تحولات منطقه

۱۸ دی ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۱
کد خبر: ۳۳۵۳۹۰

زمانی که عصبانی می شویم، ماهیچه ها و مفاصل کشیده می شوند و جریان خون بسیار کاهش می یابد. در نتیجه عملکرد مغز و همچنین سیستم عصبی، هورمونی و قلب تغییر می یابد.

آسیب های " خشم" بر سلامتی را بشناسید
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش سرویس بهداشت و سلامت قدس آنلاین؛ عصبانی شدن نسبت به خود یا دیگران علاوه بر اینکه رفتاری ناپسندیده است، تاثیرات منفی نیز بر سلامتی دارد. ارتباط قوی بین احساسات ما و واکنش بدن در این باره وجود دارد. شاید اگر آسیب های خشم بر سلامتی را بهتر بشناسیم، دست از غرولند کردن و عصبانیت برداریم.

دوری از عصبانیت و زندگی طولانی تر و بهتر

خشم و ترس احساساتی هستند که بدترین تاثیر را بر بدن، قلب و روحیه دارند و می توانند زمینه ساز بسیاری از بیماری ها و دردها شوند. از طرفی خوشحال زندگی کردن بهترین روش برای جلوگیری از درد و بیماری خواهد بود. انجام کارها در کمال آرامش و کنترل خشم در امور مختلف زندگی ارتباط مستقیمی بر حفظ سلامتی دارد. این حالت نه تنها یک رفتار و شیوه تربیتی صحیح محسوب می شود بلکه باید دانست که خشم بدترین درمان برای جسم بیمار و آسیب دیده است. در زمان عصبانیت، ماهیچه ها و مفاصل کشیده می شوند، خون با سرعت کمتری جریان دارد، تعادل سیستم عصبی، قلبی و هورمونی بر هم می خورد چنانکه فشار خون، ضربان قلب و ترشح هورمون تستوسترون افزایش می یابد، عملکرد مغز نیز تغییر می کند و ترشح صفرا بیشتر می شود. البته خشم باعث بروز اختلالات دیگری در بدن نیز می شود که عبارتند از:

آریتمی ( نامنظمی ضربان قلب)

استرس جسمی و روجی که زمینه ساز خشم می شوند می توانند ناراحتی های مختلف قلب را ایجاد کنند.

آسیب های کبدی و صفراوی

در زمان خشم مقدار صفرای بیشتری نسبت به حد معمول در کیسه صفرا ترشح می شود. این ماده باید دفع شود که این فعالیت اضافی کیسه صفرا اختلالاتی به آن وارد می کند.

دردهای ماهیچه ای

جر و بحث با همکاران یا اعضای خانواده باعث ترشح هورمون آدرنالین در بدن می شود که مانند شرایط ترس شدید است. در این حالت درد و انقباضات عضلانی اتفاق می افتد و سردرد را نیز در پی دارد. شانه ها، گردن و پشت نیز اندام هایی هستند که بدترین آسیب را می بینند و فشار زیادی تحمل می کنند.

اسهال

عصبانیت یکی از مهم ترین علل ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است که به کولیت و اسهال می انجامد حتی اگر فرد خوراکی های تشدید کننده بیماری را مصرف نکرده باشد. استرس، ترس، فشار روحی و خشم حالاتی هستند که باعث عدم تعادل فعالیت روده ها می شوند.

ورم معده

رفلاکس، درد، سوزش و ناراحتی معده جز شایع ترین پیامدهای خشم است. عصبانیت های مکرر باعث می شود اسید معده مخاط ها را ملتهب کند. اگر دائم عصبانی می شوید باید بدانید که در معرض خطر زخم معده هستید.

بیماری های پوستی

خارش و جوش های پوستی نیز جز آثار خشم هستند. این شرایط در صورت فشار عصبی، استرس، اضطراب و ترس نیز ایجاد می شود. خارش های شدید می تواند باعث تشدید آسیب ها نیز گردد.

چطور از خشم دوری کنیم؟

خود کنترلی شاه کلید مقابله با خشم و عصبانیت است. ریتم زندگی روزمره گاه حتی به دلایل جزئی ما را به سم عصبانیت می کشاند اما ما باید آرامش را به کار بریم. گرچه صحبت کردن بسیار راحت تر از عمل کردن است اما به تدریج می توان عادات را تغییر داد. اختصاص ده دقیقه در روز برای برنامه ریزی روح و ذهن بسیار مهم است که یوگا، مدیتیشن، تمرینات تنفسی، چای نوشیدن، کتاب خواندن و گوش دادن به صدای پرندگان در طبیعت مصادیق عالی آن هستند.

سعی کنید همواره محیط زندگی و کار را تمیز و مرتب نگه دارید، از خوشبوکننده های هوا استفاده نمایید و به موسیقی ملایم گوش دهید. گاه گاه چشم ها را ببندید، نفس عمیق بکشید و خود را به آرامش برسانید.

زمانی که عصبانی می شوید احساسات خوب را به خاطر آورید. تکینک مؤثر دیگر اینکه به آرامی نفس بکشید و از ده تا یک بشمارید. عدم بروز عکس العمل فوری در زمان خشم و ناراحتی می تواند به کاهش این احساسات منفی کمک کند.

خبرنگار: مریم سادات کاظمی

منبع:www.Ameliore ta sante.fr

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهیار ۱۹:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۴
    0 0
    خوب بود یعنی عالی بود
  • ۱۸:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    0 0
    عالی بود متشکرم