ثروت و امكانات خود به آنان) خوددارى كند، كه در اين صورت پرستش دينار و درهم (مال و ثروت) را به جاى پرستش آفريدگار خويش برگزيده است».

امیرمومنان امام على (ع) نیز فرموده اند: «هر كس دينار و درهم را دوست بدارد، بنده دنيا است.»

ایشان همچنین (در باره انسان دنيا دوست) می فرمایند: «... دنيا قلب او را ميرانده، و جان وى شيفته دنيا گشته است، او بنده دنيا است و بنده هر كس كه چيزى از دنيا در دست دارد؛ دنيا به هر سوى بگردد او نيز بگردد، و به هر جا روى آورد او نيز روى آورد.»

مولای متقیان (ع) می فرمایند: «دنيا را پرستيدند، چه پرستيدنى؟! و آن را برگزيدند، چه برگزيدنى؟!»

علاوه بر این، آن حضرت (ع) فرموده اند: «... در دنيا دچار حيرت شدند، و در نعمت آن غرق گشتند، و آن را پروردگار خويش گرفتند، پس دنيا به بازى كردن با ايشان پرداخت و ايشان به بازى كردن با دنيا پرداختند، و آنچه را پس از زندگى دنيا خواهد آمد فراموش كردند.»

منابع:

معانی الاخبار

خصال

نهج البلاغه

بحارالانوار

انتهای خبر/

 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.